تعدای از پژوهشگران جهاد دانشگاهی کرمانشاه، با استفاده از روش فوتوشیمیایی با نور مستقیم فرابنفش، بدون حضور و در حضور کاتالیزور، حذف و یا کاهش قابل ملاحظه db86 موجود در محلول های آبی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی کرمانشاه فاطمه شاهرضایی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری که در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی استان کرمانشاه، برگزار شد، در رابطه با پروژه، تصفیه و رنگبری پیش ماده رنگی directblue86 تحت شرایط مختلف محیطی طی فرآیند uv/ti02، گفت: صنایع مختلف نساجی، چرم، پارچه و رنگ سازی و کاغذ و نیز پساب های خانگی و خشکشویی ها منابع مهم آلودگی های محیطی هستند و در بیشتر کشورها پساب این صنایع بدون تصفیه درسیستم های آب های طبیعی تخلیه می شوند.
وی گفت: از بین همه ی انواع مواد رنگی، رنگ های آزو وسیع ترین کاربرد را به دلیل تنوع در ساختمان شیمیایی و تولید آسان دارا می باشد.
شاهرضایی در ادامه افزود: رنگ های آزو برای رنگ نمودن پلی آمیدها، پلی استرها، کریلیک ها، پلی اولین ها، رایون، ویسکوز، الیاف سلولزو... و نیز برای رنگی نمودن روغن جلا، پلاستیک ها، جوهرچاپگر، لاستیک، غذاها، داروها و لوازم آرایشی کاربرد دارند.
شاهرضایی بیان داشت: به دلیل تنوع کاربرداین رنگ ها وجود این ترکیبات در آلودگی پساب صنایع و محیط قابل انتظار است. رنگ ها در پساب توسط روش های مختلفی می توانند حذف شوند که شامل فرآیندهای فلوکولاسیون، اسمز معکوس، جذب سطحی و همچنین اکسید کننده و احیاء کننده ی شیمیایی و روش های فتو شیمیایی هستند که از این میان روش های فوتو شیمیایی به عنوان ابزاری مفید و قدرتمند در تصفیه آلاینده های موجود در محیط های آبی شناخته شده اند و با کمک این روش ها می توان ترکیبات مختلف آلاینده را از محیط حذف نمود.
وی اظهار داشت:تصفیه به روش های فوتوشیمیایی به دلیل کارآیی بالا و سازگار بودن با محیط زیست و نیز عدم نیاز به تصفیه ثانوی، مورد توجه پژوهشگران و مهندسان قرار گرفته است وامکان به کارگیری این روش در مقیاس صنعتی با استفاده از نور خورشید، این روش را در موقعیت ممتازی از نظر امکان پذیری و صرفه اقتصادی در مقایسه با سایر روش ها قرار داده است.
شاهرضایی گفت: در این پروژه، از روش فوتوشیمیایی با نور مستقیم فرابنفش، بدون حضور و در حضور کاتالیزور، جهت حذف و یا کاهش قابل ملاحظه db86 موجود در محلول های آبی استفاده شده است. پیش ماده تعدادی آزواست و در کارخانه های رنگ سازی و نساجی به عنوان ماده اولیه مصرف می شود که مقداری از آن در پساب این کارخانه ها باقی مانده و وارد محیط زیست می شود.
وی خاطر نشان ساخت: در این پروژه میزان کاهش غلظت این ماده با استفاده از اندازه گیری میزان جذب و همچنین اندازه گیری پارامتر cod در طی فرآیند تابش دهی بررسی شده است.
شایان ذکر است: این پروژه با همکاری معصومه خان احمدی- از پژوهشگران جهاد دانشگاهی کرمانشاه صورت گرفته است.
توسط تعدای از پژوهشگران جهاد دانشگاهی کرمانشاه/ با استفاده از روش فوتوشیمیایی، db86موجود در محلول های آبی مورد بررسی قرار گرفت
توسط تعدای از پژوهشگران جهاد دانشگاهی کرمانشاه
با استفاده از روش فوتوشیمیایی، db86موجود در محلول های آبی مورد بررسی قرار گرفت
دوشنبه, 05 دی 1390
منتشرشده در
اخبار
پنل واحد من
اطلاعیه و فراخوان ها
-
فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار میکند؛ نخستین…
-
1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینههای مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
-
به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…