یکی از واحدهای فناور پارک علم و فناوری کرمانشاه درصدد است تا با توجه به موقعیت شهرستان سنقر به کاشت زعفران در این منطقه بپردازد که بر همین اساس حمایت و مشارکت مالی سرمایه گذاران می تواند به عملیاتی شدن هرچه بهتر این ایده منجر شود.
به گزارش روابط عمومي پارك علم و فناوري كرمانشاه؛ کاشت زعفران در ایران قدمتی ۳۰۰۰ ساله دارد، این گیاه رنگی و گرانبهای چندین ساله، بدون ساقهاست و پیاز دارد و چون درخاک کویر به عمل میآید، به طلای سرخ و یا طلای کویر شهرت یافتهاست. از هر ۱۵۰ گل، یک گرم زعفران و از حدود ۱۴۷ هزار گل تازه، یک کیلو زعفران خشک به دست میآید.
زعفران به علت طعم و رنگ و عطر عالی، کاربردهای فراوانی در تولید فرآوردههای غذایی، دارویی و شیمیایی دارد و با توجه به محدودیت کشت و تولید، از فرآوردههای گران قیمت به شمار میرود.
ایران با متوسط تولید ۱۰۰تن در سال، در زمینه تولید زعفران مقام اول را دارد. اسپانیا با تولید متوسط ۲۵تن، مقام دوم و کشورهای هندوستان، جزایر اسپرون روسیه، سنگاپور، مالزی، ژاپن، تایوان، چین، فرانسه، ایتالیا، آلمان، استرالیا و یونان با تولید متوسط ۲۵تن، مجموعا" مقام سوم را به خود اختصاص میدهند.
در این راستا یکی از واحدهای فناور مرکز رشد جهاد دانشگاهی در شهرستان سنقرو کلیایی به فعالیت در عرصه تولید زعفران پرداخته است که در این راستا به گفتگو ه گفتگو با زهرا رشیدی – مدیر این واحد فناور می پردازیم.
رشیدی گفت: عنوان طرح ارائه شده از سوی من به پارک علم و فناوری کرمانشاه، تولید گل و پیاز زعفران می باشد که خوشبختانه از تاریخ 15 مهر ماه 1391 به عنوان یک عضو فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری شهرستان سنقر پذیرفته شدم.
وی بیان داشت: از آنجا که تولید گل و پیاز زعفران برای رشد به آب کمی احتیاج دارد و منطقه سنقر یکی از شهرهایی است که با کم بود آب مواجه است، به فکر تولید پیاز زعفران افتادم.
رشیدی در ادامه بیان داشت: با توجه به اینکه برای رشد این گیاه نیازی به آب زیاد نیست کشت این محصول چه به لحاظ صرفه جویی در آب و چه به لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه می باشد.
مدیر عامل یکی از واحدهای فناور مرکز رشد سنقر اظهار داشت: تولید پیاز زعفران و ارائه آن برای دیگر کشاورزان برای تولید این محصول یکی از برنامه های آتی این طرح است که امیدوارم بتوانیم برای استان کرمانشاه مؤثر باشد.
رشیدی با اشاره به این موضوع که کاشت این محصول در شهریور ماه انجام می شود، گفت: در حال حاضر موفق به کاشت این محصول نشده ایم و امیدوارم با حمایت های مالی پارک علم و فناوری کرمانشاه فعالیت خود را از شهریور ماه 92 که فصل کاشت پیاز زعفران است آغاز کنیم.
وی افزود: با تولید این محصول در استان کرمانشاه می توان گفت، بسیاری از افراد بیکار در این حوزه مشغول به کار خواهند شد و به طور تقریبی با شروع این کار در سنقر برای 20 نفر اشتغالزایی خواهیم داشت .
وی در ادامه تصریح کرد: حمایت های مالی و مشارکت سرمایه گذاران در رابطه با تولید گل و پیاز زعفران می تواند زمینه پیشرفت، تولید ملی و ثروت را برای کشور عزیزمان ایران فراهم سازد.
تلاش واحد فناور پارک علم و فناوری کرمانشاه برای کاشت زعفران در سنقر
تلاش واحد فناور پارک علم و فناوری کرمانشاه برای کاشت زعفران در سنقر
سه شنبه, 17 بهمن 1391
منتشرشده در
اخبار
پنل واحد من
اطلاعیه و فراخوان ها
-
فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار میکند؛ نخستین…
-
1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینههای مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
-
به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…