رییس پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه اظهار کرد: کشور برای توسعه ناچار به حرکت به سمت توسعه اقتصاد دانش بنیان است.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه معصومه خان احمدی در جلسه گفتمان "سرمایه گذاری و تجارت فناوری و فرصتهای سرمایه گذاری در شرکتهای دانش بنیان" که امروز (اول مرداد) در محل پارک علم و فناوری کرمانشاه برگزار شد با بیان اینکه پارکهای علم و فناوری ساختارهای حمایتی هستند، گفت: این مراکز مجمموعهای از شرکتهای فناور را تحت حمایتهای مادی و معنوی رایگان خود میگیرند و هدف نهایی آنها تبدیل ایده به محصول و ثروت است.
خان احمدی افزود: در این سال ها تلاش شده است تمامی زیر ساخت هاو برنامه های لازم که به تقویت این حوزه و تکمیل زیست بوم فناوری کمک می کند در مجموعهارک علم و فناوری کرمانشاه فراهم آید که از آن جمله می توان به صندوق پژوهش و فناوری زاگرس، مرکز نوآوری ، مرکز توانمند سازی کسب و کارهای فاوا و مرکز شتاب دهی استارت آپ های تیک و سوله های کارگاهی اشاره نمود. اما آنچه که مهم است این است که اگر چه ایده های خلاقانه موتور محرک کسب و کارهای فناورانه است و با آنها فن آفرینی شکل می گیرد اما غالب این افراد فارغ التحصیلان خوش فکری هستند که که فاقد تجربه لازم در حوزه دانش مدیریتی، منابع مالی لازم و بازار مناسب هستند که کلید حل این مشکل در دست صاحبان صنعت و سرمایه گذاران است که با تقبل ریسک این شرکت ها و با هدف کسب سود با آنها همراه می شوندو نقاط ضعف آنها را پوشش می دهند و این موضوع یکی از دلایلی است که امروز ما میزبانان صاحبان صنعت استان و سرمایه گذاران محترم در مجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه هستیم.
وی با اشاره به فعالیت 10 ساله پارک علم و فناوری کرمانشاه، گفت: طی این مدت بیش از 450 شرکت فناور در پارک تحت حمایت قرار گرفتند.
خان احمدی تصریح کرد: حمایت پارک از شرکتها شامل سه مرحله پیش رشد(شش ماهه)، رشد (سه ساله) و مرحله تولید انبوه است که بازه زمانی نامحدود دارد.
وی افزود: در گام اول باید برای ما مشخص شود که ایده مطرح شده قابلیت تبدیل به محصول را دارد و این تشخیص و پردازش ایده بازه زمانی شش ماهه دارد که مرحله پیش رشد ما محسوب میشود.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه تصریح کرد: در گام بعدی، شرکت در صورتی که ایده قابلیت عملیاتی شدن داشته باشد وارد فاز رشد میشود که سه سال به طول میانجامد و شرکت در این مرحله از خدمات حمایتی بسیاری برخوردار میشود.
خان احمدی افزود: در گام نهایی که شرکت به تولید انبوه برسد وارد مرحله "پارک" شده و در این مرحله خدمات متنوعتری از جمله مشاورههای فنی، اقتصادی، بیمهای و حقوقی، اختصاص دفاتر کارگاهی، تسهیلات ارزان قیمت و معافیتهای مالیاتی و حمایت در ثبت اختراع در اختیار شرکت بصورت رایگان قرار میگیرد و عملا ریسک کار شرکتها را به شدت کاهش میدهد.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با بیان اینکه پارک در هفت شهر استان دفتر دارد، گفت: در این شهرها خدمات فضای فیزیکی و سایر خدمات در اختیار شرکتها قرار میگیرد.
وی با اشاره به در دست احداث بودن برج فناوری در کرمانشاه، گفت: با راهاندازی برج فناوری کرمانشاه تعداد بیشتری شرکتهای دانش بنیان امکان استقرار خواهند یافت.
خان احمدی از اشتغالزایی مستقیم 1200 نفر تحت شرکتهای پارک علم و فناوری کرمانشاه خبر داد و اظهار کرد: حجم فروش سالانه محصولات شرکتهای دانش بنیان پارک 80 میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری کرمانشاه علاوه بر مسئولیت توسعه فناوری در استان مسئولیتهای ملی نیز برعهده دارد، گفت: از جمله این مسئولیتها ارزیابی و تایید صلاحیت شرکتهای دانش بنیان است.
خان احمدی افزود: همچنین تفاهم نامههای همکاری بسیاری با دستگاههای مختلف اجرایی و دانشگاههای استان داریم.
وی افزود: برای توسعه ناچار به حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان هستیم و در این راستا ارتباطاتی که به تسریع این حرکت کمک میکند باید بیشتر شود و این نشست در راستای ایجاد بیشتر این ارتباط است.
در ادامه این نشست مهندس جهانبخش شکری رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده اخیر بین پارک علم و فناوری کرمانشاه و خانه صنعت، معدن و تجارت استان بیان داشت اینکه بخش صنعت و تولید استان مشتاق به همکاری با پارک علم و فناوری کرمانشاه و شرکتهای دانش بنیان است، گفت: تنها خواسته ما در این ارتباط نظارت بیشتر بر کار شرکتهاست.
وی افزود: قرار است در ارتباط میان صنعت و شرکتهای دانش بنیان هزینههایی صورت گیرد و صنعتگران اعتماد کامل در این زمینه را به پارک علم و فناوری دارند و تنها انتظار این است که بر کار شرکتها نظارت دقیق صورت گیرد.
شکری تصریح کرد: این نظارتها باید بگونهای باشد که کارها به سرعت پیش رفته و این میان اعتماد صنعتگران در همکاری با شرکتهای دانش بنیان خدشهدار نشود.
وی با اشاره به یکی از مفاد تفاهم نامه در خصوص همکاری در بررسی پتانسیل صنایع استان در حوزه دانش بنیان افزود: قطعا با توجه به سوابق کاری پارک و شرکتهای دانش بنیان مستقر در آن، خواهان روابط بیشتر در این زمینه هستیم.
در پایان شرکت کنندگان در نشست از مرکز شتاب دهی تیک به عنوان نمونه موفق سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه فناوری، بازدید به عمل آوردند.