رییس ستاد گیاهان دارویی: مرکز طرح های تحقیقاتی پیشرفته گیاهان دارویی در جهاد کرمانشاه ایجاد خواهد شد
در بازدید جمعی از مدیران پژوهشکده گیاهان دارویی کشور از مجموعه جهاد دانشگاهی کرمانشاه بر لزوم انجام پروژه های مشترک تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی کرمانشاه این برنامه به منظور آشنایی با توانمندی های جهاد دانشگاهی کرمانشاه و انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه کشت، تولید، بهره برداری و تجاری سازی گیاهان دارویی انجام شد.
در این بازدید و نشست مشترک دکترحسنعلی نقدی بادی- رییس پژوهشکده گیاهان دارویی با بیان اینکه مجموعه فعالیت های جهاد دانشگاهی کرمانشاه در کشور الگو و نمونه است، اظهارداشت: رویکرد جدید جهاد دانشگاهی فناوری، تجاری سازی و یکپارچه سازی برنامه ها می باشد که در این راستا بحمدا... جهاد دانشگاهی کرمانشاه به صورت اصولی و مناسب حرکت کرده است.
وی با اشاره به راه اندازی ستاد گیاهان دارویی ادامه داد: کارهای انجام شده در کشور درخصوص گیاهان دارویی متنوع است اما متاسفانه عمیق نیست لذا پژوهشکده در نظر دارد با شکستن مرزهای موجود، اقداماتی را در این خصوص انجام دهدکه گام اول انجام طرح های تحقیقاتی پیشرفته است.
نقدی بادی تصریح کرد: در نظر است تا مراکز تحقیقاتی مختلفی در کشور، متناسب با گیاهان دارویی آن منطقه ایجاد شوند و با توجه به این که استان کرمانشاه درخصوص گیاه شیرین بیان از پتانسیل های خوب و ارزشمندی برخوردار است،بر اساس مصوبه ستاد گیاهان دارویی کشور، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی در کرمانشاه ایجادخواهد شد.
وی افزود: پژوهشکده گیاهان دارویی کشور به طور جدی حمایت های مادی و معنوی خودرا از ایجاد این مرکز تحقیقاتی به عمل می آورد.
نقدی بادی با اشاره به ایجاد باغ بوتانیک در کرمانشاه توسط جهاد دانشگاهی، بیان داشت: ایجاد این باغ در کرمانشاه کاری بسیار ارزشمنداست که می تواند در جذب توریسم اثر گذار باشد و به حفظ زیست بانک منطقه نیز کمک نماید.
وی ادامه داد: پژهشکده گیاهان دارویی کشور آمادگی دارد تا در خصوص توسعه باغ بوتانیک، تامین گیاهان دارویی خاص به ویژه گونه های مختلف این گیاهان باجهاددانشگاهی کرمانشاه همکاری نماید.
یکی دیگر از موضوعاتی که مورد تاکید رییس ستاد گیاهان دارویی قرارگرفت، همکاری مشترک درخصوص ایجاد شرکت های دانش بنیان گیاهان دارویی در اقلیم کردستان عراق بود.
نقدی بادی در این راستا گفت: این آمادگی وجود دارد تا برای ایجاد بازارهای مشترک در خارج از کشور در راستای تولیددانش که منجر به تولید ثروت گردد با مجموعه جهاد دانشگاهی کرمانشاه همکاری نماییم و از این موضوع حمایت مادی و معنوی خواهیم داشت.
در ادامه این نشست مهندس رضا رحیمی- قائم مقام پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه- به بیان بخشی از فعالیت ها و دستاوردهایی این مجموعه پرداخت و گفت: هم اکنون حدود120 واحد دانش بنیان در مجموعه پارک علم وفناوری فعالیت می کنند و در این راستا اقدامات خوبی نیز برای تجاری سازی و تولیدانبوه محصولات برخی از این واحدها انجام شده است.
وی با بیان اینکه پنج مرکزر شد اقماری زیر مجموعه پارک علم وفناوری درحال فعالیت هستند، گفت: از دیگر اقدامات مهم و اثر گذاری که توسط مجموعه جهاددانشگاهی و در استای حمایت از نخبگان و پژوهشگران به عمل آمده است، می توان به کسب مجوز راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری زاگرس و اخذ مجوز فعالیت کانون ملی هماهنگی دانش و صنعت قیرطبیعی اشاره کرد.
رحیمی همچنین موضوع برگزاری جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس توسط پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه درسال 1389 را مورد اشاره قرارداد و بر توسعه فعالیت های همه جانبه این مجموعه تاکید کرد.
وی در پایان گفت: پس از سفر پرخیر و برکت رهبر معظم انقلاب به استان کرمانشاه منابع خوبی به استان اختصاص یافت و جهش های خوبی به یاری خدا در بسیاری حوزه ها ایجاد خواهد شد.
در پایان این نشست تفاهم نامه همكاري جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه و پژوهشکده گیاهان دارویی کشور در 7 ماده و چهار به امضا روسای این دو مجموعه رسید.
مفاد این تفاهم نامه با شرح زیر است:
ماده 1 : موضوع تفاهمنامه
موضوع تفاهم نامه حاضر عبارت است از:
گسترش همکاری های علمي، پژوهشي، آموزشي، توليدي، آزمايشگاهي، كارآفريني، خدماتي، فرهنگسازي و اجرايي فی ما بین طرفین در زمینه گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی.
* پیشنهاد دوره های تحصیلات تکمیلی در جهت ارتقای حرفه ای فارغ التحصیلان رشته های تولید و فرآوری گیاهان دارویی و سایر رشته مرتبط کشاورزی، تامین اعضای هیئت علمی، تهیه، تدوین و پیشنهاد سرفصل های آموزشی مشترک، جذب و پذیرش دانشجو طبق ضوابط ( پژوهشکده)
* همکاری در زمینه اجرا و تاسیس مجتمع آموزشی، تحقیقاتی و گردشگری ( باغ بوتانیک) در کرمانشاه ( توسط پژوهشکده)
* همکاری در زمینه برگزاری همایش ها، کارگاه ها و نشست های علمی مشترک
* امکان استفاده طرفین از توانایی ها و تجربیات یکدیگر در زمینه طراحی پروژه های مشترک در حوزه انجام پژوهشهاي علمي- كاربردي در راستاي دستيابي به دانش فني در زمینه گیاهان دارویی و فراورده های طبیعی.
* همکاری در زمینه تدوین و ارائه مقالات علمی معتبر، ترجمه و تالیف متون علمی.
* استفاده از امکانات موجود طرفین نظیر پایلوت، آزمایشگاه، کتابخانه، مدارک، استانداردها و اسناد فنی بر اساس ضوابط و مقرارت طرفین.
* استفاده از تجربیات طرفین در ارائه خدمات مشاوره ای و فنی در زمینه های فعالیت طرفین.
* پشتيباني علمي و اجرايي در مجامع و شوراها در راستاي تحقق موارد مندرج در موضوع تفاهم نامه.
* تلاش در راستاي فرهنگسازي جهت ارتقاء سلامت جامعه.
* تلاش در راستاي گسترش طب ايراني و فرهنگ استفاده از گياهان دارويي و داروهاي گياهي و فرآوردههاي مرتبط.
* آموزش فعالان عرصه تولید، فرآوری و همچنین طب ايراني در راستاي بهينه سازي علمي عرضه محصولات و فرآوردههاي گياهان دارويي.
* تلاش براي جذب تسهيلات و اعتبارات از منابع دولتي و غير دولتي.
* تجاري سازي پروژههاي تحقيقاتي-كاربردي در راستاي كار آفريني و توليد.
* مشاركت و ارائه خدمات مشاوره فني (كاشت، داشت و برداشت در خصوص توليد و پرورش گياهان دارويي)، تامين و عرضه نهادهاي مورد نياز توليد و مساعدت در خصوص تجارت و بازرگاني محصولات توليدي.
* امکان استفاده از دفتر کار جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه در شهر سلیمانیه کشور عراق.
ماده 2 : نحوه اجراي همكاريهاي مشترك
كليه همكاريهاي فی ما بین پژوهشکده و واحد در خصوص موضوعات مورد توافق، پس از اخذ مجوزهاي لازم در چارچوب قراردادهاي جداگانه تنظيم و با امضاء طرفين لازمالاجرا خواهند بود و نحوه همكاري طرفين در كارگروه راهبري تعیین و مشخص خواهد شد.
تبصره: كارگروه راهبري متشكل از نمايندگان هر يك از طرفين بوده از انعقاد و امضای این تفاهم نامه را ظرف يك ماه به طور كتبي به طرف مقابل معرفي خواهند كرد.
در مرحله ارائه پيشنهادات فني و مالي همكاري مشترك به شرح زير خواهد بود:
* ارائه هر گونه پیش نهاد فنی و مالی به کارفرما پس از بررسی فنی و مالی نمایندگان منتخب طرفین تفاهم نامه انجام گردیده و کليه مذاكرات مربوطه با كارفرما با حضور نمايندههاي طرفین قابل انجام می باشد.
* جهت معرفي توانمنديهاي طرفین مشاركت، چنانچه نياز به بازديد از امكانات و استفاده از بروشورهاي معرفي دو طرف باشد، همكاري لازم توسط نمايندگان دو طرف به عمل خواهد آمد.
* ارائه پيشنهاد فني و مالي با در نظر گرفتن شرح خدمات و مسئوليت های طرفين و ارائه تضمينهاي لازم به نسبت سهم هر يك از طرفين صورت خواهد پذيرفت.
ماده 3 : حفظ محرمانگي
* طرفين اطلاعات فني، دانش فني، اسناد و مدارك، دادهها و نقشههايي را كه از يكديگر دريافت ميكنند به عنوان اطلاعات محرمانه تلقي نموده و نزد اشخاص ثالث افشا نخواهند كرد (به استثنا مواردي كه قانوناً ملزم به افشاي آن ميباشند).
ماده 4 : مدت تفاهمنامه
* اين تفاهمنامه براي مدت 3 سال از تاريخ تنظيم معتبر ميباشد. بازنگري، اصلاح و يا تغييرات در مفاد و نيز تمديد آن با توافق طرفين امكان پذير خواهد بود.
* در صورت اتمام مدت اعتبار و عدم تمديد آن، انجام كليه تعهدات ناتمام هر يك از طرفين الزامي ميباشد.
ماده 5 : حل اختلافات احتمالی
درصورت بروز هر گونه اختلافی در اجرای مفاد تفاهمنامه، موارد اختلاف ابتدا در كار گروه راهبردي مورد حل و فصل قرار ميگيرد و در صورت عدم توفیق، از سوی روسای طرفین قرارداد حل و فصل خواهد شد.
ماده 6 : مالكيت فكري
شرايط مربوط به حقوق فكري ناشي از اجراي موضوع تفاهمنامه به شرح ذيل ميباشد:
* حق مالكيت و بهره برداری از هر گونه دارايي فكري مشترك ناشي از اين تفاهمنامه همچون اختراعات، اطلاعات، دانش و اطلاعات فني متعلق به طرفین قرارداد بوده و تصميمگيري در مورد آن وظيفه كار گروه راهبردي خواهد بود و تسهیم آن براساس ميزان مشاركت هر يك از طرفين ميباشد. بدیهی است كليه حقوق فكري مربوط به اختراعات، اطلاعات فني، دانش فني، كپي رايت، مدلهاي صنعتي، علائم تجاري و نرمافزارهاي كامپيوتري كه قبل از انعقاد اين تفاهمنامه تحصيل شده است متعلق به مالك آن بوده و طرف مقابل هيچگونه حق و ادعائي از اين بابت نخواهد داشت.
ماده 7: خاتمه تفاهمنامه
چنانچه هر يك از طرفين قبل از انقضاي زمان تفاهمنامه از اجراي كامل تفاهمنامه و يا برخي از مفاد آن انصراف دهد ميبايست نخست يك ماه قبل به اطلاع طرف مقابل برساند؛ ثانيا به تعهدات پذيرفته شده قبلي پايبند بوده و به گونهاي از اين تفاهمنامه خارج شود كه موجب ضرر و زيان طرف مقابل نگردد.
در این بازدید دکتر رضا حاجی آقایی- معاون پژوهشی پژوهشکده گیاهان دارویی و مهندس محمدرضا دهقان- مدیر تجاری سازی پژوهشکده، دکتر حسنعلی نقدی بادی رییس پژوهشکده گیاهان دارویی و عضو ستاد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کشور را همراهی می کردند.
بازدید از زمین 120 هکتاری باغ بوتانیک که به همت معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه راه اندازی شده است، بازدید از مراکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی پارک علم و فناوری و همچنین بازدید از موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی از دیگر برنامه های این دیدار بود.
انعقاد تفاهم نامه همكاري جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه و پژوهشکده گیاهان دارویی کشور
انعقاد تفاهم نامه همكاري جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه و پژوهشکده گیاهان دارویی کشور
پنج شنبه, 06 بهمن 1390
منتشرشده در
اخبار
پنل واحد من
اطلاعیه و فراخوان ها
-
فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار میکند؛ نخستین…
-
1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینههای مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
-
به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…