.

.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با ابراز تاسف از نوع نگاه شرکت‌های دانش‌بنیان که توسعه را منوط به تامین منابع مالی از طریق دولت می‌دانند تاکید کرد: باید به سمت افزایش استفاده از منابع بخش خصوصی پیش برویم.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، دکتر مصطفی کریمیان اقبال در گردهمایی مسئولین پارک های علم و فناوری و مراکز رشد جهاددانشگاهی سراسر کشور در کرمانشاه به نقش sme ها (شرکت‌های دانش بنیان کوچک) در اقتصادهای برتر دنیا اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در کشور پیشرفته‌ای مانند آمریکا 20 میلیون شرکت دانش بنیان وجود دارد که این شرکت‌ها 75 درصد اشتغال این کشور را ایجاد کرده‌اند.
 

 
وی اظهار کرد: همچنین در کشورهایی مانند چین 50 میلیون و در ژاپن 4.5 میلیون شرکت دانش‌بنیان کوچک وجود دارد که سهم عمده‌ای از اشتغال این کشورها را تشکیل می‌دهند.

مدیرکل سابق توسعه فناوری وزارت علوم به وضعیت کشور در این زمینه اشاره کرد و افزود: ما برای اینکه به یک کشور قدرتمند تبدیل شویم باید بتوانیم توان اقتصادی و رقابتی خود را افزایش داده و در کنار تعامل با سایر کشورها، رقابت سازنده‌ای را نیز با آنها داشته باشیم.

کریمیان اقبال اقتصادهای دنیا را به سه دسته عمده تقسیم کرد و افزود: دسته اول اقتصادهای رشد نیافته‌ای است که بر مواد خام خود متکی هستند و در دسته دوم اقتصاد نیز سعی می‌شود تا از مواد اولیه و خام استفاده بهینه شود.

وی اظهار کرد: دسته سوم نیز اقتصادهایی هستند که به سمت فناوری پیش رفته و کاری به موادخام و نیروی انسانی ندارند و در حال حاضر کشورهای پیشرفته‌ای مانند آمریکا، ژاپن و چین به این سمت حرکت می‌کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: هنوز ایران بین اقتصاد دسته اول و دوم مانده و هنوز نتوانسته به نحو شایسته از مواد خام و نیروی انسانی خود که دو فاکتور مهم توسعه هستند استفاده بهینه را داشته باشد.

کریمیان اقبال با اشاره به مقایسه شاخص های اقتصادی 14 کشور در حال توسعه دنیا افزود: ایران در بین این 14 کشور به لحاظ شاخص‌های مختلف اقتصادی بعد از کشورهای مالزی، قطر، اردن و کاستاریکا در رده پنجم قرار گرفته است.

مدیرکل سابق توسعه فناوری وزارت علوم اظهار کرد: متاسفانه در بین شاخص‌های مختلف اقتصادی مقایسه شده بین این 14 کشور، ایران در زمینه همکاری بین دستگاه‌ها و نیز محیط فضای کسب و کار تقریبا در رده‌های آخر قرار دارد.

وی اظهار کرد: بر اساس این تحقیقات در ایران دره مرگی برای شرکت‌های نوپا وجود دارد، به طوریکه از زمان تشکیل شرکت‌ها تا رسیدن آنها به تولید صنعتی موانع بسیار و حتی مرگ‌آوری برای شرکت‌ها وجود دارد.

کریمیان اقبال اظهار کرد: در اینجا وظیفه اصلی جهاددانشگاهی حمایت از این شرکت‌ها برای به سلامت رسیدن آنها به خط تولید است و برای این کار لازم است تا به شرکت‌های کوچک اجازه رشد داده شود و تمام خدمات و حمایت‌های لازم را به آنها ارائه دهیم.

این استاد دانشگاه با تایید بر اینکه توسعه فناوری توسط دولت انجام نمی‌شود، گفت: این وظیفه بر عهده مردم است و اگر محیط لازم برای آنها و فعالیت‌هایشان ایجاد شود قطعا تحقق توسعه امکان‌پذیر است.

کریمیان اقبال به دستاوردهای جهاددانشگاهی در 10 سال گذشته اشاره کرد و افزود: مهمترین این دستاوردها افزایش تعداد نیروی انسانی آشنا با زیرساختهای توسعه فناوری است که این امر به پیشبرد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کمک خواهد کرد.

وی اظهار کرد:متاسفانه هنوز دیدگاه بسیاری از شرکت‌ها به گونه‌ای است که توسعه را وابسته به پول می دانند، آن هم پولهایی که از سوی دولت تامین شود.

کریمیان اقبال اظهار کرد: ما باید به سمت افزایش حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی برویم و قطعا اگر در مرکز رشدی سرمایه گذار بخش خصوصی رفت و آمد نکند، یعنی مدل پارک‌ها هنوز نقص داشته و هنوز عنصر مهم که همان حضور بخش خصوصی باشد در آن جا نیفتاده است.
خوانده شده 267

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک