.

.

طرح تولید تخم مرغ در کانتینر در مقایسه با روش های رایج تولید این محصول مورد ارزیابی بخش تحقیقات دامپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه در دومین جلسه ستاد دامپروری استان در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی، گزارش نهایی تحقیق کاربردی پرورش مرغ تخم گذار در کانتینر که ابتکار یکی از نوآوران پارک علم وفناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه است، در مقایسه این روش با روش های رایج این موضوع به اطلاع اعضای کمیته رسانیده شد.

در این جلسه ابتدا مهندس خانی- معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی- در خصوص اهمیت توسعه تولید تخم مرغ در استان و کشور و در نهایت تولید این محصول باارزش و ایجاد اشتغال این موضوع توضیحات مبسوطی ارائه داد. سپس دکتر برومند چهار آیین- رئیس بخش تحقیقات دامپزشکی و مجری طرح تحقیقاتی فوق به تشریح این تحقیق پرداخت.

وی گفت: این تحقیق در سال 1392 در ایستگاه تحقیقات دامپروری مهرگان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه به منظور بررسی وضعیت پرورش مرغ تخمگذار در کانتینر با ظرفیت 400 قطعه انجام شد.این طرح در طول 225 روز اجراشد و در شرایط آب و هوایی تابستان، پاییز و سرمای بالای آذز و دی ماه تا نیمه بهمن ماه سال گذشته مورد ارزیابی قرار گرفت.

چهار آیین ادامه داد:فضای کانتینرها حدود 14متر مربع می باشد که مرغ های تخم گذار در طبقات قفسی نگهداری می گردند. روزانه به طور تصادفی از هر طبقه دو عدد تخم مرغ به عنوان نمونه جمع آوری و به آزمایشگاه بخش تحقیقات دامپزشکی مرکز تحقیقات منتقل شده و خصوصیات آنها از جمله وزن، آلودگی سطحی، نازک بودن پوسته، شکل ظاهری، وجود لکه خون در زرده و موقعیت کیسه هوا مورد بررسی قرار گرفت.

وی گفت:تعداد تخم مرغ ها در 225 روز اجرای طرح 72 هزار و 638 عدد با میانگین وزن 63/61 گرم بود که ضریب تبدیل بر اساس وزن کل تخم مرغ ها و غذای مصرفی در طول مدت اجرای طرح (225 روز) 1/92 به دست آمد.

به گفته مجری طرح، نتایج حاصله نشان می دهد پرورش مرغان تخم گذار در کانتینر تفاوت معنی داری از نظر ضریب تبدیل، دوره رسیدن به پیک، زمان پیک، وزن تخم مرغ، درصد تلفات و ویژگی های ظاهری تخم مرغ ها به روشی رایج وجود ندارد و از نظر اقتصادی نیز می تواند به عنوان یک شغل، بخشی از بیکاری پنهان بهره برداران بخش کشاورزی را برطرف کند.

لازم به ذکر می باشد، طرح مذکور متعلق به حسین رنجبری است که دارای ثبت اختراع بوده و از واحدهای تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه می باشد.

رئیس بخش تحقیقات دامپزشکی استان تاکید کرد:کانتینر فوق از نظر فنی شرایط لازم را برای پرورش مرغ تخم گذار از هر نظر دارا بوده و تفاوت معنی داری با روش های رایج تولید تخم مرغ ندارد.

در ادامه مهندس شهاب خوش خوی - مدیر هماهنگی مراکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه اعلام کرد: واحد فناور مذکور در آذر ماه سال 1390 در مرحله پیش رشد در پارک علم و فناوری کرمانشاه پذیرش شد و تاکنون با حمایت های به عمل آمده از جمله تسهیلات بانکی، فضا و سوله کار گاهی، حضور در نمایشگاه علم تا عمل و سایر حمایت های معنوی این پارک با تلاش اعضای تیم کاری شرکت خود توانسته است این موفقیت را کسب نماید.

وی ادامه داد: امیدواریم با دریافت مجوزهای بهداشتی و سایر موارد قانونی و با حمایت مدیران ارشد استان با این نحوه تولید، گامی موثر در تولید این محصول با ارزش غذایی در استان و کشور  و نیز ایجاد اشتغال در بخش کارگاه های کوچک و اشتغال روستایی ایجاد شود.

در پایان مدیر مراکز رشد کشاورزی از کمک و مساعدت سازمان جهاد کشاورزی استان به ویژه معاونت امور دام این سازمان و کارشناسان این معاونت و نیز مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، خصوصاً بخش تحقیقات دامپزشکی و دامپروری این مرکز صمیمانه سپاس گذاری کرد و ابراز امیدواری کرد که در سال جاری که پیام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه بتواند با کمک سایر مدیران استان در زمینه تولید و اشتغال گام های موثری بردارد.
خوانده شده 375

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک