تعداد زیادی از پارک علم و فناوری در سراسر جهان احدث شده اند تا اقتصاد دانش بنیان و رشد فناوری را تسریع ببخشند و رابطه بین تحقیق و صنعت را تسهیل کنند. پارکها مشخصا طراحی شده اند تا به عنوان یک پایگاه انکوباتوری اقداماتی از جمله حمایت از فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی، تعلیم افراد با ایده های نو و نیز ایجاد یک فضای واقعی برای فراهم سازی فناوری جدید را انجام دهند.
پارکها هم در کشورهای توسعه یافته و هم در حال توسعه وجود دارند. آیسپ که انجمن جهانی پارکهای علم و فن آوری می باشد در حال حاضر 55 عضو دارد که اکثریت آنها بر روی فن آوری جدید متمرکز هستند، 26 درصد در فناوری اطلاعات و ارتباطات، 20 درصد در بیو تکنولوژی، 19 درصد در الکترونیک و کامپیوتر، 9 درصد در زمینه غذا و کشاورزی، 8 درصد در فن آوریهای زیست محیطی، 6 درصد در مواد جدید و 5 درصد در زمینه دارویی فعال هستند. همچنین 51 درصد واحدهای فن آور در زمینه خدمات، 26 درصد در زمینه تحقیقات و 18 درصد در حوزه صنعتی مشغول انجام فعالیت می باشند.
پارکها موظف به لحاظ کردن یک فاکتور مهم هستند که همانا توسعه پایدار است و به منظور تحقق این هدف سیاستهایی را دنبال می کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد؛برخی سیاستهای کارآمد می توانند روند توسعه پارک در کشورهای در حال توسعه را تسریع ببخشند؛ یکی از سیاستهای مهم در این زمینه همکاری فن آوری و اقتصادی بین المللی است. در این زمینه پارکها برای ارتقا تلاشهای بین المللی و برای جذب شرکتهای علمی و فن آوری از خارج، دست به یک سری اقدامات ترجیحی می زنند که شامل روندهای ساده شده ثبت نام شرکتها، افزایش اعتبارات، ویزای چند بار ورود برای پرسنل فنی و دیگر تسهیلات می باشد.
دوم جذب استعدادهاست. وظیفه پارک آن است که پرسنل فنی را درگیر در کار تولیدی نگاه دارد و از مهارت آنها برای مقاصد توسعه استفاده کند. سیاستهایی به همین منظور طراحی شده است؛ امتیازات ویژه مربوط به مجوزهای کاری برای دانشمندان و مهندسینی که از خارج باز می گردند و یا متخصصین فنی بیگانه که در پارک کار می کنند، همچنین سیاستهایی برای ایجاد جاذبه های اقتصادی سرمایه گذاری تحقیقاتی، سوبسید و نیز حقوق تخصصی ایجاد می شود که کارگران متخصص را قادر می سازد که در در آمدهای اقتصادی شرکتها سهیم باشند.
سوم حمایت از حقوق مالکیت فکری است. اگر هدف این است تا افراد و سازمانها از مهارتهای کار آفرینی خود استفاده کنند و منابع زیادی را به توسعه فن آوری پایدار اختصاص دهند لذا باید از حقوق مالکیت فکری آنها حمایت شود.
در یک کشور در حال توسعه پیش بینی می شود همه این سیاستها در توسعه پارک تاثیر داشته باشد و موجبات فن آوری پایدار را فراهم کند.
مطلب فوق ترجمه بخشی از مقاله ای با این عنوان می باشد؛
proposal for the establishment of a science and technology park network mechanism designed to foster international partnerships for sustainable development beijing, china
پارکهای علم و فناوري و توسعه پایدار
پنل واحد من
اطلاعیه و فراخوان ها
-
فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار میکند؛ نخستین…
-
1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینههای مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
-
به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…