.

.

  شرکت اقلیم سبز باختر از شرکت های دانش بنیان مرکز رشد کشاورزی پارک علم وفناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه با پرورش و تولید زنبور تریکوگراما و زنبور هابروبراکون در جهت کنترل بیولوژیک آفات مزارع استان گام بر می دارد.
  به گزارش روابط عمومی پارک علم فناوری کرمانشاه، این شرکت با مدیریت فاطمه جهان آرائیان از سال گذشته در زمینه تولید زنبور تریکوگراما و زنبور هابروبراکون شروع به فعالیت کرده و جهت سال زراعی جدید تولید 10 کیلوگرم زنبور تریکوگرا و چهار میلیون عدد زنبور هابروبراکون را در دستور کار تولید خود قرار داده است.
                                             زنبورهای تریکوگراما و هابروبراکون دو حشره مفیدی هستند که به منظورکنترل بیولوژیک جهت مبارزه با آفات گیاهی درانسکتاریوم ها به صورت انبوه  تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند.
 امروزه با استفاده گسترده از مواد شیمیایی در باغات و مزارع که منجر به  ریشه کن شدن نسل موجود است و عوامل بیماری زا می شود، بیم این  می رود که حشرات و میکروارگانیسم های مفید نیز برای همیشه از بین  بروند. این درحالی است که واژه مفید و غیرمفید را ما انسان ها برحسب  نیازهای مصرفی خود ابداع کرده ایم. اعتقاد بسیاری از دانشمندان و  محققین این است که تنوع زیستی بیشتر بین موجودات برابر است با سلامتی بیشتر محیط زیست.
  مشخص و واضح است که یک فضای سبز با تنوع بیشتر، بقای بیشتری خواهد داشت. امروزه سعی بیشتر محققین و کارشناسان بخش کشاورزی و محیط زیست در جلوگیری از ریشه کن شدن بعضی از حشرات و پاتوژن هایی است که دریک سیستم باعث خسارت به گیاهان می شوند و از این رو با مفهومی بنام کنترل بیولوژیک مواجه هستیم.
 بیشتر روش های کنترل بیولوژیک برپایه جذب بیشتر حشرات مفید در مــزارع و باغات پایه ریزی شده اند. موجودات زنده ای که بیشتر برای کنترل بیولوژیک استفاده می شوند عبارتند از انگل ها، شکارچی ها، پاتوژن ها و خورنده های علف هرز.
  یکی از روش های مبازه با آفات گیاهان زراعی استفاده از حشرات مفید موجود درطبیعت می باشد. به این صورت که این حشرات می توانند سایرحشرات زیان آور را به نفع انسان از بین ببرند. با جمع آوری این حشرات از طبیعت و پرورش و ازدیاد انبوه آن در انسکتاریوم و رهاسازی درمزارع و باغات جهت مبارزه با آفات استفاده می شوند.
 مراحل تولید و پرورش این حشرات در شرایط دمایی و رطوبت خاصی صورت می گیرد که به منظور تولید انبوه زنبور تریکوگراما، سیتوتروگا (بیدغلات) و حشره میزبان زنبور هابروبراکون، افیت (کرم آرد) می باشد که این حشرات درشرایط دمایی و رطوبتی خاصی تولید می گردند.
  تولید زنبور تریکوگرا ومیزان واسط آن تقریباً 30 روز و تولید زنبور هابروبراکون و میزبان واسط آن تقریباً 60 روز به طول می انجامد.
 در شروع راه اندازی انسکتاریوم به دلیل هزینه بالای احداث و تجهیز، درابتدا سود چندانی به دست نخواهد آمد این صرفه برای تولید کنندگان سود آوری خوبی دارد و درعوض به علت سختی کار و سرو کار داشتن با موجود زنده ریسک پذیری بالایی را هم ه دنبال دارد.
  شایان ذکر است: دفتر کار و همچنین انسکتاریوم این شرکت در بخش میان دربند، روستای ورله، جاده پاامام واقع است و شرکت فناور فوق متشکل از چهار کارشناس کشاورزی می باشد. این شرکت از آغاز سال تاکنون توانسته است بالغ بر 500 هزار زنبور بروبراکون تولید نماید و درخصوص فروش این رقم از زنبور درحال انعقاد قراردادی جهت فروش حدود چهار میلیون عدد از این حشره با سازمان جهاد کشاورزی استان درصورت تأمین اعتبار می باشند. لازم به ذکر است قیمت فروش هرزنبور تولید شده مبلغ 85 ریال خواهد بود.  
خوانده شده 293

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک