ایجاد اولین صندوق پژوهش و فناوری غرب کشور در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه
ایجاد اولین صندوق پژوهش و فناوری غرب کشور در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه
یکشنبه, 29 آبان 1390
اولین مجمع عمومی موسسین صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری زاگرس با حضور دكتر علی جبار رشیدی رییس مركز سیاستگذاری فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نماینده دولت در این صندوق و نیز نمایندگان سایر موسسان در محل پارك علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان كرمانشاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه در ابتدای این جلسه دکتر بهروز بادکو- رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه- ضمن تشریح جزئیاتی از چگونگی تشکیل این صندوق در منطقه غرب کشور و به مرکزیت کرمانشاه و تلاش های پارک علم و فناوری برای ایجاد این صندوق، اظهار داشت: در سند چشم انداز بیست ساله نظام ترسیم شده است تا 50 هزار شرکت دانش بنیان در کشور ایجاد گردداما هم اکنون 5 هزار شرکت دانش بنیان در کشور راه اندازی شده است.
وی ادامه داد:ایجاد صندوق های پژوهش و فناوری در کشور یکی از ارکان مهم و اثر گذار برای حمایت از نوآوران و پژوهشگران کشور در راستای ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان و رفع نیازهای کشور می باشد.
در ادامه این جلسه که با حضور نمایندگان موسسان صندوق برگزار گردید مهندس رضا رحیمی قائم مقام پارك علم و فناوری استان كرمانشاه، گزارشی از روند فعالیتهای پارك علم و فناوری استان و نیز صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری زاگرس ارایه داد.
وی گفت: مركز رشد یا انكوباتور یكی از ابزار های رشد اقتصادی است و محلی برای تبدیل خلاقیتها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارایه به بازار و توسعه كار آفرینی محسوب می شود و همچنین واحدهای فناور كه دارای طرحهای مبتنی برنوآوری هستند، از كادر مدیریتی كوچكی تشكیل می شوند و از تسهیلات و امكانات مراكز رشد برخوردار هستند.
رحیمی در خصوص خدماتی كه توسط مراكز رشد به واحدهای فناور ارایه می شود، ابراز داشت: خدمات عمومی تلفن، اینترنت، فكس، اتاق مذاكره و جلسه و ...،خدمات اداری و اجرایی شامل وام ها و تسهیلات دولتی، كمكهای مالیاتی و اجاره بها و نیز خدمات فنی و تخصصی شامل مشاوره ی تخصصی، بازاریابی،حقوقی، آموزشهای تخصصی و سایر خدمات به واحدهای فناور ارایه می شود.
وی در ادامه افزود: پارك علم و فناوری سازمانی است كه بوسیله متخصصین حرفه ای مدیریت می شود و هدف اصلی آن افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقاء فرهنگ نوآوری و رقابت در میان شركتهای حاضر در پارك و موسسات متكی بر علم و دانش (دانش بنیان) است.
قایم مقام پارك علم و فناوری استان كرمانشاه افزایش نوآوری تكنولوژیك، اشتغالزایی متخصصین، محلی برای جذب متخصصین و دانشمندان، توسعه اقتصادی بر پایه تولید دانش بنیان را از عمده ترین اهداف پارك علم و فناوری و مراكر رشد دانست.
وی عضویت full member در انجمن بین المللی پارك های بین المللی، ارایه دستاوردهای شركت های فناوری تحت حمایت در نمایشگاههای داخلی و بین المللی، انعقاد بیش از 10 تفاهم نامه با مراكز علمی و تحقیقاتی، دانشگاهی، بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی به منظور تعامل و بستر سازی لازم برای ترویج و توسعه فرهنگ فن آفرینی و فناوری، انعقاد تفاهم نامه با سازمان جهاد كشاورزی و سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی استان به منظور حمایت از ایده های دانش بنیان در این بخش از طریق ایجاد مراكز رشد تخصصی كشاورزی و صنایع تبدیلی با بهره مندی از امكانات، تجهیزات و منابع مشترك، تشكیل شورای فناوری كشاورزی و مقدمات ایجاد شورای فناوری صنعت و معدن استان، تاسیس و راه اندازی مراكز رشد تخصصی كشاورزی و ict، هماهنگی برای راه اندازی مراكز رشد اقماری در شهرستانهای كنگاور، اسلام آباد غرب و سنقرو كلیایی، كسب رتبه برتر كشور توسط یكی از واحدهای پارك در دومین جشنواره و نمایشگاه علم تا عمل، كسب مجوز تاسیس صندوق پژوهش و فناوری استان در راستای حمایت از ایده های دانش بنیان را از عمده ترین فعالیتها و دستاوردهای پارك علم و فناوری و مراكز رشد استان كرمانشاه عنوان كرد.
رحیمی در خصوص صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری زاگرس گفت: ارایه درخواست تاسیس صندوق از سال پیش انجام شد و با توجه به موانع و عدم احاطه و عدم حمایت مسوولین وقت مرتبط با موضوع در معاونت پژوهش و فناوری نتیجه حاصل نشد اما با پیگیری مجدد از ابتدای سال 1390 و حمایت مسولین در حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم بویژه ریاست مركز سیاستگذاری فناوری وزارت این صندوق به تصویب رسید.
وی منابع مالی صندوق را از منابعی شامل مشاركت دولت، سرمایه گذاری سهامداران، سرمایه گذاری بانكها، وام وتسهیلات موسسات مالی و اعتباری،سرمایه گذاری مراكز پژوهش، واحدهای تحقیق و توسعه، تشكلهای صنفی و پژوهشگران منفرد،سود حاصل از عملیات موضوع فعالیت صندوق،اعتبار مصوب وزارتخانه ها، سازمان ها، شركت ها و موسسات دولتی و استفاده از هدایا و كمك های داوطلبانه ذكر نمود.
رحیمی اعطای وام و تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی برای اجرای طرح های پژوهشی كاربردی، فرهنگی، هنری و فناوری، اجرای مرحله تولید نیمه صنعتی طرح های به نتیجه رسیده پژوهشی و فناوری، تدوین دانش فنی حاصل از تحقیقات و انتقال نتایج تحقیقات به مرحله تولید، تامین سرمایه ریسك پذیر و مشاركت و سرمایه گذاری در طرح های پژوهشی و تضمین پرداخت بموقع تعهدات و اقساط طرحهای پژوهشی و فناوری را از اهداف اساسی تاسیس این صندوق دانست.
وی در خصوص تعداد سهامداران این صندوق، افزود: این صندوق 11 سهامدار شامل؛ پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه 30 درصد(بخش دولتی)، استانداری کرمانشاه، 9 درصد(بخش دولتی)، مجتمع جهان فولاد غرب 8 درصد(بخش غیر دولتی)، شرکت جهان موزائیک 8 درصد (بخش غیر دولتی)، مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت(نازگل) 7درصد(بخش غیر دولتی)، شرکت سیمان سامان 7درصد(بخش غیردولتی)، شرکت پویش چاپ 5درصد(بخش غیردولتی)، شرکت کشت و صنعت روژین تاک 5درصد(بخش غیردولتی)، بانک تجارت 3 درصد(بخش غیردولتی)، موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی جهاد دانشگاهی کرمانشاه 9 درصد (بخش غیر دولتی)، شرکت جاهد شاریز 8 درصد (بخش غیر دولتی) دارد.
در ادامه این نشست دكتر علی جبار رشیدی رییس مركز سیاستگذاری فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری زاگرس گفت: فعالیتهای این صندوق هم برای سهامداران آن كه عمدتا غیردولتی هستند و نیز برای دولت بسیار مفید خواهد بود و تشكیل آن به گسترش كسب و كار غیر دولتی كمك خواهد كرد.
وی ایجاد این صندوق را برای جامعه کرمانشاهی بسیار مهم و اثرگذار ارزیابی کرد و گفت: در صورتی که هریک از اعضا و سهام داران به خوبی به وظایف خود عمل کنند این صندوق نتایج ارزنده ای برای استان و منطقه غرب به دنبال دارد.
وی افزود: تاکنون مجوز ایجاد 18 صندوق در کشور اعطا شده که یکی از آنها متعلق به کرمانشاه است و در برنامه پنجم توسعه دیگر مجوزی برای ایجاد صندوق های پژوهش و فناوری صادر نخواهد شد.
در این جلسه پس از شور اعضا و تشریح اساسنامه و ارائه توضیحات نماینده دولت در صندوق، رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی به عنوان رئیس مجمع، دکتر رشیدی به عنوان ناظر، مدیران عامل مجتمع جهان فولاد غرب و روژین تاک به عنوان اعضای مجمع انتخاب شدند.
همچنین مهندس رضا رحیمی- قائم مقام پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی- به عنوان بازرس اصلی و مدیرعامل شرکت پویش چاپ به عنوان بازرس علی البدل انتخاب گردیدند.
در ادامه اعضای هیات مدیره به این شرح انتخاب شدند: نماینده دولت(دکتر رشیدی)، رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه(دکتر بهروز بادکو)، مدیرعامل مجتمع جهان فولاد غرب(مهندس جهانبخش شکری)، معاون موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه(مهندس محمد حامد شامبیاتی)
منتشرشده در
اخبار
پنل واحد من
اطلاعیه و فراخوان ها
-
فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار میکند؛ نخستین…
-
1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینههای مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
-
به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…