رییس سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه معتقد است، برای تحقق زیست بوم فناوری استان همه بخش های اجرایی، بخش خصوصی و دانشگاهی استان باید پای کار بیایند.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، بهرام بادکو در جلسه گفتمان "سرمایه گذاری و تجارت فناوری و فرصتهای سرمایهگذاری در شرکتهای دانش بنیان" که امروز (اول مرداد) در محل پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به لزوم تشکیل زیست بوم فناوری در جهت توسعه استان گفت: تشکیل این زیست بوم به تنهایی و با فعالیت یک نهاد یا بخش محقق نمی شود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی متولی شرکت های دانش بنیان است و توسعه فناوری استان به این نهاد سپرده شده، اما قطعا توسعه فناوری در استان با فعالیت یک نهاد یا بخش محقق نمی شود.
بادکو با اشاره به ضرورت تشکیل زیست بوم فناوری در استان گفت: در این راستا تمام بخش های اجرایی، حاکمیتی، دانشگاهی و خصوصی استان باید پای کار بیاند.
وی افزود: در راستای تشکیل این زیست بوم کار را از ایجاد مراکز رشد پیگیری کردیم و آرام آرام پیش رفتیم تا به مراکز شتابدهنده رسیدیم، اما قطعا تحقق کامل این زیست بوم با همکاری هم ه بخش های استان امکان پذیر است.
رییس جهاد دانشگاهی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی کرمانشاه یکی از شش سازمان برتر جهاد دانشگاهی کشور است، گفت: این امر به خاطر خدمات متنوعی است که در این مرکز ارائه می شود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی در هر استان با توجه به توانایی های هر منطقه در جهت توسعه آن منطقه گام برميدارد که در این زمینه جهاد دانشگاهی کرمانشاه یکی از مراکز پیشرو در کشور بوده و هم اکنون فعالیت های آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی در این مرکز ارائه میشود.
در ادامه جلسه دکتر مصطفی کریمیان اقبال به عنوان یکی از بنیانگذاران پارک های علم و فناوری در کشور با بیان اینکه دنیا به سمت اقتصاد دانش بنیان در حال حرکت است، گفت: با این وجود ایران هنوز به مرحله اقتصاد بهرهوری نرسیده و در حال گذار از اقتصاد خام فروشی به بهره وری است.
کریمیان اقبال در این جلسه با بیان اینکه حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان یک ضرورت اجتنابناپذیر در راستای تحقق توسعه است، گفت: امروزه آنچه که از توسعه مد نظر است و باید انجام شود، توسعه مبتنی بر دانایی است.
وی افزود: امروزه توسعه مبتنی بر منابع طبیعی از جمله خام فروشی و توسعه مبتنی بر پول و سرمایه آنطور که باید بازدهی و خروجی ندارد و آنچه که امروز در جهان پیگیری میشود توسعه مبتنی بر انسان(صاحب ایده) و دانش است.
رییس اسبق شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در راستای چگونگی ایجاد توسعه مبتنی بر انسان و دانش، گفت: در این راستا باید توسعه کمی و کیفی موسسات دانش محور که با تکیه بر اقتصاد دانایی محور فعالیت میکنند در دستور کار قرار گیرد که از جمله این موسسات، پارکهای علم و فناوری هستند.
کریمیان اقبال با بیان اینکه اقتصاد جهان اکنون سه مرحله دارد، گفت: مرحله اول اقتصاد خام فروشی، مرحله دوم اقتصاد بهره وری و مرحله سوم اقتصاد فناوری است که ایران هم اکنون میان مرحله اول و دوم در حال گذار است.
وی افزود: ما هنوز به اقتصاد مرحله دوم که بهره وری است نرسیده ایم و برخی محصولات ما خام فروشی میشوند که ارزش افزودهای برای کشور ندارد.
این مسئول تصریح کرد: اگر بخواهیم اقتصاد کشور رشد پیدا کرده و سریعتر به مرحله دوم و سوم برسیم، باید کارخانه تولید موسسات دانش بنیان که همان پارکهای علم و فناوری هستند، توسعه داده شود.
وی با بیان اینکه هدف پارک با دانشگاه متفاوت است، گفت: هدف پارک افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقاء فرهنگ نوآوری و ایجاد رقابت میان شرکتهای متکی بر علم و دانش است.
وی ارتباط میان دانشگاه و جامعه، ارتباط میان کارآفرینان و جامعه، هم افزایش بین موسسات، کاهش هزینه تحقیقات، تسریع انتقال فناوری و ایجاد بستر مناسب کارآفرینی را از جمله اهداف دیگر پارکهای علم و فناوری برشمرد.
کریمیان اقبال پارکهای علم و فناوری را ابزاری برای توسعه منطقهای دانست و افزود: همچنین پارکها ابزاری برای توسعه ارتباطات بین الملی، افزایش خدمات با ارزش افزوده بالا و ایجاد توسعه مبتنی بر دانش هستند.
این مسئول با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان شعار توخالی نیست، گفت: اقتصاد دانش بنیان ضرورتی است که کشور برای توسعه به آن نیاز دارد.
کریمیان اقبال خاطرنشان کرد: دنیای امروز عوض شده و اقتصاد بر مبنای مواد خام و پول و سرمایه نمیچرخد و دنیا به سمتی در حال حرکت است که در دهه آینده چگونگی استفاد از مغز محور اقتصاد قرار میگیرد.
این مسئول افزود: برای حرکت به این سمت قطعا یک متولی کافی نیست و همه باید وارد این صحنه شده و در کنار هم ایفای نقش کنند و یک اکوسیستم فناوری و کارآفرینی شکل دهند.
وی تصریح کرد: پارکهای علم و فناوری میتوانند در ایجاد این ارتباط و اکوسیستم نقش اساسی ایفاد کنند.
کریمیان اقبال در ادامه با بیان اینکه پارکهای علم فناوری باید با توجه به نیاز منطقه توسعه پیدا کنند، عملکرد پارک علم و فناوری کرمانشاه در این زمینه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه پارک علم و فناوری کرمانشاه نگاه فراسازمانی دارد و به فکر ایجاد یک زیست بوم فناوری در راستای توسعه منطقه است.
وی افزود: در همین راستا پارک علم و فناوری کرمانشاه به خوبی ارتباط خود با دانشگاه را تقویت کرده و با فهم ضرورت ارتباط با صنعت، در این راستا نیز گامهایی برداشته که برگزاری این جلسه نیز در همین راستا است.
کریمیان اقبال ابراز امیدواری کرد: این نشست سرآغاز خوبی برای شکل گیری زیست بوم فناوری و کارآفرینی در استان باشد و علاوه بر بخشهای دانشگاهی، سایر بخش های اجرایی و صنعت و حاکمیتی نیز در کنار پارک علم و فناوری قرار گرفته و یک زیست بوم کارآفرینی کامل را در استان کرمانشاه ایجاد کنند.
رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه: برای تحقق زیستبوم فناوری استان همه باید پای کار بیایند
رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه: برای تحقق زیستبوم فناوری استان همه باید پای کار بیایند
سه شنبه, 03 مرداد 1396
منتشرشده در
اخبار
پنل واحد من
اطلاعیه و فراخوان ها
-
فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار میکند؛ نخستین…
-
1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینههای مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
-
به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…