.

.

معرفی شهرستان

شهرستان روانسر در دامنه کوه شاهو در حدود ۵۵ کیلومتری شمال غرب استان کرمانشاه واقع شده است که به عنوان دروازه اورامانات معرفی می‏گردد. این شهرستان در سال ۱392، جمعیتی برابر با 46395 نفر را در خود جای داده است. زبان مردم آن گویش کردی سورانی است. شهرستان روانسر به دلیل وجود آب‏های فراوان از نظر کشاورزی قطب استان کرمانشاه محسوب می‏شود. که دارای چشمه بزرگ سراب در مرکز شهر می‏باشد و سرچشمه اصلی رودخانه قره سو است. آب و هوای آن نسبتاً سرد و مرطوب بوده و از میزان بارش سالانه چشمگیری برخوردار است. اقتصاد آن عمدتاً متکی به کشاورزی و دامپروری است و صنایع تبدیلی اختصاصی دارد. همچنین در صنعت توریست به دلیل داشتن آثار بسیار کهن مانند تپه موسایی ، غار کولیان ، غار قوری قلعه ، گوردخمه تاق فرهاد ، گورستان اسلامی، سراب روانسر وصدها آثار به ثبت رسیده دیگر یکی از مراکز گردشگری استان است.

 

 

شهرستان روانسر دارای دشت‏های حاصلخیز حسن آباد، زالوآب، بدرآباد و دولت آباد می‏باشد که درآمد عمده مردم این شهرستان از راه کشاورزی و دامپروری بوده و شغل اصلیشان کشاورزی است و همواره به عنوان یکی از شهرستان های پیشرو در فعالیت های مختلف زراعی، باغی و دامپروری است. شهرستان روانسر تاکنون 5 بار مقام نخست کشوری تولید ذرت در واحد سطح و سه بار عنوان نخست کشوری در زمینه تولید نخود کسب نموده است.

 

وجود شهرک صنعتی دراین شهرستان فضا و امکانات خوبی است جهت افزایش تکنولوژی و به تبع آن اشتغال در شهرستان را در بر خواهد داشت. یکی از بزرگترین گاوداری‌های ایران در حسن‌آباد روانسر واقع است. در سالهای اخیر صنعت پرورش دام و طیور در روانسر از رشد بالایی برخوردار بوده است. از عمده‏ترین محصولات کشاورزی در روانسر می‏توان به گندم، جو، نخود، ذرت، صیفی جات، سبزیجات و غیره اشاره کرد. قابل ذکر است که در سال‌های اخیر کشت گوجه فرنگی نیز در این شهرستان رونق خاصی پیدا کرده است، و در حال حاضر سازمان جهاد کشاورزی این شهرستان ترویج و توسعه کشت سیب زمینی را نیز در دست اقدام دارد.

 

خوانده شده 1572 آخرین ویرایش در چهارشنبه, 15 مهر 1394 ساعت 12:06