نمایشگاه ارائه توانمندی فن آفرینان غرب کشور:
نمایشگاه جشنواره فن آفرینی زاگرس در راستای اجرای فرایند جشنواره با حضور فعالان عرصه های نوآوری، فن آفرینی، طراحان کسب و کار و سرمایه گذاران، پارک ها و مراکز رشد فناوری استان های زاگرس، استانداری ها، دانشگاه ها و سازمان های مختلف منطقه غرب کشور طی دو روز برگزاری جشنواره به نحو مناسبی برگزار شد.
برپایی بیش از 75 غرفه نمایشگاهی و استقرار 205 عنوان طرح و اثر در بخش های بورس ایده، فن آفرینان، طراحان کسب و کار، توانمندی استان ها، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، علمی و صنعتی از ویژگی های این نمایشگاه بود.
نمایشگاه بعد از مراسم افتتاحیه با حضور استانداران استان های شرکت کننده، رییس جهاد دانشگاهی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده وزیر علوم و جمعی از مسئولین کشوری و لشکری افتتاح گردید و مسئولین مزبور به همراه دیگر بازدید کنندگان از غرفه های مختلف نمایشگاه دیدن کردند.
در دو روز برگزاری جشنواره هزاران نفر، از توانمندی های فن آفرینان غرب کشور بازدید کردند و از نزدیک با این ظرفیت ها آشنا شدند. برگزاری این نمایشگاه نتایج و اثرات خوبی برای بازدیدکنندگان و سرمایه گذاران بخش های اقتصادی به دنبال داشت، به علاوه آشنایی فن آفرینان با یکدیگر از دیگر دستاوردهای مهم این جشنواره بود.
كارگاه هاي آموزشي:
دو سمینار آموزشی تحت عناوین "تجارب جهانی در توسعه فن آفرینی" توسط دکتر مصطفی کریمیان اقبال و "آموزش کارشناسان و مدیران مراکز رشد" توسط مهندس حبیب اله اصغری با شرکت بیش از 140 برگزار شد، که در آن علاقه مندان با مقوله های فناوری و فن آفرینی و نیز کارشناسان و مدیران مراکز رشد استان های مختلف کشور با مفاهیم و تجارب ملی و جهانی آشنا شدند.
بورس ایده:
بورس ایده یکی از بخش های زیر بنایی جشنواره فن آفرینی زاگرس بود که به صورت نمایشگاهی برگزار شد. این نمایشگاه فرصتی برای معرفی ایده ها و رایزنی صاحبان ایده و سرمایه گزاران ایجاد کرد. دراین بورس صاحبان ایده به معرفی محصول خود پرداخته و نمایندگان بازار هدف که پیش از مسابقه با عناوین طرح ها آشنا شده بودند ایده های مطلوب خود را برگزیدند.
علاوه بر معاملاتی که در این بورس انجام شد، نوآوران و مخترعین، بیشتر با فضای کسب و کار آشنا شدند و روش های مذاکره را تمرین کردند.
در این جشنواره در مجموع 80 کار برگ مربوط به بورس ایده از پنج استان مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت 64 طرح پذیرفته شد. استان های کرمانشاه، همدان، کردستان، ایلام و لرستان به ترتیب بیشترین سهم متقاضیان را در بورس ایده به خود اختصاص دادند
در جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس، جهت مذاکره در خصوص جزییات ایده ها، دو اتاق مذاکره به همراه سیستم ثبت صوت و تصویر در نظر گرفته شد. در این فضا سرمایه گذاران علاقمند و صاحبان ایده به گفتگو پرداختند.
با وجود غیر مسابقه ای بودن این بخش، به 10 طرح برتر لوح تقدیر و سکه بهار آزادی اهداء شد. ملاک ارزیابی طرح ها امکان پذیری، بازار، مسایل فنی اقتصادی و در نهایت نظر داوران بازدید کننده از نمایشگاه بورس ایده بود.