.

.

 
 مدیر هماهنگی مراکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه از آغاز فعالیت یکی دیگر از واحدهای فعال پرورش دهنده حشرات مفید کنترل آفات مزارع کشاوری در منطقه پاوه و اورامانات استان کرمانشاه خبر داد.
 
به گزارش روابط عمومي پارك علم و فناوري كرمانشاه؛در دنیاى امروز اثرات سوءناشى از مصرف سموم دفع آفات گیاهى بر نسل انسان و دیگر جانداران روى زمین، کم  و بیش برهمگان معلوم شده است. بشر در دنیاى مدرن دریافته که آفت کش ها نه تنها مشکلى از او حل نکرده اندکه گاه حتى کوهى از مشکلات را روى دوشش نهاده اند.
 
آلودگى شیمیایى محیط زیست به آفت کش ها و خطرات ناشى از آن براى انسان به حدى مورد بحث و بررسى قرار گرفته که نیازى به توضیح اضافى ندارد اما در عین حال بسیاری از متخصصان علم پزشکی نظر براین دارند که بین سموم سیمیائی و سرطان خون، سرطان های دستگاه گوارشی یا دیگر اختلالات خونی رابطه‌ای مستقیم وجود دارد.
 
با این توضیحات توسعه به کار بردن روش کنترل بیولوژیک آفات عاقلانه ترین راه به نظر مى رسد به عنوان مثال امروزه برای کنترل بیولوژیک آفات، گونه های مختلف زنبورهای هابروبراکون و تریکوگراما از اهمیت زیادی به ویژه در امر مبارزه با گونه های مختلف پروانه هایی از خانواده  noctuidae  pyralidae برخوردار هستند به نحویکه برای پرورش، تکثیر انبوه و رها سازی این عوامل کنترل کننده زمینه مساعدی در سطح جهان و ایران فراهم شده است.
 
استان کرمانشاه نیز همچون سایر نقاط کشور و جهان با مشکلات ناشی از استفاده گسترده از سموم شیمیایی در مزارع کشاورزی مواجه بود اما پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه در سال های اخیر با درک مشکلات موجود و ضرورت جایگزینی سموم با روش های کنترل بیولوژیک وارد حوزه حمایت از مبتکرین و نوآوران جوان این عرصه شد.
 
در این راستا مهندس شهاب خوش خوی در گفتگو با تکنونیوز، از پذیرش و آغاز به کار سومین واحد فناور فعال در عرصه کنترل بیولوژیک آفات توسط پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی خبر داد.
 
وی تصریح کرد:در روزهای گذشته یک واحد فناور در مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی شهرستان روانسر با   ایده ی محوری تولید حشرات مفید (زنبور های هابروبراکون و تریکو گراما) پذیرفته شد که مجری این طرح سعید نادری فارغ التحصیل کارشناسی گیاه پزشکی می باشد.
 
خوش خوی با اعلام اینکه در این واحد فناور سه نفر از فارغ التحصیلان رشته کشاورزی مشغول به کار خواهند شد، افزود: این واحد قصد دارد برای سال زراعی آینده تعداد دو میلیون حشره مفید به منظور رها سازی در مزارع باغات منطقه اورامانات تولید نماید.
 
مدیر هماهنگی مراکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه همچنین در خصوص ضرورت و اهمیت فعالیت این واحد در منطقه زیبا و پوشیده از باغات انار اورامانات استان کرمانشاه، گفت:یکی از مشکلات باغات انار در منطقه پاوه و اورامانات کرم گلوگاه انار است که با پرورش زنبور تریکوگراما این مشکل باغدران منطقه مرتفع خواهد شد.
 
وی ادامه داد:از سوی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه مکان مناسبی در مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی شهرستان روانسر جهت احداث انکستاریوم و نیز دفتر کار و خرید تجهیزات مورد نیاز در اختیار این واحد قرار گرفت.
 
پیش از این دو واحد فناور با توجه به نیاز استان برای تولید حشرات مفید و جلوگیری از مبارزه شیمیایی، در منطقه میاندربند و شهرستان سنقر کلیایی از سوی پارک علم و فناوری حمایت شد که فعالیت های خوبی را تا این زمان انجام داده اند.
 
خوش خوی که خود فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی می باشد در توضیحات اضافی پیرامون این نوع از حشرات مفید، تصریح کرد: حشرات مفید موجود در طبیعت می توانند حشرات زیان آور را به نفع انسان از بین ببرند و با جمع آوری این حشرات از طبیعت و پرورش و ازدیاد انبوه آن در انکستاریوم و رها سازی آنها در مزارع و باغات می توان به مبارزه با آفات برخاست.
 
خوش خوی در ادامه افزود: زنبورهای تریکوگرا، و هابروبراکون یکی از این حشرات مفید می باشند، زنبورهای تریکوگراما، انگل تخم پروانه تعدادی از حشرات مانند کرم ساقه خوار برنج، کرم ساقه خوار ذرت، کرم سیب و کرم گلوگاه انار است و قبل از بروز خسارت آفت روی گیاه تخم ها را مورد حمله قرار داده و فاسد می نماید.
در این راستا همچنین گفتگوی کوتاهی با فاطمه جهان آرائیان، مدیر عامل شرکت اقلیم سبز باختر- یکی دیگر از واحدهای فعال پارک علم و فناوری- در عرصه کنترل بیولوژیک آفات داشته ایم، وی اظهار داشت: در سالجاری چهار میلیون زنبور برای مزارع کشاورزی استان کرمانشاه پرورش داده ایم.
 
وی گفت: شهرستان های کرمانشاه، کنگاور، هرسین، روانسر، دالاهو و اسلام آباد غرب خریداران این نوع از حشرات مفید آفت کش بوده اند که برای فرهنگ سازی استفاده از این زنبورها هیچ هزینه ای از کشاورزان دریافت نشد و سازمان جهاد کشاورزی استان در عوض هزینه های مربوط را متقبل شد.
 
وی افزود: به طور کلی برای سه محصول؛ ذرت، نخود و گوجه فرنگی زنبور پرورش داده ایم.
 
در ادامه این گزارش تلاش کردیم تا با بعضی از خریداران این نوع حشرات مفید که مشتریان شرکت اقلیم سبز باختر بودند ارتباطی برقرار کنیم، در این راستا مهندس قیسوند که برای بخش بیلوار شهرستان کرمانشاه و برای محصول گوجه فرنگی اقدام به تهیه این زنبورها کرده است به جهت استفاده از این نوع از کنترلگرهای بیولوژیک آفات اظهار رضایت نمود.
 
مهندس پیماسی که برای محصول نخود و ذرت و مهندس اکبری که برای مزارع دانشکده کشاورزی از این حشرات بهره گرفته اند از دیگر مشتریان رضایتمند این شرکت می باشند.
 
خوانده شده 4693

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک