.

.


یکی از مبتکران پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه با ایده پرورش قارچ صدفی ابتدا کار را با برداشت حدود 50 کیلو در هر دوره شروع و امروزه پا به عرضه تولید به میزان 80 تن در سال گذاشته است.
 
 
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، الهام نادری در گفتگویی اظهار داشت:با ارائه ایده محوری پرورش قارچ صدفی و دارویی وارد پارک علم و فناوری کرمانشاه شدم.
 
 
پیش از عضویت در پارک علم و فناوری، حدود یک سال در دوران تحصیل به صورت عملی در مکانی به مساحت 100 متر مربع در روستای محل زندگی ام(بیرقوند) کار کردم.
وی ادامه داد: در ابتدا با امکانات بسیار محدود و با راهنمایی اساتیدم کار را آغاز کردم.
نادری علاوه بر کسب درآمد به اهداف دیگری برای پروژه تولید قارچ صدفی اشاره کرد و گفت: اولین هدف در این راستا استفاده مناسب از کلش های مازاد در زمین های زراعی است که هر ساله توسط کشاورزان در اواخر تابستان آتش زده می شود.
مدیر عامل شرکت بیداق فراز البرز، ضمن اشاره به این موضوع که ضرر آتش زدن کلش مزارع چندین برابر بیشتر از سود آن است، تصریح کرد: این کار علاوه بر آلودگی زیست محیطی، فرسایش خاک و پودری شدن آن و نیز از بین رفتن عوامل زنده بیولوژیکی خاک را در پی خواهد داشت.
وی افزود: برای کاهش این ضررها، می توان کلش های اضافه را برای پرورش قارچ جمع آوری کرد که بسیار مقرون به صرفه است.
این مدیر واحد فناور پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: مراحل تولید قارچ صدفی بسیار ساده و البته نیازمند کمی دقت است به این صورت که ابتدا با جمع آوری کلش اضافی در اواخر تابستان به مقدار نیاز در هر دوره کلش ها را به مدت یک شب خیسانده و پس از آن حدود یک ساعت می بایست در آب جوشاند تا میکروب های آن از بین برود.
نادری ادامه داد: پس از مرحله آب کشی باید کلش ها در کیسه های پلاستیکی به همراه بذر قارچ ها(اسپان) به صورت لایه لایه ریخته شود و می بایست توجه داشت که رطوبت کلش ها حدود 70 تا 80 درصد باشد، علاوه بر این باید هوای اضافی کیسه ها با فشار خارج شود که این موضوع تماس بین اسپان ها و کلش ها را نیز بیشتر می کند.
وی افزود: باید در کیسه ها را محکم بست و پس از چند روز به محض ظاهر شدن میسیلیوم های سفید، نایلون ها را در قسمت های مختلف به صورت 8 برش زد تا هوا به خوبی بین کیسه ها نفوذ کند و از تجمع دی اکسید کربن جلوگیری شود که در نهایت بعد از پنج هفته میسیلیوم ها رشد کرده و از کیسه ها بیرون می زنند و تولید قارچ    می کنند.
نادری گفت: دوره کامل از کاشت تا برداشت به طور کلی حدود دو ماه طول می کشد.
این مبتکر نحوه فروش خود را ابتدا از مردم روستا عنوان کرد و گفت: در این راستا از مردم روستا نیز بعد از مصرف نظر خواهی کردم که در بهبود کیفیت بسیار موثر بود.
وی در خصوص مشکلات نیز اظهار داشت: کمبود امکانات و نبود مکان مناسب و استاندارد برای پرورش قارچ و پایین بودن میانگین مصرف قارچ در کشور نسبت به استاندار جهانی از مشکلات اساسی است که علاوه بر این عدم شناخت کافی مردم از قارچ صدفی سبب شده تا بازاریابی آن با مشکلاتی مواجه باشد.
نادری در پایان اظهار داشت: ابتدا کار را با برداشت حدود 50 کیلو قارچ در هر دوره شروع کردم اما امروز به یاری خدا پا را به عرضه تولید به میزان 80 تن در سال گذاشته ام و علاوه بر این درصدد ارتقا افزایش کیفیت محصول می باشم و در هر صورت همکاری و کمک مجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه برای من بسیار راهگشا بوده است.
گفتنی است: الهام نادری دارای مدرک کارشناسی محیط زیست است.
 
خوانده شده 371

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک