.

.

 
 نشست تخصصی« پویانمایی، چالش ها و فرصت ها» با حضور جمعی از فعالان استان کرمانشاه در این عرصه و با هدف بررسی چگونگی ارتقای کمی و کیفی صنعت پویا نمایی در استان و تاثیر آموزش های تخصصی و فوق تخصصی بر آن در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومي پارك علم و فناوري كرمانشاه هنر حرکت بخشیدن به اشیای بیجان را انیمیشن (animation) گویند. انیمیشن نوعی انگیزش هنری به حساب می آید که خیلی پیش از صنعت فیلم شکل گرفت.
 
امروزه انیمیشن نام تکنیکی است که در آن هر فریم فیلم به صورت انفرادی چه به صورت یک گرافیک کامپیوتری یا عکاسی از یک تصویر و با ایجاد تغییرات مکرر کوچک در یک واحد مدل تولید و سپس فیلم‌برداری توسط یک دوربین مخصوص انجام می‌پذیرد. هنگامی‌که فریم‌ها به صورت سلسله‌وار به هم متصل شدند، فیلم حاصله را با سرعت ۱۶ فریم در ثانیه یا بیشتر ملاحظه می‌کنند و نتیجه آن خواهد بود که این تصاویر (بر اثر قانون ماندگاری تصویر) به صورت متحرک به نظر می‌رسند.
 
اگرچه توسعه انیمیشن کامپیوتری باعث سرعت بخشیدن به این مراحل شده ولی باز هم تولید چنین فیلمی مستلزم کار زیاد و خسته‌کننده‌است.
 
انیمیشن ها روش های ساخت بسیار گوناگونی دارند که یکی از این روش ها استفاده از کامپیوتر است. انیمیشن های کامپیوتر ی با استفاده از نرم افزار های مخصوص ساخته می شوند که این نرم افزار ها می توانند maya، 3dmax و بسیاری از نرم افزار های دیگر باشند که هر کدام معمولاَ کاربرد و برتری خاصی نسبت به دیگر نرم افزار ها دارند.
 
انیمیشن ها کاربرد های گوناگونی دارند، از قبیل: تیزر های تبلیغاتی، برنامه های علمی آموزشی، جلوه های ویژه یا انیمیشن ترکیب شده با فیلم، ساخت انیمیشن برای سرگرمی کودکان و نوجوانان، ساخت محیط های شبیه سازی شدهﻯ واقعی، ساخت بازی های کامپیوتری و... که همه اینها گواه ظرفیت بالای این صنعت هنری برای ایجاد اشتغال به ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته های اطلاعات و فناوری ارتباطات و سایر رشته های مربوطه می باشد.
 
مرکز رشد ict پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه با درک ضرورت ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای فارغ التحصیلان رو به افزایش رشته های پیش گفته، در استان کرمانشاه و نیز درک ضرورت مقابله با امپریالیسم فرهگی با توجه به مشکلات واردات انیمیشن های وارداتی از سایر کشور ها به این فکر افتاد تا درگام اول با گردهمایی و هم اندیشی با فعالان انیمیشن استان راهکاری برای هدایت و حمایت بیشتر از جوانان خلاق این عرصه و درجهت ثروت سازی برای استان و همشهریان بیابد.
 
در این راستا نشست تخصصی« پویانمایی، چالش ها و فرصت ها» با حضور جمعی از فعالان استان کرمانشاه در این عرصه و با هدف بررسی چگونگی ارتقای کمی و کیفی صنعت پویا نمایی در استان و تاثیر آموزش های تخصصی و فوق تخصصی بر آن در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
 
در ابتدای این نشست مهندس رضا رحیمی- قائم مقام پارک علم و فناوری ضمن تبریک فرارسیدن ایام پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: این نشست توسط مرکز رشد تخصصی ict و به منظور هم اندیشی و استفاده از نظرات و پیشنهادات فعالان حوزه ی پویانمایی (انیمیشن) در استان برگزار شده است تا بتوان به طور ملموس علم را در این صنعت و در جهت ایجاد ثروت برای استان به کار گرفت.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر 30 پارک علم و فناوری در کشور فعال هستند که در استان کرمانشاه نیز پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی از سال های گذشته فعالیت خود را شروع کرده است و خوشبختانه اخیرا" مرکز رشد تخصصی ict نیز در این مجموعه آغاز به کار نموده و اشتغال دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در دستور کار خود دارد که امید می رود با همکاری حاضرین بتواند در حوزه پویانمایی نیز به خوبی و در جهت هدایت و حمایت از نوآوران این عرصه فعالیت خود را آغاز کند.
 
در ادامه این نشست مهندس شهریار فرهنگ- مدیر مرکز رشد ict نیز گفت:انیمیشن امروزه به عنوان یک صنعت رو به رشد در جهان بسیار مورد توجه است که از نظر محتوایی می تواند بسیار موثر باشد.
 
وی با بیان اینکه اهمیت این رشته از نگاه مدیران پارک علم و فناوری دور نمانده است، اظهار داشت:تلاش جدی برای تولید محتوا در حوزه انیمیشن یکی از ضروریات کشور و استان کرمانشاه می باشد که در صورت موفقیت در این امر می توان به خوبی در امر صادرات محصول در این حوزه عملکرد.
 
وی ادامه داد:باحضور جدی تر و موثر تر از گذشته در این حوزه، علاوه بر ایجاد اشتغال برای استان، می توان از انیمیشن به عنوان یک محصول فرهنگی در جهت رفع برخی از مسائل و مشکلات این عرصه که عموم محصولات وارداتی از سایر کشور ها می باشد، اقدام کرد.
 
فرهنگ در ادامه با طرح این سوال که چرا چرخ صنعت انیمیشن در استان و در سطح بعدی در کشور به خوبی نمی چرخد، افزود: به نظر می رسد در زنجیره ای که به تولید انیمیشن منجر می شود پایین بودن تخصص و مشکلات حوزه تولید محتوا از جمله مسائل پیش رو باشد.
 
وی افزود: همچنین می بایست میان تخصص و داشتن مهارت کسب و کار در این زمینه تفاوت قائل شد و علاوه بر این با همکاری و هم افزایی میان شرکت های موجود در استان در جهت کاهش هزینه ها گام برداشت.
 
در ادامه این نشست علی آقاجان زاده- معاون صداو سیمای مرکز کرمانشاه- اظهار داشت: ورود پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه به حوزه انیمیشن خوشحال کننده است و نشان می دهد که صداو سیمای استان در این خصوص تنها نیست.
 
وی ادامه داد: از چند سال قبل به دلیل مسائل رخ داده به علت واردات انیمیشن به کشور که عمده آن مشکلات فرهنگی بود، ضرورت تولید انیمیشن در کشور احساس شد و در این راستا صداوسیما با چند شرکت خصوصی تولید کننده وارد همکاری شد.
 
آقاجان زاده تصریح کرد: صنعت تولید انیمیشن هم زمان بر و هم هزینه بر است که این موضوع حضور جدی تر نخبگان کشور در این خصوص را نمایان می کند.
 
وی گفت: انیمیشن را به واقع می توان نقطه تلاقی علم، صنعت  و هنر دانست که اگر فعالان این عرصه در کنار یکدیگر قرار بگیرند نتایج خوشایندی را به دنبال خواهد داشت.
 
در ادمه توران کولیوند- مسئول واحد انیمیشن صداوسیمای مرکز کرمانشاه نیز، گفت: انیمیشن را می توان تاثیرگذارترین هنر بصری نامید زیرا در هر یک ثانیه از آن 24 فریم وجود دارد که هر فریم می تواند حاوی یک پیام باشد.
 
وی افزود: تربیت نیروی انسانی ماهر یکی از ضروریات ساخت انیمیشن در کشور است و می بایست توجه داشت که هرچند توان و ظرفیت ها در استان بالاست اما شکوفایی آنها به آموزش نیازمند است.
 
وی با بیان اینکه انیمیشن یک دریای هنری وسیع می باشد، اظهار داشت: این رشته هنری به تفکر، خلاقیت و دید هنری بالا نیاز دارد.
 
کولیوند افزود:می بایست توجه داشت که با تکیه بر آمار و ارقام کیفیت محتوایی را فدای کمیت نکنیم و علاوه بر این برای موفقیت بیشتر در این خصوص حمایت مالی از تولیدکنندگان و همدلی بیشتر میان تولیدکنندگان ضروری است.
 
وی در خاتمه با بیان اینکه قرارگرفتن تکنیک در کنار متن و موضوع قوی از دیگر موارد شایان توجه می باشد، گفت: کمبود فیلم نامه نویسان ماهر در رشته انیمیشن از دیگر مشکلات استان و کشور می باشد.
 
در ادامه این نشست همچنین هریک از شرکت کندگان به بیان دیدگاه ها و پیشنهادات خود پرداختند که از جمله نکات مطرح شده می توان به مورد زیر اشاره کرد:
 
 
مشکل کمبود نیروی کار و عدم تخصیص سرمایه در حوزه انیمشن
 
مشکلات تکنیکی تولید محتوا
 
شناخت کم مدیران مربوطه از این صنعت
 
نبود نرخ پایه مشخص برای انیمیشن های تولیدی
 
پیشنهاد تشکیل صنف تولیدکنندگان انیمیشن در کشور
 
پیشنهاد تشکیل کارگروه فیلم نامه نویسان انیمیشن در صداو سیمای استان
 
ضرورت تعامل بیشتر میان فعالان این حوزه
 
خوانده شده 255

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک