.

.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر این که در گذشته سرمایه‌گذاری‌های زیادی در بخش صنعت صورت گرفت ولی امروزه قادر به ثروت آفرینی نیست، گفت: این در حالی است که شرکتهای دانش بنیان با کمترین میزان سرمایه‌گذاری و کمترین میزان آلودگی زیست محیطی ثروت آفرینی عظیمی را به دنبال خواهند داشت.

به گزارش، روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، دکتر سورنا ستاری در اولین هم‌اندیشی فعالان اقتصاد دانش بنیان و نوآوری با تاکید بر تغییر در فرهنگ اشتغالزایی افزود: ما برای اشتغال‌زایی نیاز به نهادینه کردن فرهنگ جدیدی داریم به طوری که باید در این زمینه نگرش خود را از تکیه بر منابع طبیعی به سمت اشتغال دانش بنیان سوق دهیم.

وی با تاکید بر این که در این راستا باید تصور شود که منابع نفت و گاز و معدن نداریم، اظهار داشت: برای ایجاد توسعه اشتغال در کشور باید این فرهنگ نهادینه شود که تنها با مغز و دانش می‌توانید ثروت آفرینی کنید.

ستاری با تاکید بر این که دوره ایجاد کارخانه بر اساس منابع طبیعی گذشته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیانی شکل گرفته که نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه زیادی ندارد و محیط زیست را آلوده نمی‌کند ولی با تحقیق و توسعه می‌تواند ارزش افزوده زیادی را عاید کشور کند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به عملکرد گذشته کشور در زمینه ایجاد اشتغال یادآور شد: در سالهای قبل سرمایه‌گذاری‌های زیادی در کشور در بخش صنعت صورت گرفت و اقدام به راه‌اندازی کارخانه‌هایی چون سیمان و فولاد کردیم ولی علی‌رغم سرمایه‌گذاری‌های زیادی که صورت گرفت نتوانستیم ثروت آفرینی کنیم.

ستاری با بیان این که با این نوع نگرش که از منابع خدادادی اشتغال ایجاد کنیم در زمان حال پاسخگو نیست ادامه داد: در حال حاضر باید بر این که چگونه از ظرفیت‌های گیاهان دارویی استفاده کنیم و از معادن کشور چگونه به صورت دانش بنیان بهره‌برداری کنیم و این که چگونه خام فروشی نکنیم و به رشد اقتصادی دست پیدا کنیم، تمرکز شود.

وی ادامه داد: این نگرش پایه اقتصاد مقاومتی است و روشی است که می‌توانیم نخبگان را در کشور نگه داریم و نخبگانی که از کشور رفته‌اند را نیز به کشور بازگردانیم.

ستاری با تاکید بر این که نمونه‌های زیادی در پارک‌های علمی و دانشگاه‌ها داریم که نخبگان از کشورهای دیگر بازگشته اند و در مراکز تحقیقاتی فعالیت‌های دانش بنیان انجام می‌دهند، ادامه داد: کشوری چون کره جنوبی به جایی رسیده است که متخصصان آمریکایی در شرکتهای آنها مشغول به فعالیت هستند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این که صنعت کشور نیز باید به سمت دانش بنیان شدن حرکت کند، اضافه کرد: در حال حاضر عدد gdp کشور از فعالیتهای دانش بنیان بسیار کم است، اظهار داشت: در حال حاضر هزار و 800 شرکت دانش بنیان در کشور داریم و امیدواریم که در سال آینده، شرکتهای دانش بنیان رشد 400 درصدی داشته باشند.

ستاری با اشاره به حمایت‌های معاونت علمی از شرکتهای دانش بنیان خاطرنشان کرد: با اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان اقدام به ارائه تسهیلاتی چون بیمه و معافیت‌های مالیاتی و گمرکی کردیم. علاوه بر آن با راه‌اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی که از افتخارات این دولت است توانستیم خدماتی در قالب وام‌های کم بهره به شرکتهای دانش بنیان اعطا کنیم.

ستاری همچنین معافیت‌های سربازی را برای شرکتهای دانش بنیان نوپا را از دیگر تسهیلات این معاونت ذکر کرد و گفت: در حال حاضر زمینه برای اشتغال دانش بنیان به گونه‌ای ایجاد شده است که دانشجویان در سالهای دوم و سوم تحصیلات خود در تلاش هستند تا ایده‌های فناورانه خود را به ثمر برسانند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر این که جنبش عظیمی در حوزه استارتاپ‌ها ایجاد شده است، افزود: استارتاپ‌ها که تا کنون نتوانستیم معادل فارسی برای آن ارائه دهیم رویداد مناسبی برای توسعه فناوری در کشور است چرا که این رویداد حول یک مشکل شکل می‌گیرد و در تلاش است که برای هر مشکل یک راه حل اقتصادی ارائه دهد.

ستاری با تاکید بر این که شرکتهای بزرگ در دنیا مانند گوگل و فیس‌بوک دارای داستان‌های مشابه هستند و فعالیت خود را از شرکتهای کوچک آغاز کردند، ادامه داد: شرکتهای داخلی که امروزه توسعه پیدا کرده‌اند نیز همین راه را طی کرده‌اند.

ستاری با تاکید بر این که گروه جدید در آینده اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد، اضافه کرد: معاونت علمی در تلاش است تا از شرکتهای دانش بنیان حمایت کند و در این راه به حمایت هیات وزیران نیز نیازمندیم و امیدواریم با هماهنگی و تعامل دستگاه‌ها اتفاقات مهمی در حوزه دانش بنیان کشور رخ دهد.
خوانده شده 350

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک