تاکید بر لزوم فعالیت r&d واحدهای صنعتی استان در پارک علم و فناوری کرمانشاه در دومین نشست شورای فناوری صنعت و معدن
تاکید بر لزوم فعالیت r&d واحدهای صنعتی استان در پارک علم و فناوری کرمانشاه در دومین نشست شورای فناوری صنعت و معدن
سه شنبه, 20 دی 1390
دومین جلسه شورای فناوری صنعت و معدن پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه با حضور صاحب نظران این حوزه از بخش دانشگاه و صنعت در سالن جلسات پارک علم و فناوری کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، دکتر بهروز بادکو رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه در این نشست ضمن خیر مقدم به مهمانان هدف از برگزاری این جلسه را فراهم کردن مسیری عملی برای پیوند هر چه بیشتر بخش دانشگاهی و فناوری استان با قسمت های مختلف صنعت استان ذکر و ابراز امیدواری کرد که خروجی جلسات این شورا منجر بر توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر استان شود.
وی با اشاره به موارد بسیار مثبت قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات، از این قانون به عنوان یکی از مترقی ترین قوانین موجود در بخش حمایت از فعالیت های دانش بنیان یاد و خاطرنشان ساخت: همافزايي علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمي و اقتصادي (شامل گسترش و كاربرد اختراع و نوآوري) و تجاري سازي نتايج تحقيق و توسعه (شامل طراحي و توليد كالا و خدمات) در حوزه فناوري هاي برتر و با ارزش افزوده بالا از این موراد است.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه حمايتها و تسهيلات قابل اعطا به شركتهاو موسسات دانش بنيان در این قانون را مورد اشاره قرار دادو با تاکید بر لزوم توجه بخش واحدهای تحقیق و توسعه صنایع استان به این موارد گفت: معافيت از پرداختماليات، عوارض، حقوقي گمركي، سودبازرگاني و عوارض صادراتي به مدت 15سال، تأمين تمام يا بخشي از هزينه توليد، عرضه يا به كارگيري نوآوريوفناوري با اعطاء وام كم بهره يا بدون بهره بلندمدت يا كوتاه مدت،اولويتاستقرار واحدهاي پژوهشي، فناوري و مهندسي و توليدي شركتها و موسسات دانش بنياندر پاركهاي علم و فناوري، مراكز رشد، مناطق ويژه اقتصادي و يامناطق ويژه علم و فناوري وايجاد پوشش بيمه اي مناسب براي كاهش خطر پذيري محصولات دستاوردهاي دانش، نوآوري وفناوري در تمام مراحل توليد از این موارد می باشد.
بادکو افزود: بر اساس این قانون و به منظور ایجاد و توسعه شرکتها و موسسات دانش بنیان و تقویت همکاریهای بین المللی به واحدهای مستقر در پارکهای علم و فناوریمجوز داده می شود تا از مزایای قانونی مناطق آزاد در خصوص روابط کار،معافیتها و عوارض، سرمایه گذاری خارجی و مبادلات مالی بین المللی برخوردارگردند.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در ادامه به راه اندازی کمیته طرحهای دانش بنیان استان کرمانشاه اشاره و تاکید کرد: در راستای حمایت از ایجاد و توسعه مشاغل دانش بنیان، تسریع در تجاری سازی و ایجاد اشتغال پایدار برای متخصصین و نخبگان کشور 20 درصد از منابع کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان کرمانشاه به طرح های دانش بنیان اختصاص می یابد. که
مسئولیت این کمیته، به عهده پارک علم و فناوری استان کرمانشاه خواهد بود که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، سازمان جهاد کشاورزی، دفتر آموزش، پژوهش و فناوری استانداری، سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اعضای آن را تشکیل خواهند داد.
وی با تاکید بر لزوم دلسوزی و صبور بودن اعضای جلسه در بثمر رساندن طرح ها گفت: لازمه پیشرفت و به نتیجه مطلوب رسیدن اهداف شورا گفتمان های مستمر است و دست ما برای انجام فعالیت هایی که احساس می شود که اهداف شورا عملی شود در مجموعه پارک علم و فناوری و مراکز رشد اقماری باز است.
بادکو در خاتمه ابراز امیدواری کرد که با وجود همه ساختارهای در حال شکل گیری و موجود استان امکان نزدیک شدن هرچه بهتر و بیشتر بخش فناوری با صنعت در کرمانشاه فراهم آید.
در ادامه جلسه مهندس رضا رحیمی قائم مقام و معاون فناوری پارک علم و فناوری کرمانشاه که به عنوان تنها نماینده ایران در کارگاه آموزشی کره جنوبی که از سوی سازمان جهانی پارکها برگزار گردید ضمن ارائه گزارشی از نحوه فعالیت پارک ها در این کشور، گفت: کره جنوبی دارای 38 سال سابقه فعالیت در حوزه پارک های علم و فناوری است.
وی با بیان این که ما در زمینه فعالیت های حوزه فناوری به نسبت کره در اول راه هستیم، اظهار داشت: باید سعی کنیم با استفاده از تجربیات موجود بهترین شیوه را برای رشد حوزه فناوری در کشور و استان انتخاب و در آن مسیر توسعه این بخش قدم برداریم.
وی با بیان اینکه مهمترین فعالیت پارک های کشور کره نزدیک کردن بخش r&d واحدهای صنعتی با پارکها و مراکز دانشگاهی بوده، افزود: شاید یکی از بهترین مدل های موجود در نیا همین مدل است که از اهداف مهم ما در شورای فناوری صنعت و معدن نیز رسیدن به همین موضوع است.
وی با اشاره به ساختارهای مناسب در مجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه برای فعالیت بخش های مختلف صنعتی، خصوصا r&d بخش صنعت، به اخذ مجوز صندوق پژوهش و فناوری استان در مجموعه پارک اشاره و تصریح کرد: این صندوق به منظور كمك به تجاري سازي نوآوري ها و اختراعات و شكوفاسازيو كاربردي کردن دانش فني از طريق ارائه كمك و تسهيلات به شركتها وموسسات دانش بنيان داده خواهد شد.
دکتر معراج محرابی رییس خانه صنعت و معدن استان در ادامه این جلسه با اشاره به نتایج مطلوب حضور جوانان درپارک و ایجاد اعتماد به نفس و پیشرفت آنان گفت: مطمئناً پارک بعنوان حلقه مفقوده مرتبط کننده صنعت و دانشگاه مثمر ثمر خواهد بود. در دانشگاه در پیاده سازی عملی مباحث تئوری هنوز خلا وجود دارد و توسعه توان عملی با به کارگیری امکانات و فضاهای خالی سازمان فنی حرفه ای و بخش صنعت که سازمان صنعت و معدن می تواند در توسعه واحدهای r&d کمک کند.
وی گفت: هم اکنون بسیاری از واحدهای صنعتی با نداشتن r&d درشرایط افول یا راکد بسر می برند اما واحدهایی هم وجود دارند که غیر رسمی فعالیت های r&d را انجام می دهند و تولیدات و ابزار آلات خود را به روز می کنند و سبب پایداری خود می شوند.
وی گفت: شروع کار می تواند با ایجاد انگیزه و تشویق واحدهای صنعتی به سمت و سوی تحقیق و توسعه همراه باشد و از سویی دانشگاه با برگزاری بازدیدهای علمی صنعتی و همایش های علمی کاربردی و صنعتی در توسعه اقتصاد صنعتی استان مفید واقع شود.
مدل پیشنهادی آقای محرابی به شرح ذیل بود: شرح وظايف شوراي صنعت و معدن و تجارت1- تشكيل جلسه بصورت مستمر و بطور ماهيانه با دعوت رياست يا معاونت پارك2- انتخاب اعضاء شورا حداقل 7 نفر با تركيب اساتيد دانشگاهها و كارآفرينان مطرح در بخش صنايع خصوصي و تشكل هاي مردم نهاد با صلاح ديد مسئولين پارك. 3- انتخاب يك رئيس، يك نايب رئيس و يك نفر به عنوان دبير شورا از بين اعضا به منظور نظم بخشيدن به اركان شورا
شرح وظايف شورا بعد از تصويب ساختار و اعضا: 1- سياست گذاري و برنامه ريزي و حمايت و پشتيباني از فعاليتهاي كارگروه ها2- بستر سازي و ايجاد هماهنگي لازم با ارگانها سازمانها در چهار چوب اهداف پارك علم و فناوري برنامه ريزي و كمك به ارتقاء دانش و تكنولوژي شركتهاي دانش بنيان3- بررسي و تصويب و پذيرش طرحهاي ارائه شده به كارگروه پژوهش تحقيقات جهت بهره مندي از مزاياي پارك4- تعيين وظايف كارگروهها سه گانه اصلي 5- تصويب طرحهاي ارائه شده به كارگروه مشاوره و ارزيابي طرحها جهت تامين مالي برگزاري سمينارهاي علمي و كاربردي و همايشهاي فصلي بصورت استاني6- برنامه ريزي جهت برگزاري دوره هاي كارآفريني7- تهيه و تصويب برنامه هاي اجلاس ساليانه و تهيه گزارشهاي لازم جهت اجلاس ساليانه پارك علم و فناوري 8- برقراري ارتباط و هماهنگي با ساير شوراهاي تابع پارك علم و فناوري
محرابی گفت: شرکت ما قادر خواهد بود سالانه حدود 10 طرح به پارک ارائه دهد و سرمایه گذاری هم صورت گیرد و محاسبات و پژوهش از سوی دانشجویان باشد.
خانم مهندس وزیری نماینده اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه در بخش تحقیقات صنعتی که توجهی واحدهای صنعتی و عدم حمایت های دولتی سبب عدم اهمیت به مباحث r&d در استان شده است، عنوان داشت:. تقدیر از پژوهشگران واحدهای r&d صنعت می تواند راهکار مناسبی برای توجه به این بخش باشد.
وی با بیان اهمیت تبلیغات بیشتر در خصوص توجه به واحدهای تحقیق و توسعه مراکز صنعتی گفت: در این راستا 9 واحد صنعتی مشخصات فرم اطلاعات را تکمیل و ارسال نمودند که2 واحد لوح تندیس برتر 5 واحد صنعتی دیگر و 2 واحد فنی مهندسی نیز تقدیر نامه دریافت نمودند.
وزیری افزود: در زمینه ارتباط با دانشگاه تفاهم نامه هایی با دانشگاه رازی، علوم پزشکی و آزاد منعقد شده اما با وجود تاکید و برگزاری نشست های مشترک دانشگاهیان و صنعت نتایج مطلوبی حاصل نشد و همچنین متاسفانه درجلسات هم اندیشی r&d ها حضور فعال واحدها مشاهده نگردید.
پروفسور رحیمی عضو هیات علمی دانشگاه رازی نیز در ادامه احساس نیاز بخش صنعت به r&d ها را از ضرورتهای فعال شدن این بخش صنایع استان برشمرد و گفت: وجود عوامل مشکل زا همچون هزینه های آب و سوخت و ریسک های مالی موجود سبب غافل شدن واحد صنعتی از بخش r&d می شود لذا شورا باید به سویی گام بردارد که نگرانی صنعتگر از خطرات مالی رفع گردد و خودش علاقه مند به فعالیت های r&d گردد.
وی پیشنهاد کرد: که هر بخش از ساختار ارائه شده توسط دکتر محرابی با حفظ کل ساختار با یک کار تعیین شده و کوچک که نتیجه مند و هدفمند خواهد بود شروع به فعالیت کند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به نگاه ویژه به موضع تجاری سازی، افزود: بازاریاب تشکیلاتی است که باید وارد صنعت شود و اشکالات صنعت را پیدا نماید و به صنعتگر اطمینان دهد که هزینه ای برای او متحمل نخواهد بود.
دکتر ویسی از دیگر اعضای هیات علمی دانشگاه رازی نیزبا تاکید بر این که خود شورا باید خروجی داشته باشد و پیگیری r&d ها را برعهده بگیردتصریح کرد: برگزاری سمینارها با دعوت از واحدهای دارا یا فاقد r&d می تواند در این زمینه مهم باشد.
وی افزود: تعریف کار و تعیین مسئولیت برای تمام اعضاء شورا چه اصلی و چه مدعو می تواند در برنامه جلسه شورا قرار گیرد.
ویسی گفت: به ثروت تبدیل شدن ایده ها نیازمند آنست که افرادی که ایده های نوآورانه و کاربردی دارند ولی فاقد توانایی مدیریت و تجاری سازی طرح خود هستند، با حمایت شورای پارک بتوانند ایده های خود را به نتیجه برسانند.
مهندس فرشید امیری مدیرکل فنی و حرفه ای استان نیزآشنا کردن مخترع و ایده پرداز با مباحث تجاری سازی و تامین مالی و حمایت فنی و تخصصی از او در برنامه کار را مهم توصیف و خاط نشان کرد: عنوان تامین مالی در ساختار پیشنهادی دکتر محرابی با عنوان "تامین شرکا" و همچنین در بخش ارتباط با صنعت گزینه"عارضه یابی" می تواند جایگزین مناسبی باشد.
مهندس علی قنبری از مدیران مجتمع جهان فولاد غرب نیز با بیان این که هدف از تشکیل شورا باید مدیریت باشد و نه موازی کاری عنوان داشت:اصلی ترین سرمایه در تمام جنبه ها، سرمایه های فکری است که متاسفانه در کشور ما به آن کم توجهی می شود.
وی گفت: حمایت از سرمایه های فکری سبب حرفه شدن و حرفه ای گرایی، بینش و نگرش و شغل حرفه ای می گردد و هدف این است که پیوند صنعت و دانشگاه موجب حرفه ای شدن شود.
قنبری با پیشنهاد چارت فوق گفت: شروع کار باید از r&d باشد و انتقال r&d به دانشگاه مناسب به نظر نمی رسد اما تشکیل r&d مشترک امکان پذیر است. کارگروه عارضه یابی از بین برنده عیوب و مشکلات مسیر راه r&d می باشد.
وی افزود: شکل گیری ایده در صنعت یا دانشگاه گام اول است که ایده در دانشگاه به r&d دانشگاه و ایده صنعت به r&d صنعت وارد می شود و پس از عبور از این مرحله تعریف پروژه مشترک دانشگاه و صنعت می تواند هدف اصلی شورا باشد.
وی افزود: تا این مرحله از سوی شورا مدیریت منابع صورت گرفته r&d ها تا مرحله تجاری سازی مشترک پیش رفته اند. گزارش تحقیقات و پژوهش r&d مشترک به کارگروه مرتبط منتقل می شود و کارگروه بررسی مزایا و معایب و سرمایه گذاری را برعهده دارد چون امور بازاریابی برعهده r&d نیست پس کارگروه مربوطه مباحث تجاری سازی را دنبال می کند و این کارگروه مرتبط می تواند از کارگروه های خانه صنعت کمک بگیرد و به تعریف پروژه برای کارگروه عارضه یابی بپردازد.در این مرحله ارائه طرح از سوی کارگروه به هیات مدیره شورا و اتخاذ تصمیمات اجرایی و حمایتی از طرح های با قابلیت اجرایی و تجاری سازی انجام می پذیرد.
قنبری تصریح کرد: عضویت مدیران یا نمایندگان تام الاختیار سازمانها و نهادها و ادارات دولتی و دانشگاهی و صنعتی، جهت تسهیل در تصمیم گیری های جلسات شورا ضروری به نظر می رسد.
وی با ارائه پیشنهاد ایجاد تشکل بورس بانک افزود: این مجموعه می تواند در جهت ارزش گذاری ایده ها و دانش فنی ها جهت سهولت در اجرای فرآیندهای تجاری سازی و سرمایه گذاری بصورت خرید و فروش یا به اشتراک گذاری ایده ها و دانش فنی ها باشد.
در ادامه نیز پروفسور مرادیان از اعضای هیات علمی دانشگاه رازی با بیان این که هدف از ایجاد دانشگاهها در کشورهای اروپایی ایجاد ارزش افزوده است، گفت: دانشگاههای اروپا ایده های جدید را توسط افرادی که هیات علمی باشد به ثمر می رسانند و یا مشکلات کارخانه ها با ابزارهای خود و مراجعه به کشورهای خارجی حل نماید.
وی گفت: با راه اندازی آزمایشگاههای مورد نیاز بخش های صنعت که با همکاری هیات علمی اداره گردد می تواند ایده ها را به مرز تولید برساند.
مهندس جهانبخش شکری رییس هیات مدیره مجتمع جهان فولاد غرب نیز معتقد بود: از اولویت دار ترین برنامه های شورا باید فرهنگسازی موضوع r&d برای صنایع باشد که از طریق پویا کردن دیگر صنعتگران درعرصه r&d توسط صنایع فعال پذیرفتن دانشجویان درخطوط صنعتی و ایراد یابی از خطوط صنعتی قابل اجرا است.
منتشرشده در
اخبار
پنل واحد من
اطلاعیه و فراخوان ها
-
فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار میکند؛ نخستین…
-
1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینههای مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
-
به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…