.

.

قائم مقام پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه یکی از مهمترین عوامل اصلی در خلق و انتقال تکنولوژی ( فناوری ) را پارک های علم و فناوری و مراکز رشد عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه مهندس رضا رحیمی در گفتگویی  در خصوص ضرورت های انتقال فناوری به کشور گفت: در سال های اخیر تکنولوژی در فارسی فناوری ترجمه و تعریف شده و به کلیه دانش ها، محصولات، فرآیندها، ابزارها، روش ها و سیستم هایی گفته می شود که در خلق کالاها یا ارائه خدمات مورد استفاده قرار می گیرند.

وی در ادامه گفت: تغییرات پی در پی و شدید در جامعه امروزی اکثرا" نتیجه ورود و تجاری سازی تکنولوژی(فناوری) است.

قائم مقام پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه گفت: دسته بندی کشورها بر اساس توسعه یافته، در حال توسعه و جهان سوم به یک معنا بر اساس خلق و به کار گیری تکنولوژی در کلیه حوزه های سخت افزاری و نرم افزاری است، البته نباید فراموش کرد که عامل این خلق و به کارگیری به طور ا،ساسی انسان یعنی عالی ترین مخلوق الهی است. اما انتقال تکنولوژی را می توان به صورت انتقال دارایی های فکری و تکنولوژیکی از قبیل مهارت ها، دانش، تجهیزات و روش های ساخت از محل تولید شده یا توسعه یافته به محل دیگر، از روش های مرسوم قانونی یا غیر آن تعریف کرد.

رحیمی در ادامه گفت:امروزه در همه کشورهای دنیا و به خصوص کشور ما برای صنعتی شدن و توسعه همه جانبه در همه بخش ها یکی از بهترین راه های معمول و رسوم انتقال تکنولوژی است.

وی در خصوص روش های انتقال تکنولوژی به کشور افزود: یک سری روش های معمول و پذیرفته شده برای انتقال تکنولوژی وجود دارد که می توان به انتقال بین المللی، انتقال منطقه ای، انتقال بین صنعتی، انتقال درون  شرکتی و ... اشاره کرد که در هر حال دولت ها می توانند برای جبران توسعه صنعتی و رشد شتابان اقتصادی از تمامی اهرم هایی که در اختیار دارند برای کمک این موضوع استفاده کنند.

رحیمی بیان داشت: یکی از مهمترین موضوعاتی که شاید در طول دوران به اصطلاح صنعتی شدن و مدرنیته طی 100 سال و به خصوص 50 سال اخیر در کشور بسیار کم مورد توجه قرار گرفته، عدم انتقال تکنولوژی به مفهوم انتقال نرم افزاری آن یعنی دانش فنی است. به عنوان مثال کشور ما طی همه این سال ها ریل،واگن، پالایشگاه، پتروشیمی، کارخانه خودروسازی و هزاران صنعت دیگر، خریداری و وارد کشور کرده ایم اما دریغ از اینکه دانش فنی این صنایع را وارد و یا ارتقاء تکنولوژی آن را در کسب و کارهای جدید و نو به کار گرفته باشیم.

رحیمی مهمترین عامل در انتقال تکنولوژی را عامل انسانی و مدیریت دانست و گفت: شاید تا 20 سال پیش کشور در زمینه نیروهای متخصص و تحصیل کرده با مشکل اساسی مواجه بود اما به مرور و با توسعه و رشد دانشگاه ها باید این نقیصه اساسی در انتقال تکنولوژی حل می شد یعنی در مقابل خرید میلیاردها دلار ماشین آلات و تجهیزات از کشورهای خارجی و پیشرفته این امکان وجود داشت که بخشی از اولین قرار داد هر صنعت به خرید دانش فنی و انتقال تکنولوژی اختصاص می یافت به عنوان مثال در زمینه صنعت خودرو یا صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی علیرغم تعدادی زیادی صنایع یا محصولات خریداری شده، هر بار برای ایجاد یک صنعت یا محصول جدید باید بخشی از منابع را به خرید دانش فنی اختصاص دهیم این در حالی است که می شد در کنار هر صنعت بزرگی که ماشین آلات آن از خارج خریداری شده، انتقال تکنولوژی و دانش فنی در قراردادها لحاظ و فارغ التحصیلان نخبه آموزش های لازم را در زمان انتقال صنعت و تولید کسب می کردند.

قائم مقام پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: تقریبا" یکی از مهمترین عوامل اصلی در خلق و انتقال تکنولوژی (فناوری) پارک های علم و فناوری و مراکز رشد هستند. تجربه کشورهایی مثل ژاپن، کره جنوبی، چین و تایوان ثابت کرده با سرمایه گذاری بر روی این مراکز می توان در زمینه تولید و انتقال فناوری و رشد صنعتی به نتایج چشمگیری رسید.

رحیمی در ادامه اظهار داشت: انتقال فناوری هنوز هم یکی از حلقه های مفقوده اصلی بر سر توسعه صنعتی کشور است.پیشنهاد می شود بر اساس قانونی از سوی مجلس شورای اسلامی یا مصوبه هیأت محترم وزیران وظیفه انتقال دانش فنی و فناوری به پارک های علم و فناوری کشور سپرده شده تا با الزام کلیه وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و نهادهای وابسته به نظام و بخش خصوصی هرگونه خرید ماشین آلات و تجهیزات و سرمایه گذاری در این زمینه ها همراه با انتقال دانش فنی بوده و پارک های علم و فناوری از طریق شرکت های دانش بنیان ( بخش خصوصی ) و کمک هایی که در این زمینه می شوند، بتوانند دانش فنی را بومی کرده و با ایجاد شرکت های r&d در درون شرکت های تولیدی و صنعتی نسبت به نهادینه کردن، بومی سازی و ارتقاء فناوری اقدام نمایند.

وی بیان داشت: پیش شرط اصلی رقابت و تولید انبوه و بقا شرکت ها و بنگاه های اقتصادی در جهان پر تلاطم کنونی به کارگیری نوآوری، وجود r&d و نیز استفاده از فناوری های نوین است و امروزه در مقوله انتقال فناوری و استفاده از دستاوردهای دیگران همان جمله معروف" نباید چرخ را از نو اختراع کرد" صدق می کند.

رحیمی در پایان گفت: در دولت تدبیر و امید در انتقال فناوری و سرمایه گذاری های خارجی در کشور باید با استفاده از تجارب مثبت و منفی گذشته درس گرفته و بتوانیم با حداقل هزینه، حداکثر مطلوبیت و سود را برای توسعه صنعتی و اقتصادی کشور به دست آوریم.
خوانده شده 210

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک