.

.

عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی کرمانشاه در خصوص موضوع کمبود آب در سطح استان کرمانشاه، گفت: در استان محصولاتی مانند ذرت را که برای کشت آنها به آب زیاد نیاز است را می بایست جزء محصولات وارداتی قرارداد.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه؛ بخش کشاورزی یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور است، به‌طوری‌که حدود 18 درصد تولید ناخالص ملی، 25درصد اشتغال، تأمین 85 درصد غذای جامعه، 25 درصد صادرات غیرنفتی و 90 درصد مواد اولیه‌ی مورد استفاده در صنعت را فراهم می‌کند.

این بخش بیش از 85 درصد منابع آب کشور را مصرف می‌کند که به علت راندمان پایین آبیاری و هم‌چنین بالا بودن ضایعات کشاورزی به صورت مسقیم و غیرمستقیم بخش عمده‌ای از منابع آب را هدر می‌دهد.

با توجه به این‌که با کاهش حدود شش درصد کاهش در مصرف آب کشاورزی معادل کل مصرف شرب و صنعت کشور آب صرفه‏جویی می‏گردد، را‌هکارهایی که در این بخش بتواند باعث کاهش تلفات گردد از اولویت برخودار است.

در این راستا به گفتگو با جلال جلیلی - عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی کرمانشاه پرداخته ایم.

وی در رابطه با مصرف بی رویه آب در استان کرمانشاه در بخش کشاورزی اظهار داشت: یکی از راه های مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی استفاده از سیستم­های آبیاری تحت فشار می­باشد که این روش یکی از روش­های مرسوم در دنیا نیز به شمار می­رود.

وی در ادامه گفت: کشاورزان می­بایست روش آبیاری تحت فشار را برای کشت محصولات خود دنبال کنند و جهاد کشاورزی استان موظف است که در این راستا آموزش­های صحیح و درست را برای استفاده از شبکه­های آبیاری به آنها ارائه دهد.

عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی کرمانشاه افزود: با توجه به مشکلات کمبود آب در سال هاي اخير باید مصرف آب را کاهش داده و بهره وري آب را بالابرد تا بتوان مصرف پایین را ترویج کرد.

جلیلی با اشاره به اینکه محصولاتی مثل ذرت که نیازمند مصرف آب زیاد هستند را باید وارد کرد، ادامه داد:کاشت محصولی به نام ذرت در استان کرمانشاه بسیار سرآمد است، ذرت یکی از پرمصرف ترین محصول در مصرف آب می باشد که می بایست در این راستا این دسته از محصولات را به کشور وارد کرد و مانع از ائتلاف آب شد.

مشاور پارک علم و فناوری کرمانشاه در حوزه کشاورزی ابراز داشت: با افزایش راندمان آبیاری با کاهش مصرف آب، کارایی مصرف آب بالا رفته و از اتلاف آب جلوگیری می‌شود.

مدیرگروه هیدرولیک و منابع آب جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه بیان داشت: مهم‌ترین مشکل در مدیریت منابع آب در سطح کشور نبود مدیریت یکپارچه بر منابع آب می‏باشد مثل حفر چاه های غیر مجاز و استفاده از منابع آب زیر زمینی که این امر فقط با نظارت و برنامه ریزی آب منطقه ای استان امکان پذیر خواهد بود.

وی افزود: آب منطقه ای برای جلوگیری از هدر رفت آب در بخش کشاورزی می بایست بر روی چاه ها کنترهای حجمی نصب کند و برای مجوز چاه ها کف شکنی ها را محدود نماید.

وی تصریح کرد: آب مجازی، بحث مهم دیگری است که امروزه باید به آن توجه شود و در اقتصاد کشور بسیار مهم است.
خوانده شده 205

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک