.

.

دبیر کمیته تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌ بنیان در استان‌های کرمانشاه، لرستان و ایلام گفت: برابر آخرین فهرست مندرج کشوری که در 11 بهمن‌ ماه سال جاری منتشر شد، استان مرکزی با ثبت 35 شرکت دانش‌ بنیان در ردیف 13 کشوری قرار گرفته است که با وجود پتانسیل‌های بسیار در این استان، انتظارات بیش از این است.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه مرکزی منصور شهبازیان در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در جهاد دانشگاهی استان مرکزی برگزار شد، در گفت‌وگویی، اظهار داشت: تا امروز بیش از 10 هزار و 500 شرکت دانش‌ بنیان در سطح کشور ثبت‌نام شده ‌است که نزدیک به دو هزار و 100 شرکت از این تعداد تایید نهایی شده و در فهرست منتشره قرار دارند.

شهبازیان تصریح کرد: قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌ بنیان از سال 91 با هدف حمایت از فعالیت‌ شرکت ها و موسسات دانش‌ بنیان محصولات تولید شده بر پایه دانش و یافته‌های علمی تصویب و اجرایی شد.
وی در رابطه با نحوه حمایت‌ از این شرکت‌ها، اظهار کرد: در این قانون مزایا و امتیازات خاصی برای شرکت‌ها لحاظ شده و فهرست جامعی از کالاها و خدماتی که تولید می‌کنند، منتشر شده است. این امتیازات شامل امتیازات مادی و معنوی از جمله صندوق حمایتی نوآوری و شکوفایی با سرمایه‌گذاری دولت است که فقط به شرکت‌های دانش‌بنیان خدمات ارائه می‌دهد.
شهبازیان افزود: این صندوق با سرمایه اولیه 30 هزار میلیارد ریال به عنوان سرمایه اولیه از محل صندوق ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی تأسیس شده است.
وی با بیان اینکه خدمات مذکور مختص شرکت‌های بخش خصوصی و تعاونی است، اضافه کرد: هیچ شرکت دولتی و وابسته به دولت و نهادهای عمومی امکان استفاده از این امتیاز را ندارند و صرفاً برای شرکت‌های خصوصی و تعاونی  در نظر گرفته شده است.
شهبازیان با اشاره به اینکه از اواخر سال 92 کمیته تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان در استان‌های کرمانشاه، لرستان و ایلام تشکیل شده است، اظهار کرد: این کمیته بنا به حکمی از دبیرخانه مرکزی که در معاونت علمی ریاست جمهوری مستقر است فعالیت خود را از اوایل سال 93 شروع کرده و اقداماتی از جمله بررسی، نظارت و ارزیابی اولیه را به عمل آورده و سپس به دبیرخانه مرکزی در معاونت علمی ارجاع می‌دهد که در آنجا نیز بررسی و تصمیم‌گیری نهایی در رابطه با شرکت‌ها انجام می‌شود.
دبیر کمیته مذکور در سه استان افزود: با توجه به اینکه استان مرکزی در مرکزیت کشور قرار داشته و قطب صنعتی کشور است و دارای پتانسیل‌ها و استعدادهای قابل توجهی در زمینه‌های مختلف است؛ انتظار می‌رود در تشکیل این شرکت‌ها تسریع کند تا شرکت‌های بیشتری از این مزایا بهره‌مند شوند.
وی از جوانان استان مرکزی و افراد شاغل در این حوزه درخواست کرد که برای بهره‌مندی از امتیازات مذکور جهت تبدیل شرکت‌های خود به شرکت‌های دانش‌بنیان قدم بردارند.
شهبازیان گفت: توصیه می‌شود در صورتی که بیش از سه سال از تأسیس شرکت ها و واحدهای صنعتی و شرکت‌های بزرگتر گذشته و بخش‌های R&D آنها فعال شده و قابلیت تبدیل به شرکت‌ دانش‌بنیان را داشته باشد به سامانه daneshbonyan.ir مراجعه کرده و با مطالعه اطلاعات جامع و کامل موجود در آن نسبت به این مهم اقدام کنند.
وی در رابطه با حمایت‌ها اظهار کرد: این شرکت‌ها می‌توانند به مدت 15 سال از معافیت مالیاتی بهره‌مند می‌شوند، همچنین معافیت‌های گمرکی نیز شامل حال این شرکت‌ها می‌شود.

ثبت‌نام‌ها به صورت آنلاین انجام می‌شود
شهبازیان بیان کرد: ثبت‌نام‌ها به صورت آنلاین انجام می‌شود که در سامانه بررسی اولیه در دبیرخانه مرکزی در تهران صورت می‌گیرد و به کارگزاران برای ارزیابی فنی و بررسی نهایی ارجاع داده می‌شود در نهایت در کارگروه مربوطه تصمیم‌گیری می‌شود.
وی در رابطه با چالش‌های شرکت‌های دانش‌ بنیان، بیان کرد: شرکت‌های دانش‌ بنیان جوان هستند و حدود دو سال است که فعالیت‌ آنها آغاز شده، از این رو تبیین جایگاه و معرفی بیشتر این شرکت‌ها و جایگاه قانونی آنها به جامعه و دستگاه‌های اجرایی و مخاطبین آنها از موارد چالشی است و انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.
شهبازیان گفت: از آنجا که شرکت‌های دانش بنیان غالباً نوپا هستند، لازم  است کمک‌های بیشتری بخصوص در خریداری محصولات تولیدی آنها صورت بگیرد، البته در قانون و آیین‌نامه هم حمایت‌ها و اولویت‌هایی لحاظ شده از جمله در مناقصات که شرکت‌های دانش بنیان در اولویت هستند.
وی تصریح کرد: انتظار بر این است که مدیران دستگاه‌های اجرایی که اقدام به خرید محصولاتی برای رفع نیازهای مختلف فنی می‌کنند، برای این شرکت‌ها اولویت‌های قانونی را مد نظر قرار دهند و از محصولات تولیدی آنها استفاده کنند.

کیفیت مطلوب محصولات شرکت‌های دانش‌ بنیان
شهبازیان ادامه داد: این محصولات و کالاها و خدمات با توجه به فرآیند ارزیابی و نظارت مستمر در کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت، معمولا از کیفیت مطلوب و مناسبی برخوردارند، در بسیاری از موارد این محصولات حتی در رقابت با محصولات خارجی هستند و صادر می‌شوند.
وی افزود: پارک علم و فناوری کرمانشاه به عنوان مرکزی برای صدور محصولات دانش‌بنیان شرکت‌ها در حوزه پارک علم و فناوری در سطح کشور این نیابت را به عهده دارد که زمینه‌سازی را برای صدور محصولات به کشور عراق انجام دهد.
شهبازیان بیان کرد: استان مرکزی درحدود یک سال اخیر توانسته است تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان خود را از یک یا دو شرکت به 35 شرکت ارتقا دهد، اما باز هم انتظارات بیش از این است.
وی ادامه داد: رتبه اول را تهران با 898 شرکت داراست و سپس استان اصفهان در رتبه دوم قرار گرفته است.

عدم محدودیت مکانی برای تشکیل شرکت دانش‌ بنیان
شهبازیان در پاسخ به سوالی در رابطه با شرکت‌های دانش‌ بنیان روستایی، گفت: قانون و آیین‌نامه اجرایی محدود و منحصر به بخش خاصی از کشور نشده است، یعنی شرکتی که محصول تعریف شده دانش‌ بنیانی را تولید کند در هر نقطه شهری یا روستایی که مستقر شده باشد، این قابلیت را دارد اما تفکیک بین این دو وجود ندارد.
وی درباره ملاک ارتقای شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این شرکت‌ها انواع متفاوتی دارند که شامل شرکت‌های نوپا، تولیدی و صنعتی هستند.
شهبازیان تصریح کرد: مجوز فعالیت برای شرکت‌های نوپا حداکثر برای یک سال صادر می‌شود و حداکثر تا یک سال دیگر قابل تمدید است تا فعالیت را توسعه داده و به شرکت تولیدی تبدیل شوند سپس تا زمانی که تولید محصول دارند و نسبت به ارتقا و رشد اقدام می‌کنند به عنوان دانش‌بنیان ادامه حیات می‌دهند.
وی یکی دیگر از امتیازات شرکت‌ دانش‌ بنیان را اولویت‌ جهت استقرار در پارک علم و فناوری دانست و افزود: پارک‌های علم و فناوری حمایت‌های مادی و معنوی و قانونی بسیاری دارند که کمک شایانی به همه شرکت‌ها می‌کند، همانند استفاده از معافیت‌های مالیاتی و استفاده از بخشی از قوانین مناطق آزاد تجاری.
شهبازیان گفت: مراکز رشد نیز در جایگاهی قبل از پارک‌ها هستند و در تجاری کردن ایده‌های خام اولیه در مسیر تولید محصول کمک‌ کننده هستند.

خوانده شده 454 آخرین ویرایش در چهارشنبه, 28 بهمن 1394 ساعت 06:38

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک