.

.

ذینفعان داخلی

سازمان موسس (سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه)

مراکز رشد اقماری و کانون‌های شکوفایی و خلاقیت پارک

شرکت‌های فناور مستقر (غیرمستقر)

تیم و دفاتر ستادی

مرکز تسهیل‌گری و توانمندسازی کسب وکارهای نوپای فاوا

مرکز توسعه بازی‌های رایانه‌ای و انیمیشن

مرکز نوآوری

صندوق پژوهش و فناوری زاگرس

ذینفعان خارجی

شرکتهای پیمانکار ارائه دهنده خدمات و مشاوران

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

پژوهشکدههای تحقیقاتی

استانداری و فرمانداری‌ها

سازمان صنعت، معدن و تجارت استان

بنیاد نخبگان استان

دانشگاه‌های استان

اتاق بازرگانی استان

کمیته امداد امام خمینی (ره)

اداره کل آموزش و پرورش استان

اداره کل استاندارد استان

جهاد کشاورزی استان

خانه صنعت، معدن وتجارت استان

اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان

اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان

اداره کل اقتصاد و دارایی استان

تامین کنندگان مالی

(صندوق‌ها، بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری، سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی، خیرین فناوری)

صنایع فعال

(شرکت نفت وگاز بهره‌برداری غرب، جهان فولاد غرب، نیروی غرب، روژین تاک، نازگل و...)

مراکز رشد دانشگاه‌های استان

 

6-1-1- ذینفعان داخلی
ذینفعان داخلی پارک علم و فناوری کرمانشاه عبارتند از: سازمان موسس، تیم و دفاتر ستادی، مراکز رشد اقماری پارک و کانون‌های شکوفایی و خلاقیت، و شرکتهای فناور مستقر و غیرمستقر در پارک، مرکز تسهیل‌گری و توانمندسازی کسب وکارهای نوپای فاوا، مرکز توسعه بازی‌های رایانه‌ای و انیمیشن، مرکز نوآوری تجاری‌سازی فناوری‌های انبوه، و صندوق پژوهش و فناوری زاگرس که در ادامه هریک از آنها بررسی شده‌اند.
6-1-1-1- سازمان موسس
ذینفعان داخلی در تصمیم¬گیری و فعالیت‌های پارک نقش اساسی داشته و شیوه عملکرد و میزان بهره¬وری پارک را تعیین می-کنند. این امر در نهایت میزان موفقیت پارک در استفاده از منابع مختلف جهت دستیابی به اهداف¬ خود را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با توجه به این موارد، استفاده از نیروی انسانی مجرب برای اداره و مدیریت قسمت¬های مختلف پارک اهمیت بسیاری پیدا می¬کند.
سازمان موسس برای رسیدن به اهداف خود اقدام به احداث پارک می‌کند. بنابراین، اهداف و چشم‌انداز پارک همسویی کامل با اهداف و چشم‌انداز سازمان مؤسس دارد. بر این اساس می‌توان گفت سازمان موسس بیشترین نفع را در بین ذینفعان را داشته و علاقه‌مندترین ذی‌نفع به‌ ایجاد پارک محسوب می‌شود.
در مورد پارک علم و فناوری کرمانشاه، سازمان جهاد دانشگاهي واحد کرمانشاه به عنوان موسس پارک در نظر گرفته می‌شود. جهاد دانشگاهي واحد کرمانشاه از فعال‌ترين واحد‌هاي جهاد است که طي چند سال اخير به عنوان ‌یکي از سازمانهاي تأثيرگذار در رشد و توسعه استان مطرح شده است. عمده فعاليتهاي اين واحد شامل موارد ذيل است:
•    پذيرش دانشجو در چندین گرايش مختلف در مقاطع کارداني وکارشناسي
•    آموزش‌هاي تخصصي کوتاه مدت و آموزش کارکنان دولت در سطحي وسيع (بزرگترين مرکز آموزش کارکنان دولت در غرب کشور)
•    انجام فعاليتهاي فرهنگي در دانشگاه‌ها
•    مرکز افکار سنجي دانشجويان ايران
•    فعاليتهاي پژوهشي در حوزه‌هاي منابع آب، هيدروليک، شيمي‌، زمين‌شناسي، جامعه‌شناسي، فني و مهندسي
•    مراکز رشد واحدهاي فناوري کرمانشاه
•    مرکز کارآفريني
•    مرکز جامع اطلاع‌رساني استان
•    شرکت ساختماني جاهد شاريز
•    راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری
اين واحد پس از عملکرد موفق در زمينه‌هاي کارآفريني و مرکز رشد، از سوي شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان به عنوان سازمان موسس پارک علم و فناوري انتخاب گرديد و هم اکنون‌یکي از مراجع معتبر در زمينه کارآفريني و پژوهش‌هاي کاربردي است.
6-1-1-2- مراکز رشد فناوری اقماری و کانون‌های شکوفایی و خلاقیت پارک کرمانشاه
    مرکز رشد جامع
مرکز رشد جامع کرمانشاه با دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1384 به طور رسمی ‌فعالیت خود را آغاز نمود. سازمان مؤسس این مرکز، جهاد دانشگاهی کرمانشاه است. این مرکز به عنوان اولین مرکز جامع رشد استان کرمانشاه و منطقه غرب کشور، طرح‌های حایز شرایط پذیرش در زمینه‌های مهندسی شیمی، صنایع شیمیایی و دارویی، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران و معماری، پزشکی و مهندسی پزشکی، کشاورزی و دامپروری، علوم اقتصادی و مدیریتی، گردشگری، هنر، خدمات نوین و... را مورد حمایت خود قرار می‌دهد. در این مرکز متخصصان حرفه‌ای تحت عنوان مشاور با شرکتهای مستقر در تعامل سازنده هستند و با ارائه مشاوره‌هاي لازم، ايجاد و توسعه حرفه‌هاي جديد توسط ایده‌پردازان كارآفرين و در قالب مؤسسات نو بنياد فعال را در جهت توسعه اقتصاد دانش‌محور سامان مي‌بخشند.
    مرکز رشد تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات 
پارک علم و فناوری کرمانشاه با راه‌اندازی اولین مرکز رشد تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) غرب کشور در سال1390 فرصت مناسبی را‌ ایجاد نمود تا شرکت‌های پذیرفته شده در این مرکز با دریافت خدمات تخصصی و ویژه بتوانند ریسک حضور خود در حوزه کسب وکار فناوری اطلاعات و ارتباطات را کاهش دهند و به موفقیت‌های چشمگیر علمی و تجاری دست یابند. هم‌اکنون تعداد قابل توجهی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کنند و مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک، برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدتی را برای ارتقای سطح توانمندی این شرکت‌ها در این حوزه طراحی کرده است.
با توجه به این که شرکتهای تخصصی و نوپا برای ادامه حیات و تقویت بنیه خود با خطرات زیادی مواجه‌اند، در این راستا عمده هدف مرکز رشد ICT کرمانشاه حمایت از شکل‌گیری این شرکتها و کاهش خطرات شکست آنها است. در گام بعدی خدمات و حمایتها موجب تسریع روند رشد شرکتها می‌شوند. یکی دیگر از اهداف مراکزرشد کاهش هزینه‌های سربار کسب وکار به ویژه در مراحل ابتدایی شکل‌گیری آن است. لذا برخی خدمات مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات کرمانشاه به این منظور ارایه شده است.
در حال حاضر تقریبا تمام کسب وکارها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به عنوان ابزاری برای افزایش کارآیی به فناوری اطلاعات، نیازمند هستند. از این رو نگاه به حوزه ICT به عنوان صنعت یا ابزاری در خدمت سایر بخش‌های فعال جامعه دارای اهمیت خاص است.
کشاورزی، پرورش طیور و آبزیان، دامپروری، صنایع تبدیلی، خدمات پزشکی و گیاهان دارویی بخش عمده‌ای از اقتصاد استان مرزی کرمانشاه را تشکیل می‌دهد، لذا استفاده از فناوری اطلاعات جهت رفع نیازهای تخصصی و افزایش بهره‌وری در زمینه‌های فوق از اولویت‌های مرکز رشد فناوری اطلاعات کرمانشاه است. همچنین حمایت از محصولات نرم‌افزاری، تولید و انتقال فناوری‌های نوین یا تجاری‌سازی ایده‌ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز از جمله دیگر اهداف این مرکز است.
با توجه به تنوع بالای ایده‌ها و موضوعات کاری شرکتها، حمایتها نیز در طیف وسیعی متغیر خواهد بود و متناسب با نیاز و میزان موفقیت واحد‌ها توزیع می‌شود.  زمینه‌های اصلی فعالیت شرکت‌های مرکز رشد تخصصیICT عبارتند از:
•    طراحی و توسعه نرم‌افزار و بانک‌های اطلاعاتی
•    شبکه و انتقال داده‌ها و امنیت اطلاعات
•    اینترنت و نرم‌افزارهای مبتنی بروب
•    طراحی، تولید و استقرار سیستم‌های ویژه
•    نرم‌افزارهای مدیریتی ویژه
•    مشاوره، نظارت و خدمات مدیریت طرح در حوزه ICT
•    شبیه‌سازی و تولید محصولات رسانه‌های دیجیتال
•    تولید بازی‌های رایانه‌ای و انیمیشن
    مرکز رشد شهرستان اسلام آباد غرب
مرکز رشد واحدهای فناوری شهرستان اسلام آباد غرب با بهره‌مندی از امکانات و منابع جهاد دانشگاهی و دانشگاه پیام نور، در پاییز سال 1390در بخشی از ساختمان‌های دانشگاه پیام نور گشایش یافت و در اواخر این سال موفق به اخذ مجوز نهایی فعالیت از کمیته تخصصی فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد.
 این مرکز بنا بر هدف و رسالتی که دارد، از طریق حمایت از افراد و شرکت‌های دانش‌بنیان که با طرح ایده‌های نوآور بنا شده و مبتنی بر فناوری هستند و توانایی تجاری‌سازی و فروش محصول را دارند، نقش مهمی‌در زمینه فناوری و حرفه‌های دانش‌بنیان داشته و بخشی از مشکلات اشتغال در این شهرستان را برطرف می‌کنند. در مدت کوتاه فعالیت این مرکز تا سال 95، بیش از 30 واحد فناور در این مجموعه جذب و مشغول فعالیت شده‌اند.
    مرکز رشد شهرستان سنقروکلیایی
مرکز رشد واحدهای فناوری سنقر، در شهرستان سنقر وکلیایی، درهشتم شهریور ماه سال 1390 گشایش یافت و مجوز نهایی فعالیت آن در فروردین ماه سال 91 از سوی کمیته تخصصی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ شد. این مرکز با همکاری اداره آموزش و پرورش، فرمانداری و انجمن مخترعین و مبتکرین شهرستان، توسط پارک علم وفناوری کرمانشاه‌ ایجاد و در حال ارائه حمایت‌های لازم به جوانان فعال عرصه‌های مختلف فناوری این شهرستان است. عمده حمایت‌های این مرکز شامل ارائه مشاوره وآموزش‌های لازم، ارائه تسهیلات، سرمایه‌گذاری درطرح‌ها و تأمین دفترکار است. علی رغم گذشت زمان ‌اندکی از فعالیت این مرکز، بیش از 30 واحد فناور (مستقر و غیر مستقر) در این مجموعه مشغول فعالیت هستند.
اين مركز درحال حاضر در مجموعه‌ای که با همکاری آموزش و پرورش شهرستان سنقر وکلیایی فراهم شده مشغول به فعاليت است. تلاش برای توسعه فضای مورد نیاز این شهرستان نیز با همکاری تیم مدیریت شهرستان و استان در دست اقدام است که قول‌های مساعدی نیز گرفته شده است.
    مرکز رشد شهرستان کنگاور
مرکز رشد واحدهای فناوری شهرستان کنگاور با استفاده از امکانات و منابع جهاد دانشگاهی و آموزش و پرورش در بخشی از ساختمان اداره آموزش و پرورش شهرستان کنگاور ‌ایجاد شد. این مرکز در پاییز سال 1390 افتتاح و در اواخر این سال موفق به اخذ مجوز نهایی فعالیت از کمیته تخصصی فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد. اين مرکز بر اساس رسالت و اهداف خود از طريق حمايت از افراد و شركتهاي دانش‌بنيان که دارای طرح و ايده نو و فناورانه با قابليت تجاري‌سازي و فروش محصول هستند، مي‌تواند در زمينه برطرف نمودن بخشي از مشكلات اشتغال اين شهرستان نقش پررنگی داشته باشد. تاکنون بیش از هشت واحد فناور در این مجموعه مشغول فعالیت هستند.
اين مركز درحال حاضر در مجموعه‌ای که با همکاری آموزش و پرورش شهرستان کنگاور فراهم شده مشغول به فعاليت بوده و بیش از 20 واحد فناور را جذب کرده است. توسعه فضای استقرار مورد نیاز با همکاری تیم مدیریت شهرستان و استان در دست اقدام است.
    مرکز رشد محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی
کشاورزی در استان کرمانشاه، محوریت بسیاری از فعالیتهای اقتصادی و تولیدی است و ظرفیت‌های بالا در این بخش، شکل‌گیری واحدها و شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه فناوری در این زمینه را ضروری می‌سازد. این واقعیت باعث شده است تا پارک علم و فناوری کرمانشاه یکی از محورهای اصلی فعالیت‌های خود را بر‌ ایجاد مراکز رشد تخصصی در حوزه ی کشاورزی و صنایع تبدیلی، متمرکز سازد. به منظور تحقق این امر، پیگیری‌های فراوانی برای اخذ مجوز تأسیس دو مرکز رشد کشاورزی مناطق سردسیری و گرمسیری در دو منطقه روانسر و سرپل ذهاب از وزرات علوم، تحقیقات و فناوری، به عمل آمد و نهایتاً این مجوزها اخذ شد.
مرکز رشد کشاورزی علاوه بر کمک به اشتغال و کارآفرینی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بخش کشاورزی، می‌تواند کمک مناسبی به توسعه بخش‌های مختلف این رشته از قبیل زراعت و باغبانی، دامپروری، آبزی‌پروری، ماشین‌آلات، آب وخاک، صنایع تبدیلی و بسته‌بندی و... باشد.
        از اهداف این مراکز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
•    بهره‌گیری از پتانسیل‌ها و نقاط قوت استان در بخش کشاورزی و صنایع وابسته
•    ارائه سیاست‌های حمایتی به منظور افزایش توان رقابتی شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی
•    بسترسازی برای تجاری کردن دستاوردهای پژوهشی و تحقیقاتی بخش کشاورزی در استان
    مرکز رشد کشاورزی و صنایع تبدیلی محصولات سردسیری روانسر
شهرستان روانسر در دامنه کوه شاهو و در حدود 55 کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه واقع است. این شهرستان به دروازه اورامانات شهرت دارد. چشمه بزرگ سراب گنی خانی در روانسر سرچشمه اصلی رودخانه قره سو است. آب و هوای آن نسبتاً سرد و مرطوب بوده و از بارش سالانه چشمگیری برخوردار است. اقتصاد عمده مردم شهرستان متکی به کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی است. همچنین به دلیل داشتن آثار بسیارکهن مانند تپه موسایی، غار کولیان، غار قوری قلعه، گوردخمه تاق فرهاد، گورستان اسلامی، سراب روانسر و صدها آثار به ثبت رسیده دیگر از مراکز مهم گردشگری استان محسوب می‌شود.
وجود شهرک صنعتی در این شهرستان، فضا و امکانات خوبی برای افزایش تکنولوژی و به تبع آن‌ ایجاد اشتغال فراهم ساخته است. در سال‌های اخیر نیز صنعت پرورش دام و طیور در روانسر از رشد بالایی برخوردار بوده و یکی از بزرگ‌ترین گاوداری‌های‌ ایران در حسن‌آباد روانسر واقع شده است. شهرستان روانسر به دلیل وجود آب‌های فراوان از نظر کشاورزی یکی از مناطق مهم استان کرمانشاه محسوب می‌شود. از عمده‌ترین محصولات کشاورزی در روانسر می‌توان به گندم، جو، نخود، صیفی‌جات، سبزیجات و به ویژه ذرت اشاره کرد. در سال‌های اخیر کشت گوجه‌فرنگی در این شهرستان رونق خاصی پیدا کرده است. منطقه ویژه شهرستان پاوه به جهت تولید محصولات ارگانیک و خصوصاً باغات انار و انگور ارگانیک در استان و کشور به عنوان یک قطب‌های تولید محصولات ارگانیک مطرح است. موقعیت مناسب منطقه (اورامانات) برای صادرات محصولات کشاورزی و خدمات مهندسی به کشور همسایه از دیگر مزایای این منطقه به شمار می‌رود.
مرکز رشد کشاورزی و صنایع تبدیلی روانسر به عنوان یکی از مصوبات سفرهای استانی دولت، با حمایت مجموعه مدیران ملی، استانی و شهرستان و بهره‎مندی از امکانات و منابع جهاد دانشگاهی و همچنین بخشی از ساختمان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در اردیبهشت ماه سال 1390 گشایش یافت. این مرکز براساس رسالت و هدف خود از طریق حمایت از افراد و شرکت‌های دانش‌بنیان که متکی بر علم و دانش و با طرح و ایده نو بوده و قابلیت تجاری‌سازی و فروش محصول را دارند، می‌تواند در زمینه فناوری و مشاغل دانش‌بنیان منطقه و مرتفع نمودن بخشی از مشکلات اشتغال این شهرستان و منطقه اورامانات نقش داشته باشد. این مرکز در حال حاضر در مجموعه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان روانسر مشغول به فعالیت است و امکان استقرار بیش از 40 واحد فناور را دارد.
    مرکز رشد کشاورزی و صنایع تبدیلی محصولات گرمسیری سرپل ذهاب
شهرستان سرپل ذهاب با مساحتی بیش از 1271 کیلومتر، از شهرستان‌های استان کرمانشاه است که در مسیر بین‌المللی تهران– بغداد، موسوم به جاده کربلا، قرار گرفته است. براساس نظر باستان‌شناسان، قدمت شهرستان به 2800 سال قبل از میلاد حضرت مسیح (ع) بر می‌گردد. ارتفاع متوسط این شهرستان از سطح دریا 550 متر است. این شهرستان در جلگه‌ای نسبتاً وسیع که اطراف آن را ارتفاعات و تپه ماهورهایی احاطه کرده قرار گرفته که سبب‌ ایجاد دشت‌های حاصلخیز نظیر دشت ذهاب، قلعه شاهینی و دیره شده است.
سرپل ذهاب دارای آب و هوایی با زمستان‌های معتدل و تابستان‌های گرم است. به دلیل آب و هوای گرم و وجود آب فراوان در این شهرستان، زمینه کشاورزی و دامپروری در آن بسیار مناسب است به طوری که شغل اصلی مردم این شهرستان کشاورزی و دامپروری است. به دلیل مناسب بودن آب و هوا تقریباً در تمام فصول در این شهرستان محصول قابل برداشت وجود دارد. گستره‌ای باورنکردنی از انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان به عمل می‌آید که مهم‌ترین آنها گندم، جو، نخود، پنبه، برنج، صیفی‌جات، گردو، انار، نارنگی و خرما هستند.
وجود شهرک صنعتی در این شهرستان و واحدهای صنعتی از جمله پتانسیل‌های اقتصادی این شهرستان است. دانشگاه پیام نور، مرکز علمی‌ کاربردی جهاد کشاورزی و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای از مراکز دانشگاهی و علمی‌ این شهرستان به شمار می‌آیند.
مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی و صنایع تبدیلی گرمسیری به عنوان یکی از مصوبات سفرهای استانی دولت و با حمایت مجموعه مدیران ملی، استانی و شهرستان و بهره‌مندی از امکانات جهاد دانشگاهی و همچنین با بهره‌گیری از بخشی از ساختمان‌ها و اراضی سازمان جهاد کشاورزی در زمستان 1389 در افتتاح شد. این مرکز بر اساس رسالت و هدف خود از طریق حمایت از افراد و شرکت‌های دانش‌بنیان که متکی بر علم و دانش و دارای طرح و ایده نو و فناورانه با قابلیت تجاری‌سازی و فروش محصول هستند می‌تواند در زمینه فناوری و مشاغل دانش‌بنیان کشاورزی در رفع بخشی از مشکلات اشتغال این شهرستان سهیم باشد.
این مرکز رشد توانایی ارائه خدمات به شهرستان‌های گرمسیری دیگر استان مانند قصرشیرین، گیلانغرب و سومار را نیز دارد. از مزایای دیگر این مرکز می‌توان به دسترسی مناسب به مرز بین‌المللی خسروی و همچنین مرزهای رسمی ‌با کشور عراق جهت صادرات تولیدات کشاورزی و دامپروری و همچنین خدمات مهندسی اشاره کرد. همچنین شهرک گلخانه‌ای و سایت‌های شیلات و نهالستان‌های مرکبات در شهرستان قصرشیرین جهت استفاده شرکت‌های دانش‌بنیان این مرکز رشد، اعلام آمادگی کرده‌اند.
    کانون‌های شکوفایی و خلاقیت
o    کانون شکوفایی و خلاقیت شهرستان صحنه
کانون شکوفایی و خلاقیت مرکزی است وابسته به معاونت فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه که در آن از نوآورانی که به صورت گروهی و یا انفرادی فعالیت‌های تحقیقاتی وپژوهشی و فناورانه نوگرا انجام می‌دهند، حمایت‌های معنوی و مالی بعمل می‌آید. این حمایت‌ها به‌ منظور تحقق ایده¬های نو به نوآوران ارائه می‌گردد. این کانون در سال 1393 راه‌اندازی گردید. از مزایای قابل توجه این مرکز می‌توان به کسب آمادگی‌های لازم جهت ورود به مرکز رشد (دوره‌های پیش رشد و یا رشد) اشاره کرد، به‌عبارت دیگر مرکز نوآوری آغاز راهی برای ورود به مرکز رشد بوده، که متقاضی ضمن تثبیت ایده، اطلاعات کافی در خصوص چگونگی ثبت شرکت و پذیرش در مرکز رشد را نیز کسب می‌نماید.
o    کانون شکوفایی و خلاقیت شهرستان دالاهو
کانون شکوفایی و خلاقیت مرکزی است وابسته به معاونت فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه که در آن از نوآورانی که به صورت گروهی و یا انفرادی فعالیت‌های تحقیقاتی وپژوهشی و فناورانه نوگرا انجام می‌دهند، حمایت‌های معنوی و مالی بعمل می‌آید. این حمایت‌ها به‌ منظور تحقق ایده¬های نو به نوآوران ارائه می‌گردد. این کانون در سال 1393 راه‌اندازی گردید. از مزایای قابل توجه این مرکز می‌توان به کسب آمادگی‌های لازم جهت ورود به مرکز رشد (دوره‌های پیش رشد و یا رشد) اشاره کرد، به‌عبارت دیگر مرکز نوآوری آغاز راهی برای ورود به مرکز رشد بوده، که متقاضی ضمن تثبیت ایده، اطلاعات کافی در خصوص چگونگی ثبت شرکت و پذیرش در مرکز رشد را نیز کسب می‌نماید.
o    کانون شکوفایی و خلاقیت دانشگاه صنعتی کرمانشاه
کانون شکوفایی و خلاقیت مرکزی است وابسته به معاونت فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه که در آن از نوآورانی که به صورت گروهی و یا انفرادی فعالیت‌های تحقیقاتی وپژوهشی و فناورانه نوگرا انجام می‌دهند، حمایت‌های معنوی و مالی بعمل می‌آید. این حمایت‌ها به‌ منظور تحقق ایده¬های نو به نوآوران ارائه می‌گردد. این کانون با همکاری دانشگاه صنعتی کرمانشاه در سال 1396 راه‌اندازی گردید. از مزایای قابل توجه این مرکز می‌توان به کسب آمادگی‌های لازم جهت ورود به مرکز رشد (دوره‌های پیش رشد و یا رشد) اشاره کرد، به‌عبارت دیگر مرکز نوآوری آغاز راهی برای ورود به مرکز رشد بوده، که متقاضی ضمن تثبیت ایده، اطلاعات کافی در خصوص چگونگی ثبت شرکت و پذیرش در مرکز رشد را نیز کسب می‌نماید.
o    کانون شکوفایی و خلاقیت دانشگاه آزاد اسلامی
کانون شکوفایی و خلاقیت مرکزی است وابسته به معاونت فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری کرمانشاه که در آن از نوآورانی که به صورت گروهی و یا انفرادی فعالیت‌های تحقیقاتی وپژوهشی و فناورانه نوگرا انجام می‌دهند، حمایت‌های معنوی و مالی بعمل می‌آید. این حمایت‌ها به‌ منظور تحقق ایده¬های نو به نوآوران ارائه می‌گردد. این کانون با همکاری دانشگاه صنعتی کرمانشاه در سال 1395 راه‌اندازی گردید. از مزایای قابل توجه این مرکز می‌توان به کسب آمادگی‌های لازم جهت ورود به مرکز رشد (دوره‌های پیش رشد و یا رشد) اشاره کرد، به‌عبارت دیگر مرکز نوآوری آغاز راهی برای ورود به مرکز رشد بوده، که متقاضی ضمن تثبیت ایده، اطلاعات کافی در خصوص چگونگی ثبت شرکت و پذیرش در مرکز رشد را نیز کسب می‌نماید.
6-1-1-3- تیم و دفاتر ستادی پارک
در کنار مدیران و مسئولان ارشد پارک، نیاز به کارمندانی نیز برای انجام امور اداری وجود دارد. عوامل واسطه‌ای بین پارک و شرکت‌های مخاطب و مراجعه‌کنندگان نیز عملا کارکنان پارک هستند و فعالیت آنها تأثیر زیادی بر همکاری مناسب با شرکت‌ها دارد. لذا هر نوع فعالیت که بر منافع پارک اثرگذار باشد، منافع تیم ستادی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
علاوه بر تیم ستادی، دفتر نظارت و ارزیابی پارک به عنوان کارگزار نظارت بر واحدهای فناور، دبیرخانه تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش بنیان جهت تسهیل فرآیند دانش‌بنیان شدن شرکت‌ها و کارگزاری بازاریابی و مدیریت فناوری به عنوان دفاتر ستادی در حالت برون‌سپاری به عنوان ذی‌نفع داخلی با پارک همکاری می‌کنند.

6-1-1-4- شرکت‌های فناور مستقر و غیرمستقر در پارک
شرکت‌های فناور مستقر و غیرمستقر در پارک و مرکز رشد و همچنین شرکت‌هایی که خدمات مختلفی در پارک ارائه می‌دهند، جزء این دسته قرار می‌گیرند.
شرط موفقیت واحدهای فناور برای گذر از مرحله پیش رشد به رشد، رشد به پارک، و خروج موفق به شهرک صنعتی به شرح زیر است:
-    شرط ورود از مرحله پیش رشد به مرحله رشد: تکمیل ایده محوری، ساخت نمونه اولیه، پیگیری و دریافت مجوزهای و تاییدیه‌های الزامی، ثبت شرکت، تکمیل تیم کاری، تکمیل اطلاعات بازار هدف، شروع فعالیت‌های بازاریابی، بازپرداخت حمایت‌های مالی دریافت شده.
-    شرط ورود از مرحله رشد به پارک: ورود به تولید انبوه، راه‌اندازی واحد تحقیق و توسعه، رسیدن به حد مناسب فروش، دریافت مجوزها، تاییدیه‌ها و استانداردها به صورت کامل، بیمه کردن اعضای تیم کاری، ثبت برند.
-    خروج موفق به شهرک صنعتی: دستیابی به معیارهای رشدیافتگی مطابق با ضوابط، عدم تمایل واحد به استقرار در مرکز رشد و پارک یا تغییرات در برنامه‌ها و سیاست‌های کاری و ساختاری سازمانی واحد، جذب مشارکت و سرمایه‌گذار، توسعه محصول/ خدمت.
6-1-1-5- مرکز تسهیل‌گری و توانمندسازی کسب و کارهای نوپای فاوا
این مرکز با هدف توانمندسازی متخصصان فاوا و صاحبان ایده‌های کسب‌وکار در این عرصه، تسهیل روند ایجاد، رشد و توسعه‌ کسب‌وکارها و همچنین، زمینه‌سازی برای تعامل آسان و آزاد و حرفه‌ای در حوزه‌ آفرینش، رشد و توسعه‌ کسب‌وکارهای نوپا راه‌اندازی شده است. لازم به ذکر است با توجه به اینکه مرکز تسهیلگری در جهت حمایت از استارتاپ‌های فناورانه ایفای نقش می‌نماید و تیم ستادی اجرای برنامه‌های آن را برعهده دارند، لذا در زمره ذینفعان داخلی پارک قرار می‌گیرد.
6-1-1-6- مرکز توسعه بازی‌های رایانه‌ای و انیمیشن
مرکز توسعه بازی‌های رایانه‌ای و انیمیشن با هدف جذب واحدهای فناور در این حوزه و اشتغال‌زایی برای نسل جوان فعال در استان، در پارک راه‌اندازی شده است. این مرکز همانند مرکز تسهیلگری در زمره ذینفعان داخلی پارک قرار دارد و اجرای برنامه‌های آن بر عهده تیم ستادی است.
6-1-1-7- مرکز نوآوری تجاری‌سازی فناوری‌های انبوه
مرکز نوآوری با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پارک تاسیس گردیده، مرکزی است متشکل از یک یا چند تیم نوآور که با همکاری مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های متقاضی محصولات جدید در یک حوزه تخصصی در چارچوب برنامه‌ای بلندمدت با هم همکاری می‌کنند. این مرکز در زمره ذینفعان داخلی پارک کرمانشاه قرار دارد.
6-1-1-8- صندوق پژوهش و فناوری غرب کشور (زاگرس)
 ایجاد صندوق پژوهش و فناوری زاگرس در دوازدهمین جلسه کارگروه هماهنگی ماده 100 قانون برنامه سوم در تاریخ شانزدهم مردادماه 1390 به تصویب رسید. اساسنامه نمونه این صندوق‌ها در جلسه هیئت وزیران در تاریخ پنجم اسفند1380 مصوب شده و وظیفه اصلی آنها حمایت از فعالیت‌های پژوهشی و علمی‌است. صندوق پژوهش و فناوری زاگرس دارای شخصیت حقوقی غیردولتی بوده و از استقلال مالی برخوردار است. پارک علم وفناوری کرمانشاه و استانداری کرمانشاه سهامدار بخش دولتی این صندوق هستند که 39 درصد سرمایه آن را تأمین می‌کنند. 61 درصد از مجموع سهام این صندوق غیردولتی است توسط مجتمع جهان فولاد غرب، شرکت جهان موزائیک، مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت (نازگل)، شرکت سیمان سامان، پویش چاپ، کشت و صنعت روژین تاک، کاشی کاژه، مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی و شرکت جاهد شاریز تأمین شده است. منابع مالی صندوق پژوهش و فناوری زاگرس به شرح زیر است:
-    کمک بلاعوض یا مشارکت دولت
-    سرمایه‌گذاری بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری
-    سرمایه‌گذاری مراکز پژوهشی، تشکل‌های صنفی و پژوهشگران منفرد
-    اعتبار مصوب وزارتخانه و سازمان‌های دولتی
-    کمک و اعانات اشخاص حقیقی و حقوقی
-    سود حاصل از عملیات موضوع فعالیت صندوق
برنامه‌های این صندوق برای 5 سال آینده به شرح زیر پیش‌بینی شده است:
•    اعطای وام و تسهیلات (در قالب جعاله، فروش اقساطی، لیزینگ، اجاره به شرط تملیک و ...) به اشخاص حقیقی و حقوقی برای اجرای طرح‌های پژوهشی، اجرای مرحله تولید نیمه صنعتی طرح‌های پژوهشی، تدوین دانش فنی حاصل از تحقیقات
•    تأمین سرمایه ریسک‌پذیر و مشارکت و سرمایه‌گذاری درطرح‌های پژوهشی و فناوری
•    تضمین پرداخت به موقع تعهدات و اقساط طرح‌های پژوهشی و فناوری
•    صدور ضمانت‌نامه‌های مورد نیاز مؤسسات پژوهشی برای متقاضیان اجرای طرح‌های پژوهشی
•    مشارکت در ساخت و اجرای طرح‌های فناور با اعمال ضوابط و قوانین صندوق
•    دریافت کارگزاری منابع مالی در راستای رفع نیازهای پژوهشی و فناوری‌های موردنظر دستگاه‌های اجرایی
•    ارزیابی و ارزش‌گذاری اقتصادی و فنی طرح‌های معرفی شده براساس روش‌های علمی و معیارهای مشخص شده توسط دستگاه اجرایی
•    نظارت بر اجرای طرح‌ها و پروژه‌های تحت حمایت دستگاه‌های اجرایی
•    ارائه مشاوره در زمینه مسائل مالی، شناخت بازار، مسائل حقوقی، مدیریت ریسک، و مهندسی مالی طرح‌ها
•    انجام امور مالی بین‌المللی از قبیل انتقال وجه و دریافت وجوه فروش کالا و خدمات برای به حداقل رساندن موانع بین‌المللی موجود

6-1-2- ذینفعان خارجی
این دسته از ذینفعان زیر مجموعه¬ی سازمانی پارک نیستند و خود، سازمان‌هایی (یا اشخاص حقیقی) هستند که مستقل از پارک فعالیت می‌کنند. بررسی ذینفعان خارجی از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا تمامی‌ تعاملات مالی، حقوقی و همکاری¬ها برای‌ ایجاد و اداره پارک با این دسته از ذینفعان برقرار می¬شود. از طرفی، هر یک از ذینفعان این دسته دارای سازمان و ساختار متفاوتی است. بنابراین، برای تعامل مؤثر با هر یک باید برنامه ویژه¬ای داشت.
ذینفعان خارجی پارک کرمانشاه در غالب چند دسته کلی تقسیم شده‌اند: توسعه بازار، تامین کنندگان منابع مالی، تامین کنندگان ورودی‌ها، تسهیل فرآیندها، ارائه خدمات؛
•    توسعه بازار: ذینفعانی که به فرآیند مدیریت بازار، تحلیل‌های بازاریابی و توسعه بازار محصولات کمک می‌کنند.
•    تامین‌کنندگان منابع مالی: ذینفعانی که نقش تامین کننده مالی را برای پارک و واحدهای فناور بر عهده دارند.
•    تامین‌کنندگان ورودی‌: ذینفعانی که نقش پرورش و تامین کننده ورودی برای حضور در پارک و مراکز رشد را برعهده دارند.
•    تسهیل فرآیندها: ذینفعانی که فرآیند تجاری‌سازی محصولات را تسهیل می‌نمایند.
•    ارائه خدمات: ذینفعانی که با ارائه خدمات غیر مالی مانند تامین فضا، آزمایشگاه، کارگاه و ... به پارک کمک می‌نمایند.
لازم به ذکر است بیشتر ذینفعان در چند دسته قرار می‌گیرند و فقط به یک دسته خاص تعلق ندارند.
6-1-2-1- توسعه بازار
    سازمان صنعت،  معدن و تجارت استان
به طورکلی سیاست‌های کلی که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در جهت حمایت از پارک و شرکت‌های آن انجام می‌دهد، عبارتند از: تسهیل و روان‌سازی مسیر توسعه بخش خصوصی برای مشارکت حداکثری در فرآیند تحقق چشم‌انداز افق 1404، افزایش توان بخش صنعت و معدن در راستای رشد اقتصادی بالا و توسعه پایدار، ارتقای مؤلفه‌های بهبود فضای کسب وکار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت، کمک به امنیت، آسان‌سازی و سودآوری سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی برای افزایش ارزش افزوده، توسعه فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی و تشویق مردم به آن، ترویج و تقویت فرهنگ کار و کارآفرینی، تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در طرح‌های صنایع نوین و پیشرفته با فناوری بالا به روش‌های گوناگون از جمله مشارکت، تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت، توانمندسازی و توسعه بخش خصوصی در راستای افزایش رقابت‌پذیری و جلوگیری از هرگونه انحصار، توسعه صادرات غیرنفتی استان و دسترسی به بازارهای جدید، صیانت از منابع معدنی کشور و حفظ محیط زیست، و پرهیز و جلوگیری از انواع فساد اداری، مالی و اقتصادی در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت از طریق شفاف‌سازی و اعمال دستورالعمل‌های کلی بر فرآیند امور.
در همین راستا وظایف این سازمان در جهت برقراری ارتباط اثربخش با پارک را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:
•    زمینه‌سازی برای ارتباط بیشتر با رسانه و مطبوعات با هدف اطلاع‌رسانی مناسب و به موقع به شهروندان از وضعیت بازار کالا و خدمات از نظر تامین، توزیع، فروش و قیمت‌ها و...
•     ایجاد بستر مناسب برای دسترسی آسان شهروند با هدف طرح شکایات و پیشنهادات مردمی ‌با همکاری اتاق اصناف
•    پیش‌بینی و تعریف طرح‌های نظارتی متناسب با شرایط زمانی خاص
•    تدوین، بروزرسانی و ارائه بانک‌های اطلاعاتی مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت
•    صدور، اصلاح، تغییرنام و تغییر مالکیت مجوزهای پروانه بهره‌برداری صنعتی، معدنی و صنفی
•    نظارت بر پیشرفت فیزیکی طرح‌ها و در صورت لزوم ابطال و تعلیق جوازهای تاسیس صنعتی و معدنی
•    ثبت سفارش و صدور معافیت‌های گمرکی
•    شناسایی و اعلام حوزه‌های فعالیت دارای اشتغالزایی در بخش صنعت، معدن و تجارت استان
•    تجزیه و تحلیل نارسایی‌ها و تنگنا‌های حوزه صنعت معدن و تجارت و ارائه راه‌حل‌های علمی ‌به همراه گزارش‌های توجیهی و علت‌یابی آنها
•    رفع موانع تولید، سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت معدن و تجارت و توسعه زیرساخت‌ها
•    حمایت از اقدامات مربوط به رشد بهره وری، ارتقا کیفیت و مدیریت نیروی انسانی
•    برنامه‌ریزی و انجام مطالعات لازم در زمینه بررسی امکانات بالقوه و بالفعل توسعه صنعتی و زمینه‌سازی برای سرمایه‌گذاری در صنایع کاربر مزیت‌دار در سطح استان
•    رسیدگی به مشکلات عمومی‌کارگاه‌ها، کارخانجات، واحدهای تولیدی استان در ارتباط با واحدهای استانی دستگاه‌های دولتی و ادارات محلی با رعایت کلیه قوانین و مقررات مربوط
•    ارائه سازوکارهای لازم جهت شناخت گلوگاه‌ها و نیز تعیین ظرفیت‌های خالی و اولویتهای افزایش تولید و ارتقاء بهره وری واحدهای صنعتی و معدنی
•    تامین منابع مالی (سرمایه ثابت و سرمایه در گردش) و تسهیل روند آن با تاکید بر بنگاه‌های کوچک و متوسط
•    همکاری در تامین مواد اولیه، سوخت و ابزار مورد نیاز تولید از طریق منابع داخلی و خارجی
•    ارزیابی و معرفی واحدهای صنعتی در سطح استان و کشور
    خانه صنعت معدن و تجارت استان
خانه صنعت و معدن تشکلی غیرسیاسی و غیرانتفاعی بوده ، در سال ۱۳۸۰ طبق پروانه صادر شده از سوی وزارت صنایع و معادن فعالیت رسمی خود را آغاز نمود. خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه از ۹ انجمن تخصصی ذیل تشکیل یافته است: صنایع خودرو و نیرومحرکه، صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی، صنایع شیمیایی و سلولزی، صنایع برق و الکترونیک
صنایع فلزی، لوازم خانگی و ریخته‌گری، صنایع نساجی ، چرم و پوشاک، صنایع کانی غیرفلزی، صنایع معدن، خدمات فنی و مهندسی.
فعایت های خانه صنعت و معدن به عنوان ذی‌نفع خارجی پارک در زمره ذینفعان «توسعه بازار»، «ارائه خدمات» و «تامین‌کنندگان مالی» قرار می‌گیرد. در همین راستا فعالیت‌های این خانه عبارتند از:
•    کمک به توسعه صنعت استان و افزایش نقش سهم صنعت و معدن در تولید و اشتغال
•    کمک به رفاه عمومی اهالی استان با افزایش درآمد سرانه
•    ارتقاء فرهنگ عمومی به منظور آگاهی مردم از اهمیت نقش صنعت در تقویت بنیه اقتصادی کشور
•    تقویت نقش و جایگاه صنعت در اقتصاد استان و کشور و حضور موثر در صادرات صنعتی استان در بازارهای داخلی و بین‌المللی
•    تقویت تشکل‌های تخصصی صنعتی و معدنی و مشارکت آنها در برنامه‌های توسعه اقتصادی کشور
•    اتخاذ تدابیر لازم در جهت شناساندن و پیشبرد سیاست ها و استراتژی کلان صنایع استان
•    همکاری با دولت و دستگاه های اجرایی استان در تهیه و تدوین سیاست های توسعه صنعتی و صادراتی، حضور موثر و ارائه نظرات کارشناسی نمایندگان تشکل‌ها در جلسات دستگاه های اجرایی و حمایت و پیگیری از حقوق صنفی تولیدکنندگان
•    جلب همکاری بانک‌ها در تأمین نیاز انجمن‌های تخصصی و واحدهای تحت پوشش
•    همکاری با دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی در جهت توسعه تکنولوژی و تحقیقات کاربردی مورد نیاز واحدهای استان
•    فراهم نمودن زمینه خرید دستگاه‌های اجرایی از واحدهای مستقر در سطح استان
•    پشتیبانی حقوقی از انجمن های تخصصی عضو
•    کمک به ارتقای کیفیت در تولیدات استان
•    توسعه مدیریت کارآفرینی و ارتقاء توانایی‌های فنی و تخصصی انجمن‌های تحت پوشش
•    ایجاد بانک اطلاعاتی مورد نیاز اعضاء و ایجاد سایت و اختصاص فضای مجازی جهت هر یک از انجمن‌های تخصصی
•    برگزاری کنفرانس‌های علمی - تخصصی مورد نیاز اعضا
•    کمک به افزایش بهره‌وری در سطح واحدها
•    انجام مطالعه و شناسایی مشکلات مشترک واحدهای عضو با حمایت و همکاری دستگاه های اجرایی استان و مکاتبات لازم ، برگزاری جلسات ، سمینارهای تخصصی و رایزنی با مسئولین و نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی در جهت حل مشکلات اعضا
مهمترین بندهای تفاهم‌نامه پارک کرمانشاه با خانه صنعت، معدن و تجارت که در سال 96 منعقد گردید، عبارتند از:
-    برگزاری جلسات هم اندیشی با حضور مدیران خانه صنعت، پارک و واحدهای صنعتی جهت بررسی موانع تولید صنعت و جذب سرمایه گذار
-    شناسایی واحدهای صنعتی عضو خانه صنعت با شرایط ایجاد و فعالسازی واحد R&D
-    انجام بازدیدهای مشترک نمایندگان خانه صنعت و معدن و پارک از واحدهای صنعتی استان
-    همکاری و مشاوره در برگزاری جلسات توجیهی توسط پارک به واحدهای عضو خانه صنعت
-    برگزاری برنامه های مشترک ویژه در قالب رویدادها و ایده شوهای تخصصی، کارگاه ها، سمینارها و ...
-    اجرای تورهای بازدید متقابل از واحدهای صنعتی- تولیدی دارای پروانه تحقیق و توسعه و شرکتهای پارک
-    ایجاد فضای استفاده از تجهیزات، امکانات و فضای آزمایشگاهی، کارگاهی واحدهای صنعتی و پارک
-    استفاده از توان متخصصین فنی و اقتصادی صنایع در پیشبرد طرحهای شرکت نوپا
-    تعریف پروژه های مشترک در حوزه R&D با استفاده از توان شرکتهای پارک
-    استفاده از توان شرکتهای پارک در راستای نیازمندی های صنعت

6-1-2-2- تامین‌کنندگان منابع مالی
    سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور
سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با تنظیم بودجه سنواتی دستگاه‌های اجرایی و تدوین لایحه بودجه، نظارت بر اعتبارات تخصیصی پروژه‌های مصوب سفرهای استانی رییس جمهور، مدیریت مناقصات، معاملات و مزایدات کشوری، ارزیابی توسعه و رصد آمایش، نظارت بر عملیات عمرانی و ... به عنوان یکی از ذینفعان خارجی اصلی پارک محسوب می‌شود.
    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای برنامه‌‌ریزی، هماهنگی بین بخشی، و هم افزایی در نظام ملی نوآوری، توسعه فرآيندهاي شناسايي، جذب و انتقال و انتشار فناوري‌ها در کشور با همکاري و هماهنگي دستگاه‌هاي ذيربط، رصد فرصت‌هاي بين‌المللي بمنظور توسعه فناوري به ويژه شناسايي و كسب فناوري‌هاي نوظهور با هماهنگي و همکاري دستگاههاي ذيربط، تحريك تقاضا، بازارسازي و تضمين بازار براي توليدات داخلي و بازاريابي و صادرات كالاها و خدمات دانش‌بنيان، راهبري «ستادهاي فناوري‌هاي راهبردي» و «كانون‌هاي هماهنگي دانش، صنعت و بازار»، کمک به ارتقاء نظام مالكيت فكري و نظام استاندارد در حوزه علم، فناوري و نوآوري، توسعه سازوكارهاي سرمايه‌گذاري خطر‌پذير و تأمين مالي لازم در اقتصاد دانش ‌بنيان، حمايت از ايجاد و تقويت زيرساختهاي علمي، فناوري و نوآوري، و ... فعالیت می‌کند. در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از ذینفعان خارجی پارک، با انعقاد تفاهم‌نامه سه جانبه میان این معاونت، پارک کرمانشاه، صندوق پژوهش و فناوری زاگرس، و استانداری کرمانشاه اقدام به اعطای تسهیلات/ وام به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان کرمانشاه توسط صندوق با تایید معاونت می‌کند. همچنین حمایت از راه‌اندازی مرکز نوآوری در پارک نیز از حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌باشد.
    صندوق‌ها
بخشی از حمایت¬ها و تسهیلات مورد نیاز شرکت‌های مستقر در پارک که بخش قابل توجهی از منابع ورودی به پارک را تشکیل می¬دهد از طریق صندوق‌های مالی بدست می¬آید. پارک می¬تواند با صندوق‌های مختلفی در ارتباط باشد و از اعتبارات قابل برداشت آنها استفاده کند. در حال حاضر چندین صندوق در کشور در ارتباط با حوزه¬ی توسعه فناوری در حال فعالیت هستند که مهم¬ترین آن¬ها صندوق ملی نوآوری و شکوفایی است. دیگر صندوق‌های حامی‌ پارک‌های علم و فناوری صندوق توسعه ملی، صندوق تحقیق و توسعه صنایع و معادن، صندوق توسعه فناوری‌های نوین، صندوق کارآفرینی امید و صندوق توسعه صادرات هستند. همچنین تعدادی از صندوق‌ها برنامه‌های حمایتی مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان دارند که این شرکت‌ها از حمایت‌های آنها بهره‌مند می‌شوند.
    بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری
تعاملات پارک و بانک‌ها به شکل¬های مختلف انجام می¬گیرد. در شروع برای احداث و انجام فعالیت‌ها، پارک می¬تواند از تسهیلات و وام¬های بانکی استفاده کند. از طرف دیگر بانک‌ها و مؤسسات مالی با دیدن ظرفیت¬های پارک خود اقدام به سرمایه¬گذاری در پارک می‌کنند. علاوه بر این، اکثر شرکت‌های مستقر در پارک به عللی چون نوپا بودن نمی‌‌¬توانند تمام نیاز¬های مالی خود را تامین کنند. برای همین بسیاری از پارک‌ها اقدام به جذب شعبه¬ای از بانک‌ها و مؤسسات مالی در فضای پارک می‌کنند تا دسترسی شرکت‌ها به بانک راحت¬تر شود. گاهی با عقد قراردادهایی بین پارک و بانک، تسهیلات ویژه¬ای برای شرکت‌های مستقر در پارک در نظر گرفته می¬شود که این امر به عنوان یک برنامه مهم همیشه مدنظر پارک خواهد بود.
    سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی
سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی کسانی هستند که اقدام به سرمایه¬گذاری¬های کوتاه مدت در پارک یا شرکت‌های دانش-بنیان پارک می‌کنند. این افراد یا سازمان‌ها گرچه منبع درآمد اصلی پارک به حساب نمی‌آیند، اما می¬توانند در فعالیت‌ها و پروژه‌های کوچک و بزرگ ملزومات موفقیت طرح را فراهم کنند. این موفقیت¬های موردی کمک بزرگی به بالا رفتن اعتبار و ارزش و هویت تجاری یا برند پارک خواهد کرد. به همین جهت، نباید از وجود سرمایه‌گذاران غافل شد و با اطلاع‌رسانی بیشتر درباره¬ی سودآوری و برگشت سرمایه¬ سریع سرمایه¬گذاری در پروژه‌های دانش¬بنیان اقدام به جذب آن¬ها کرد.
سرمایه‌گذاران مخاطره پذیر نیز جز این دسته از ذینفعان هستند که با همکاری پارک بر روی طرح‌ها‌ و شرکت‌های‌ نوآور سرمایه‌گذاری می‌کنند. نوع سرمایه‌گذاری این دسته کمی‌ متفاوت است، آن¬ها ضمن آموزش و پرورش شرکت‌ها، نقش راهبری را نیز برای آنها ‌ایفا خواهند نمود و در مراحل مختلف تجاری‌سازی و تولید محصول در کنار این شرکت‌ها‌ خواهند بود. در واقع این سرمایه‌گذاران با ارزیابی موشکافانه خود، شکاف سرمایه و کمبود نقدینگی شرکت‌های کارآفرین مخاطب پارک را جبران می‌کنند و در گروه سهام‌داران آن‌ها قرار می‌گیرند. سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر با مدیریت فعالانه و برنامه‌ریزی در توسعه مدل‌های راهبردی در کسب وکار هدف، ایجاد ارزش افزوده و افزایش قیمت سهام شرکت‌ها نقش مهمی ‌ایفا می‌کنند.
توسعه شتاب‌دهنده فناوری اطلاعات تیک، شتاب‌دهنده تجهیزات پزشکی، و مرکز تسهیل‌گری نرم‌افزار از جمله برنامه‌های 5 سال آینده پارک در همین راستا است.
به طورکلی سرمایه‌گذاران این بخش به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:
•    در قالب مراکز شتابدهی: در این حالت شرکت‌های خصوصی که ممکن است جزء واحدهای پارک باشند یا از طریق تفاهم‌نامه‌های منعقد شده با پارک مرتبط باشند، سرمایه‌گذاری در پارک انجام ‌می‌دهند. به عنوان مثال شرکت‌ نیروی غرب، به عنوان سرمایه‌گذار در راه‌اندازی شتابدهنده فناوری اطلاعات تیک، 51 درصد سهام آن را در اختیار قرار گرفته است و در مقابل، حمایت‌های مالی و معنوی از شتاب‌دهنده انجام می‌دهد. لذا بخش خصوصی می‌تواند از این طریق هم اقدام به سرمایه‌گذاری در پارک کند و هم منافع خود را تامین نماید.
•    در قالب شرکت‌های مادر کمپانی: در این حالت، شرکت‌های پارک که در حوزه کاری خود توانمند هستند و دارای گردش مالی بالا می‌باشند، شرکت‌هایی که در مرحله پذیرش در مرحله پیش رشد و رشد هستند و در حوزه کاری شرکت مادر کمپانی فعالیت می‌کنند را تحت حمایت خود قرار می‌دهند؛ بدین صورت که در قالب قراردادهای مدت‌دار با سرمایه‌گذاری در آن طرح‌ها، یا در فروش آنها شریک می‌شود یا بخشی از سهام آنها را در اختیار می‌گیرد. این حمایت‌ها تنها به حمایت‌های مالی محدود نمی‌شود بلکه شرکت مادرکمپانی در مسیر دریافت مجوزها، تاییدیه‌ها با توجه به تجربه‌ای که دارد، حمایت‌های لازم را از شرکت نوپا انجام می‌دهد.
    صنایع فعال (واحدهای صنعتی علاقه‌مند به همکاری و یا سرمایه‌گذاری در پارک)
یکی دیگر از ذی‌نفعان خارجی پارک، واحدهای صنعتی علاقه‌مند به همکاری و سرمایه‌گذاری در پارک هستند، که از طریق عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری، در انجام پروژه‌های واحدهای فناور پارک سهیم شده و از خدمات و حمایت‌های پارک بهره می‌برند.
    خیرین فناوری
با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، یکی از برنامه‌های مهم پارک در راستای تامین مالی، تشکیل مجمع خیرین فناوری می‌باشد که برای پیشرفت و توسعه استان، سرمایه‌گذاری انجام دهند و اقدامی خیرخواهانه در راستای کارآفرینی اجتماعی انجام دهند. در مقابل، پارک به نحو مقتضی از خیرین تقدیر به عمل خواهد آورد.
6-1-2-3- تامین‌کنندگان ورودی‌
    دانشگاه‌های استان
دانشگاه‌ها پرورش‌دهنده‌ی نیروی انسانی دارای دانش لازم برای توسعه فناوری است. پارک علم و فناوری کرمانشاه با برقرار کردن تعاملاتی مناسب می‌تواند دانشگاه‌ها را از وجود خود و خدماتی که ارائه می‌دهد آگاه سازد و افراد حقیقی و حقوقی را به حضور در پارک سوق دهد. استان کرمانشاه دارای 60 مرکز دانشگاهی و موسسه آموزش عالی رسمی می‌باشد که در میان آنها چند دانشگاه به عنوان ذی‌نفع اصلی پارک محسوب می‌شوند.
مهمترین تامین کننده ورودی (متقاضی) برای پارک، دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه مادر محسوب می‌گردد. دانشگاه رازی در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ در شهر کرمانشاه با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» شروع به فعالیت نمود. این مرکز به سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت. در شروع سال تحصیلی ۱۳۵۱–۵۲ دانشکده علوم با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی موجودیت خود را آغاز نمود.  اکنون پس از گذشت ۴۰ سال بالغ بر 12347 دانشجو در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل می‌باشند. این دانشگاه پس از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دومین دانشگاه در منطقه غرب ایران و کردستان ایران بوده است. دانشگاه رازی در حال حاضر دارای ۱۰ دانشکده و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بوده و با بهره گیری از دانش و تخصص ۱۰ استاد، ۴۹ دانشیار، ۲۵۰استادیار، ۴۶مربی، و جمعا ۳۵۵ عضو هیات علمی در ۳۹ گروه آموزشی و تعداد ۱۲۳۴۷نفر دانشجو در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
بعد از دانشگاه رازی، دانشگاه صنعتی کرمانشاه دومین تامین‌کننده ورودی برای پارک است. دانشگاه صنعتی کرمانشاه با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص موردنیاز کشور، تأمین نیازهای صنایع گوناگون موجود در استان و منطقه غرب، توسعه و کاربردی نمودن فناوری‌های نوین در صنایع مختلف در سال ۱۳۸۴ موفق به اخذ موافقت اصولی و از بهمن سال ۱۳۸۶ با پذیرش ۱۳۰ دانشجو در دو رشته مهندسی برق و مهندسی شیمی در شهرکرمانشاه فعالیت خود را آغاز کرد. این دانشگاه در سال تحصیلی۹۶- ۹۵ در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد حدود ۲۰۰۰ دانشجوی شاغل به تحصیل دارد و تعداد ۵۲ عضو هیأت علمی در این دانشگاه مشغول به فعالیت می‌باشند. همچنین دانشکده های مصوب در چارت دانشگاه عبارتند از: دانشکده‌های انرژی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهندسی،  مدیریت مهندسی،  فناوری‌های نوین،  کشاورزی.
دانشگاه آزاد اسلامی سومین جامعه هدف برای تامین ورودی‌های پارک است، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به عنوان بزرگترین واحد دانشگاهی غرب کشور یکی از واحدهای جامع دانشگاه آزاد اسلامی می‌باشد که در سال ۱۳۶۷ تأسیس شد و به تدریج با تجهیز بیشتر مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه شکل گرفت. در این واحد دانشگاهی، در اواخر ۱۳۹۳ دانشکده‌های ادبیات و علوم انسانی، تحصیلات تکمیلی، تربیت بدنی، کشاورزی، علوم سیاسی و حقوق، علوم پایه و دانشکده فنی وجود دارد.
علاوه بر دانشگاه رازی، صنعتی و آزاد، دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور، موسسات آموزش عالی و سایر مراکز آموزشی به عنوان تامین کنندگان ورودی برای پارک محسوب می‌شوند.
دانشگاه می‌تواند در قالب کمک‌های علمی ‌با شرکت‌های پارک همکاری داشته باشد. از سوی دیگر تعاملات با پارک و شرکت‌های درون آن به دانشگاه‌ها کمک می‌کند تا ارتباط خود را با صنعت، که امروزه یکی از مسائل بسیار مهم دانشگاه‌ها به حساب می‌آید، بهبود بخشند. یکی دیگر از جنبه‌های تعاملات دوطرفه میان پارک و دانشگاه‌ها، نیازسنجی صنعت استان و واحدهای فناور مراکز رشد و پارک و ارائه راهکار و راه‌حل توسط متخصصین و اساتید دانشگاهی به جهت پاسخگویی به آن نیاز است. به طورکلی برقراری تعامل دوجانبه و مستمر میان پارک و دانشگاه‌های استان موجب سودآوری هردوطرف از جنبه‌های گوناگون خواهد شد که پیامدهای آن مانند افزایش اشتغال، کاهش آسیب‌های اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی  و ... متوجه افراد جامعه می‌شود. بنابراین دانشگاه‌ها در زمره ذینفعان خارجی «تامین کنندگان ورودی» و «ارائه خدمات» قرار می‌گیرند.
در همین راستا تفاهم‌نامه‌های جدیدی با رویکرد «حمایت از پایان‌نامه‌های با قابلیت تجاری‌سازی» میان پارک کرمانشاه و دانشگاه‌ها منعقد شده است که به مهم‌ترین بندهای آن در ادامه اشاره می‌شود:
    مهمترین بندهای تفاهم‌نامه با دانشگاه رازی:
•    همکاری دبیرخانه رویداد استارتاپ در برگزاری رویدادهای تخصصی مشترک و سمینارها، کارگاه ها، و دوره های تخصصی آموزشی کوتاه مدت
•    اجرای تورهای بازدید از واحدهای صنعتی، مراکز رشد و واحدهای پارک
•    معرفی وبسایت ایده یاب با هدف ثبت ایده های قابل تجاری سازی
•    حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی با قابلیت تجاری سازی در راستای رفع نیاز صنایع
•    هماهنگی و همکاری لازم در اجرای پروژه های مشترک تحقیقاتی- کاربردی
•    تسریع در فرآیند جذب، پذیرش و حمایت از برگزیدگان رویدادهای مشترک
•    همکاری در راه اندازی، تکمیل و تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی به عنوان مرکز توسعه R&D
•    راه اندازی مرکز نوآوری مشترک توسعه فناوری صنایع شیمیایی
•    امکان استفاده از تجهیزات، امکانات و فضاهای آزمایشگاهی، کارگاهی دانشگاه رازی
•    بهره مندی از اساتید دانشگاه به عنوان داور و مشاور در ارزیابی و هدایت طرح ها
•    اختصاص زمان مناسب جهت معرفی خدمات و فعالیتهای پارک در جلسات توجیهی دانشجویان
    مهمترین بندهای تفاهم‌نامه با دانشگاه صنعتی:
•    برگزاری رویدادهای تخصصی مشترک و سمینارها، کارگاه ها، و دوره های تخصصی آموزشی کوتاه مدت
•    اجرای تورهای بازدید از واحدهای صنعتی، مراکز رشد و واحدهای پارک، واحدهای R&D
•    معرفی وبسایت ایده یاب با هدف ثبت ایده های قابل تجاری سازی
•    حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی با قابلیت تجاری سازی در راستای رفع نیاز صنایع
•    هماهنگی و همکاری لازم در اجرای پروژه های مشترک تحقیقاتی- کاربردی
•    تسریع در فرآیند جذب، پذیرش و حمایت از برگزیدگان رویدادهای مشترک
•    امکان استفاده از تجهیزات، امکانات و فضاهای آزمایشگاهی، کارگاهی دانشگاه صنعتی
•    بهره مندی از اساتید دانشگاه به عنوان داور و مشاور در ارزیابی و هدایت طرح ها
•    اختصاص زمان مناسب جهت معرفی خدمات و فعالیتهای پارک در جلسات توجیهی دانشجویان
•    راه اندازی مرکز شکوفایی و خلاقیت مشترک در دانشگاه
•    همکاری با پارک در راستای استقرار واحدهای معرفی شده توسط دانشگاه
•    تامین نیروی مستقر و حق الزحمه مربوط به این دفتر جهت ارتباط با پارک توسط دانشگاه صنعتی
    اداره کل آموزش و پرورش استان
اداره آموزش و پرورش استان کرمانشاه با در اختیار قرار دادن فضای فیزیکی به منظور‌ ایجاد مراکز رشد اقماری شهرستانی در استان کرمانشاه به عنوان یکی از ذینفعان مهم پارک علم و فناوری کرمانشاه شناخته می‌شود. تعامل بین اداره آموزش و پرورش استان و پارک کرمانشاه به صورت متقابل بوده و پارک نیز خدماتی را در قالب آموزش دانش‌آموزان و برگزاری جشنواره‌ها و بازدیدهای علمی‌ارائه می‌دهد. لازم به ذکر است که این ارتباط و تعامل مثبت و سازنده، یک فرصت برای پارک علم و فناوری کرمانشاه است که می‌باید نسبت به بهره‌برداری هرچه بیشتر و مفیدتر از این فرصت اقدامات بیشتری مورد نظر قرار گیرد.
 راه‌اندازی پارک علمی کودکان یکی از برنامه‌های بسیار مهم پارک در راستای تقویت همکاری میان پارک و آموزش و پرورش به جهت ارتقای مهارت‌های دانش آموزان و آماده‌سازی آنان از سنین پایین برای ورود به دنیای کسب وکار در 5 سال آتی است.
    کمیته امداد امام خمینی (ره) استان
قوانین حمایتی کمیته امداد در زمینه حمایت از شرکتهایی که دارای کارکنان مددجو تحت پوشش کمیته امداد می‌باشند باعث شده است تا کمیته امداد استان کرمانشاه نیز به عنوان یکی از ذینفعان پارک در نظر گرفته شود. زیرا پارک با معرفی افراد صاحب ایده به این کمیته که بضاعت مالی برای راه‌اندازی کسب وکار خود ندارند، مسیر کارآفرینی را تسهیل می‌کند. همچنین کمیته امداد نیز کارکنان مددجوی تحت پوشش خود را برای دریافت حمایت‌های مشاوره‌ای، آموزشی و ... به پارک معرفی می‌نماید. در ادامه انواع طرح‌های اشتغال و خودکفایی کمیته امداد به صورت مختصر، ارائه شده است.
طرح‌های اشتغال و خودکفایی بر اساس مولفه‌های تعریف، فرآیند اجرا، مدل‌های قابل اجرا، سقف طرح‌ها و.... و همچنین متناسب با گروه‌های هدف خود به سه گروه تقسیم می‌شوند:
•    طرح‌های کارانگیزی: طرح‌های کارانگیزی طرح‌هايی هستند که به منظور افزايش روحیه و شاخص اميد به زندگي مددجوياني كه با مشكلات روحي، جسمي، روانی و... مواجه مي‌باشند اجرا مي‌گردد و کسب درآمد اقتصادی در این گونه طرح‌ها مد نظر نمی‌باشد. شاخص و ویژگی طرح‌های کارانگیزی عبارتند از:
1.    مجری از حداقل مهارت‌های لازم برخوردار باشد
2.    تاکید بر شایستگی و توانایی‌های کاری گروه‌های هدف باشد، نه بر ناتوانایی‌های آنان
3.    طرح پیشنهادی با شرایط جسمی، روحی، روانی و... افراد سازگار باشد
4.    طرح با حداقل سرمایه قابل راه‌اندازی باشد
5.    اجرای اینگونه طرح‌ها نیاز به مجوز خاصی نداشته باشد
6.    پرداخت وام طرح‌های کار‌انگیزی ساده و سریع با حداقل وثیقه و ضمانت‌های مالی
7.    توجیه فنی و اقتصادی در این طرح‌ها مدنظر نمی‌باشد
8.    نظارت بر اجرای اینگونه طرح‌ها همانند سایر طرح‌های اشتغال و خودکفایی می‌باشد
•    طرح‌های توان‌افزایی: طرح‌های توان‌افزایی طرح‌هایی هستند که خانواده از طریق‌ ایجاد اشتغال و... کسب درآمد نموده و بخش از هزینه سبد مصرفی خود را تأمین می‌نمایند. در این طرح‌ها انتظار خروج خانواده از تحت حمایت (خودکفا شدن) در یک بازه زمانی معین وجود ندارد؛ به عبارت دیگر اين طرح‌ها نه تنها موجب ‌ترويج فرهنگ كار و تلاش در بين خانواده‌ها شده، بلکه زمينه راه‌اندازي مشاغل بزرگتر را فراهم مي‌سازد. در حقيقت، اجراي اينگونه مشاغل می‌تواند به عنوان مركز رشدي (انکوباتور) براي اجراي طرح‌های خودکفایی محسوب شود، كه پس از گذشت یک پروسه زمانی معين می‌توان با تزريق سرمايه مورد نياز، خودکفایی خانوار را محقق نمود. شاخص و ویژگی طرح‌های توان‌افزایی عبارتند از:
1.    برای مشاغلي با سرمايه‌بري ‌اندک، درآمدهاي پايين و متناسب با توان مددجو
2.    معيار حداكثر درآمد در اینگونه طرح‌ها، از حداقل دستمزد اعلام شده توسط شورای عالی كار كمتر می‌باشد
3.    ميزان سرمايه گذاري طرح‌ها متناسب با امكانات و توان خانواده‌ها مي‌باشد
4.    در صورت موافقت مجری، بازپرداخت اقساط از مستمري مددجو امكان پذير بوده و ضمانت وامها بسیار سهل و آسان می‌باشد
5.    در صورت موفقیت مددجو و با بررسی و تایید کمیته امداد، می‌توان تا سقف وام طرح‌های خودکفایی نسبت به پرداخت تسهیلات مجدد به مددجو جهت تکمیل و توسعه طرح اقدام و طرح را به طرح خودکفایی تبدیل نمود
•    طرح‌های خودکفایی: طرح‌های خودکفایی طرح‌هایي هستند كه طي ‌یك دوره زماني معين امكان درآمدزايي و خودكفايي خانواده را فراهم آورده، به طوري كه منجر به خروج مددجو از شرایط تحت حمايت بودن می‌شوند. شاخص و ویژگی طرح‌های خودکفایی عبارتند از:
1.    طرح‌های خودکفایی باید از توجیه فنی و اقتصادی قابل قبولی برخوردار باشد
2.    طرح‌های خودکفایی از حداقل ریسک‌پذیری برخوردار باشد
3.    دانش و آگاهي‌هاي مددجو در ارتباط با طرح‌های خودكفايي به حدي رسيده باشد كه خودش بتواند با كيفيت مطلوب به فعاليت مورد نظر ادامه دهد
4.    امکان نظارت و بازرسی طرح‌ها در هر شرایطی میسر باشد
5.    طرح‌های خودکفایی از درآمدزایی کافی برخوردار باشد به طوری که خانواده بتواند حداقل هزینه‌های جاری زندگی خود را از محل درآمد طرح تامین نماید
6.    بیمه حرفه، مشاغل و سرمایه این گونه طرح‌ها الزامی‌ می‌باشد
7.    در صورت امکان مجریان این طرح‌ها جهت تحت پوشش قرار گرفتن بیمه تامین اجتماعی در اولویت قرار دارند
8.    طرح زودبازده و پایدار بوده و امکان توسعه آن فراهم باشد.
پیش‌بینی می‌شود در 5 سال آینده فعالیت‌های مشترک میان پارک و کمیته امداد در جهت عقد تفاهم‌نامه در رابطه با موضوعات مشترک جدید در راستای توسعه فناوری استان و نیز تسهیل در اخذ مجوزهای موردنیاز شرکت‌ها و واحدهای فناور متمرکز شود.
    مراکز رشد دانشگاه‌های استان
مراکز رشد دانشگاه‌های رازی، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در زمره ذینفعان خارجی پارک قرار می‌گیرند. این مراکز با تربیت افراد در حوزه فناوری به عنوان «تامین کنندگان ورودی» پارک محسوب می‌گردند.
6-1-2-4- تسهیل فرآیندها
    وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  با ارائه مجوز به پارک و مراکز رشد و همچنین نظارت بر فعالیت‌های پارک به صورت گزارش‌گیری منظم، به عنوان یکی از ذینفعان خارجی مهم و اصلی پارک محسوب می‌شود.
    استانداری و فرمانداری‌ها
استانداری کرمانشاه همواره به عنوان یکی از ذینفعان کلیدی پارک علم و فناوری کرمانشاه در نظر گرفته می‌شود. ارتباط پایدار و موثر با این نهاد منجر به تسهیل امور اجرایی مرتبط خواهد شد لذا حفظ و بهبود ارتباط با استانداری در آینده نیز به طور جدی مورد نظر خواهد بود. به عنوان مثال برگزاری جشنواره‌های کشوری که استانداری از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نقش دبیرخانه را ایفا می‌کند، با همکاری پارک علم و فناوری انجام می‌شود.
علاوه بر آن فرمانداری‌ها خصوصاً در مراکز رشد شهرستانی نقش مهمی را در تسهیل فرآیندهای واحدهای فناور ایفا می‌نمایند.
    اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان
هدف پارک از همکاری با این اداره، تنظيم سياست‌هاي اقتصادي و مالي و ايجاد هماهنگي در امور مالي و اجراي سياست‌هاي همكاري‌هاي اقتصادي در خصوص منافع واحدهای فناور است. یکی از مهم‌ترین منافعی که پارک از آن بهره‌ می‌گیرد، حمایت از شرکت‌ها در جهت اعطای معافیت‌های مالیاتی است که جزء خدمات حمایتی بسیار مهم پارک قرار می‌گیرد. به طور کلی وظایف اداره کل امور اقتصاد و دارایی استان عیارتند از:
•    همکاری در اعطای معافیت‌های مالیاتی به شرکت‌های تحت حمایت پارک
•    نظارت بر فعاليتهاي مالي و اقتصادي بخش خصوصي در جهت اجراي برنامه‌هاي توسعه اقتصادي
•    تمركز وجوهي كه از محل درآمدها و ساير منابع تامين اعتبار منظور در بودجه عمومي‌دولت وصول مي‌شود و همچنين درآمد شركتهاي دولتي به استثناي بانكها و موسسات اعتباري و شركتهاي بيمه در حسابهاي خزانه نزد بانك مركزي ايران و برقراري‌ ترتيبات لازم براي اينكه شركتهاي دولتي بتوانند به موقع از وجوه خود استفاده كنند
•    تمركز وجوه سپرده ادارات و موسسات دولتي در حسابهاي بانك مركزي ايران
•    افتتاح حسابهاي بانكي وزارتخانه‌ها و موسسات دولتي در بانك مركزي ايران و‌یا شعب بانك ملي ايران در شهرستان
•    تخصيص اعتبارات لازم براي هزينه‌هاي جاري و عمراني با همكاري سازمان مديريت و برنامه‌ريزي و ابلاغ آن به دستگاه‌هاي مربوطه
•    پرداخت اعتبارات مصوب بودجه كل كشور اعم از اعتبارات جاري و عمراني به حسابهاي بانكي وزارتخانه‌ها و موسسات دولتي و نيز پرداخت بدهي‌ها و وصول مطالبات ناشي از اجراي برنامه‌هاي عمراني گذشته
•    صدور حواله اعتباراتي در بودجه عادي به عنوان كمك براي عمليات جاري
•    نظارت بر نحوه انجام وظايف ذيحسابان دستگاه‌هاي اجرايي، تهيه گزارشات حسابرسي و گزارشات رسيدگي به صورت وضعيت تغيير و تحول ذيحسابي‌ها، رسيدگي به موارد سواستفاده وجوه اموال عمومي‌دستگاه‌هاي اجرايي
•    نظارت و تمركز حساب اموال منقول و غير منقول دستگاه‌هاي اجرايي استان و تحويل اوراق بهادار از اداره كل اوراق بهادار تهران جهت ارائه آن به دستگاه‌هاي اجرايي در سطح استان و همچنین نظارت و كنترل آن.

    اداره کل استاندارد استان
سابقه تأسیس اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی در استان کرمانشاه به سال 1346 باز می‌گردد. در آن سال این اداره کل مسئولیت اجرای قوانین استاندارد را در استان‌های غربی کشور برعهده داشت و خدمات شایانی در خصوص کنترل کیفیت کالا و کالیبراسیون اوزان و مقیاسها به ساکنین این مناطق ارائه و نسبت به عرضه دانش فنی در جهت بهبود کیفیت به تولیدکنندگان محصولات صنعتی و کشاورزی (که از زمینه صادرات برخوردار بودند) اقدامات موثری صورت داد. با توسعه فعالیت‌های مرتبط با مجموعه استاندارد، گسترش واحدهای صنعتی و افزایش دامنه کاری موسسه استاندارد، سایر استانهای تحت پوشش از این اداره منفک گردید.
اداره کل استاندارد استان کرمانشاه علاوه بر ارائه خدمات کنترل کیفیت به 173 واحد تولیدی و خدماتی تحت پوشش، به سه بازارچه مرزی و دو واحد گمرک رسمی‌خدمات آزمایشگاهی جهت کنترل کیفیت و شناسائی مواد وارداتی و صادراتی ارائه می‌دهد. همچنین 270 باسکول ثابت همکف در استان تحت بازرسی و ارزیابی مستمر کارشناسان این اداره کل قرار دارد.
نظر به اینکه یکی از مهمترین اقدامات مورد نیاز برای شرکت‌ها جهت ورود به بحث تجاری سازی و بازار، اخذ مجوزها و تاییدیه‌های فنی برای محصول می‌باشد، بر همین اساس پارک علم و فناوری کرمانشاه در جهت سرعت بخشیدن به روند اخذ مجوزها و بهبود مراحل آن برای شرکت‌های تحت حمایت خود اقدام به عقد تفاهم نامه‌ای در مرداد ماه سال 95 با اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی کرمانشاه نموده است، طبق این تفاهم نامه مقرر شد اداره استاندارد از سال 96 در این پارک دفتری را مستقر نموده و بصورت جلسات مشاوره هفتگی، با حضور مشاورینی از اداره استاندارد، جلساتی را با شرکت‌های تحت حمایت پارک برگزار نموده و روند اخذ استاندارد را تسریع نمایند. همچنین استقرار این دفتر در پارک علم و فناوری کرمانشاه دال بر تاکید این مجموعه بر اهمیت استانداردسازی محصولات شرکت های تحت حمایت خود بوده است.

    اتاق بازرگانی استان
اهداف و برنامه‌های اصلی اتاق بازرگانی کرمانشاه در راستای حمایت از برنامه‌های پارک علم و فناوری عبارتند از:
•    تشویق و ترغيب سرمايه گذاران برای مشارکت اقتصادی در ایده‌های فناورانه و دانش‌بنیان
•    رفع موانع و تنگناهای اقتصادی به منظور تحقق اهداف مطلوب اقتصادي پارک
•    مشاركت فعالانه در نشست ها و كميسيون‌هاي تصميم گيرنده استان
•    همکاری در برگزاری جشنواره‌های استانی و کشوری
•    تعامل با شركت نمايشگاهي استان با هدف افزايش توان صادراتي و دست يابي به رونق اقتصادي
•    همكاري مستمر با مجمع امور صنفي و كارشناسان سازمانهاي بازرگاني و صنايع و معادن
•    برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی و مشاوره‌ای برای کارکنان و شرکت‌های پارک و مراکز رشد
•    تسهیل فرآیند بهره‌گیری پارک از خدمات و منابع مادی سایر سازمان‌ها و ارگان‌های ذی‌ربط
    سازمان جهاد کشاورزی استان
یکی دیگر از ذینفعان خارجی پارک، سازمان جهاد کشاورزی می‌باشد. این سازمان با تسهیل فرآیند آمادهسازی زیرساختها، اعطای حمایتها و تسهیلات مالی به واحدهای فعال در حوزه کشاورزی، برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی، ارائه  مشاورههای فنی و تخصصی، و ... همکاری دوجانبهای با پارک خواهد داشت. این همکاریها در قالب تفاهمنامههای همکاری در 5 سال آینده قابل اجرا خواهد بود. این امر خصوصاً با توجه به برنامه تاسیس کانون گیاهان دارویی حائز اهمیت بسیار است.
6-1-2-5- ارائه خدمات
    شرکت‌های پیمانکار ارائه دهنده خدمات و مشاوران
تعدادی از فعالیت‌ها و برنامه‌های پارک علم و فناوری و مراکز رشد توسط شرکت‌های پیمانکار طرف قرارداد با پارک انجام می‌شود که این شرکت‌ها چون زیرمجموعه خود پارک نیستند و معمولاً در قالب انجام پروژه با سازمان همکاری می‌کنند، در دسته ذینفعان خارجی قرار می‌گیرند و معمولاً به صورت مادی از پارک (به ازای انجام پروژه معین) منتفع می‌شوند.
همچنین برای بررسی طرح‌های ارائه شده به مراکز رشد، از مشاوران حرفه‌ای و متخصص که پارک با آنها قرارداد دارد، استفاده می‌شود که این مشاوران نیز در زمره ذی‌نفعان خارجی قرار دارند.
    پژوهشکده‌های تحقیقاتی
 پژوهشگاه تحقیقاتی صنعت نفت، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه و سایر مراکز تحقیقاتی فعال در استان نیز در زمره ذینفعان خارجی پارک قرار دارند. در واقع این مراکز تحقیقاتی در قالب تفاهمنامه‌های همکاری با پارک، خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی موردنیاز واحدهای فناور پارک و مراکز رشد را ارائه میدهند. برقراری تعامل سازنده با این مراکز و پژوهشگاهها می‌تواند نیازهای تخصصی شرکتها را پوشش دهد و همچنین میتوان از متخصصان و کارشناسان آنها به عنوان مشاورین بررسی ایدههای مطرح شده در پارک و مراکز رشد بهره برد.
    بنیاد نخبگان استان
هدف از تأسیس این بنیاد برنامه‌ریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان، جذب، حفظ و بکارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقای تولید علم، فناوری، و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس سند چشم‌انداز کشور در افق 1404 بوده است.
این بنیاد در جهت همکاریهای دوجانبه با پارک علم و فناوری به شناسایی و جذب ایدههای فناورانه و تجاریسازی آنها کمک می‌نماید. همچنین تسهیل فرآیند ثبت اختراع، برگزاری دورههای آموزشی و مشاورهای، برگزاری همایشها، جشنوارهها و نمایشگاههای مشترک با پارک نیز از جمله سایر زمینههای برنامه‌ریزی شده در 5 سال آتی در راستای همکاریهای دوجانبه است.
لازم به ذکر است بنیاد نخبگان علاوه بر «ارائه خدمات» ذی‌نفع «تسهیل فرآیندها» و «تامین‌کنندگان ورودی» نیز می‌باشد.
    سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان
وظایف اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه، در ارتباط با ماده 3 قانون كارآموزي و مواد 107 تا 118 قانون كار جمهوري اسلامي ايران عبارتست از:  بالا بردن دانش فني و حرفه‌اي كارگران با ارائه آموزش‌هاي غيررسمي و از طريق مراكز كارآموزي جهت آموزش كارگران و كارجويان غير ماهر، تكميل مهارت و بازآموزي، ارتقای مهارت يا آموزش‌هاي پيشرفته به كارگران نيمه ماهر و مربيان آموزشي و ايجاد مركز تربيت مربي جهت آموزش مربيان مراكز تابعه و نيز ضمن همكاري با دانشگاه‌هاي مرتبط با موضوع نظام صنفي، بيمه بيكاري صنعت ساختمان و ... .
این سازمان با توجه به اینکه در ارتباط مستقیم با مهارتجویان قرار دارد، در زمره ذینفعان خارجی پارک قرار می‌گیرد که با همکاریهای دوجانبه زمینه را برای فعالیتهایی در جهت تسهیل راهاندازی کسب و کار توسط افراد صاحبایده توسط مهارتآموزان، برگزاری رویدادهای شتاب، کارگاهها، همایشها، جشنوارهها و نمایشگاههای استانی و کشوری، برگزاری دورههای آموزشی و مشاورهای، استفاده از امکانات فیزیکی کارگاهی و آزمایشگاهی و ... فراهم میآورد. همچنین نقش این سازمان در توسعه فعالیتهای مراکز رشد شهرستانی بسیار مشهود و اساسی است.
    اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی
همکاری‌های مشترک میان پارک و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در قالب برگزاری رویدادهای کارآفرینانه مشترک، کارگاه‌های آموزشی، تسهیل فعالیت‌های واحدهای فناور، آشنایی واحدهای فناور پارک با قوانین کار، استانداردهای کار و تعیین حداقل دستمزد، اعطای کمک های فنی و اعتباری و مساعدت‌های مالی به تعاونی‌ها و تشکل‌های تخصصی و ... قرار دارد.
    اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان
فراهم آوردن زمینه انجام همکاری‌های مشترک جهت تسهیل و تسریع سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی در راستای ایجاد فرصت‌های تجاری‌سازی جهت ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه حوزه ICT ، فراهم آوردن زمینه توسعه کمّی وکیفی فعالیت‌های تحقیقاتی و تجاری و کمک به توسعه محصول و گسترش سهم بازار با شناسایی و معرفی طرح‌های با قابلیت تجاری‌سازی و همچنین تهیه و ارائه اطلاعات لازم و اساسی برای واحدهای فناور پارک علم و فناوری از جمله موارد مشترک همکاری میان پارک و اداره کل ارتباطات و فناوری می‌باشد. همچنین تأمین بودجه و تجهیزات جهت راه‌اندازی مراکزی مانند مرکز تسهیلگری و توانمندسازی کسب وکارهای نوپای فاوا، مرکز توسعه بازی‌های رایانه‌ای و انیمشین، همکاری در برگزاری دوره‌های آموزشی، استفاده مشترک از فضاها، امکانات، تجهیزات فنی، علمی و عملی و ...  از جمله زمینه‌های همکاری مشترک می‌باشند.
این اداره در زمره ذی‌نفع «توسعه بازار» نیز قرار می‌گیرد.
6-1-2-6- سایر ذینفعان خارجی
سایر ذینفعان خارجی نیز در قالب عقد تفاهمنامههای همکاری با پارک تعامل دوجانبه دارند که در این تعامل هم شرکتهای پارک و مراکز رشد از حمایتهای مادی و غیرمادی  آن سازمانها  برخوردار خواهند شد و هم سازمان‌های مربوط از پتانسیلهای پارک در جهت تسهیل اقدامات خود بهره میجویند.

خوانده شده 12089 آخرین ویرایش در دوشنبه, 21 آبان 1397 ساعت 09:51

پنل واحد من

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک