.

.

 به همت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه کارگاه آموزشی مالکیت فکری و ثبت اختراع با حضور نایب رییس انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران برگزار گردید.
 به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه؛ امروز 15 بهمن ماه سالجاری کارگاه آموزشی مالکیت فکری و ثبت اختراع با حضور جمعی از مسئولین و واحدهای مستقر در پارک علم و فناوری کرمانشاه در سالن شهید نوروز نژاد پارک علم و فناوری برگزار شد.
  دکتر محمود صادقی- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس در این کارگاه آموزشی گفت: مالکیت فکری از فعالیت های فکری در زمینه های صنعتی، علمی، ادبی و هنری ناشی می شود و محصول فکر که به ملکیت یک فرد یا یک سازمان در می آید و او می تواند آن را به رایگان در اختیار دیگران قرار دهد یا به طرق خاصی از آن را کنترل کند.
 وی گفت: موضوعات مالکیت فکری کپی رایت؛ (آثار ادبی، هنری و علمی، مانند کتاب موسیقی، شعر، نقاشی، فیلم سینمایی)، حقوق مرتبط؛ (حقوق اجرا کنندگان آثار هنری، تولید کنندگان نوارهای صوتی، سازمان های پخش رادیو تلویزیونی)، اختراع؛( فرآورده یا فرآیندی که یک مشکل فنی را حل می کند مثل رایانه، روش تولید الکتریسیته)، علائم تجاری؛ (علامتی که کالا یا خدمات یک شرکت را از دیگران متمایز می سازد مثل علامت sony )، طرح صنعتی؛( شکل ظاهری اشیاء مثل طرح یک بطری نوشابه، طرح یک اتومبیل)، نشانه های مبدا جغرافیایی؛ ( مثل پنیر لیقون، زعفران قائنات، گلاب قمصر و ...، مدارهای یکپارچه، اسرار تجایر، گونه های جدید گیاهی می باشد.
 این مدرس دانشگاه افزود: با اعطای حق انحصاری بهره برداری از اثر ادبی، اختراع، علامت تجاری،و ... طی مدت زمانی محدود می توان از مالکیت فکری حمایت کرد.
 نایب رییس انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران در رابطه با این موضوع که چرا از مالکیت فکری حمایت می شود گفت: حمایت از مالکیت فکری انگیزه برای صرف وقت و سرمایه جهت تحقیق و توسعه، تأمین مصلحت جامعه از طریق ایجاد توازن بین منافع آفریننده و استفاده کننده به طرق مختلف می باشد.
 صادقی ابراز داشت: دوره سرزمینی ( 1852- 1473 )، دوره بین المللی ( 1944-1852 )، دوره جهانی ( موافقت نامه trip 1944 به بعد) ، post- trips (از سال 2000 به بعد )، از تحولات مالکیت فکری در جهان می باشد.
 وی تصریح کرد: اختراع ، ایده یک مخترع است که در عمل راه حل مشکلی خاص را در زمینه فناوری ارائه می دهد، اختراع ممکن است یک محصول( فرآورده ) یا یک روش ( فرآیند ) باشد.
 صادقی در رابطه با مزایای ثبت اختراع گفت: ایجاد موقعیت های رقابتی قوی در بازار، بازگشت سرمایه و تحصیل سود، تحصیل درآمد از طریق قرار دادهای لیسانس و واگذاری، دستیابی به فناوری از طریق لیسانس های متقابل، دسترسی به بازارهای جدید، کاهش خطر تجاوز به حقوق، ایجاد تصویر مثبت برای شرکت از مزایای ثبت اختراع به شمار می رود.
وی در پایان گفت: اختراعی قابل ثبت است که جدید باشد، متضمن گام ابتکاری باشد، و کاربرد صنعتی داشته باشد.
گفتنی است: در سال جاری تا کنون 12 سر فصل آموزشی در کارگاههای آموزشی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار گردیده است.
 
خوانده شده 255

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک