.

.

مدیر گروه استخراج دانشگاه صنعتی شاهرود گفت: کاربردی کردن تلفیق علم و فناوری در حوزه قیر طبیعی منجر به افزایش بهره وری خواهد شد که سبب سوددهی بیشتر و در نتیجه بالا رفتن شاخص های کمی و کیفی در این صنعت می شود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کرمانشاه دکتر محمد کارآموزیان- در گفتگویی در خصوص اهمیت برگزاری جشنواره ملی قیر طبیعی در 25 اردیبهشت ماه در کرمانشاه بیان داشت: قیر طبیعی از جمله مواد معدنی بسیار ارزشمندی می باشد که با وجود ذخایر آن در ایران، از دیدگاه علمی، صنعتی و تجاری به طور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است. از این رو برگزاری جشنواره ویژه به منظور بررسی پتانسیل های فعال سازی بخش های مختلف و مرتبط با این ماده معدنی بسیار ضروری و با اهمیت می باشد.

وی در خصوص ضرورت ورود علمی به حوزه قیر طبیعی افزود: در حال حاضر چرخه صنعت قیر طبیعی از اکتشاف تا فرآوری و تولید محصولات نهایی با مشکلات زیادی روبرو می باشد بنابراین کاربردی کردن تلفیق علم و فناوری در حوزه قیر طبیعی منجر به افزایش بهره وری خواهد شد و این سبب سوددهی بیشتر و در نتیجه بالا رفتن شاخص های کمی و کیفی در این صنعت می شود.

کارآموزیان در خصوص ظرفیت ایجاد اشتغال از پرتو بهره برداری از معادن قیر طبیعی گفت:به طور کلی معادن و صنایع وابسته به آن، دارای ظرفیت اشتغال بالایی هستند. طبق آمار کشورهای صنعتی، به ازاء هر 10 تن ماده معدنی استخراجی از معادن سطحی در هر روز یک فرصت شغلی به طور مستقیم وجود دارد. در نتیجه با توجه به میزان ذخیره بالای قیر طبیعی در غرب کشور و نیز ظرفیت بالای تولید این معادن،در صورت راه  اندازی این معادن یا افزایش بهره وری آنها تحول چشمگیری در ایجاد اشتغال در این مناطق رخ خواهد داد. لازم به ذکر است که این آمار شامل مراحل پس از استخراج از جمله فرآوری و تولید محصولات نهایی نمی شود در صورت ایجاد صنایع وابسته و تکمیل چرخه صنعت قیر طبیعی قطعاً آمار اشتغال زیادی به همراه خواهد داشت.

وی در خصوص فرآوری بهینه و تولید ارزش افزوده از معادن گفت: یکی از مشکلات اساسی در صنعت معدن کاری کشور، عدم توجه به فرآوری و تولید محصولاتی نهایی می باشد از آن جایی که فرآوری مواد معدنی ارزش افزوده بسیار بالایی دارد و نیز پتانسیل قیر طبیعی برای تولید محصولاتی که امروزه کشور ما وارد کننده آنهاست، می توان با ایجاد فرصت فرآوری آن نه تنها از واردات این محصولات خودکفا شد، بلکه در بازار های جهانی نیز سهمی از فروش مازاد آنها را در نظر گرفت.

وی تصریح کرد:به این منظور باید با اعطاء تسهیلات مناسب به صنعتگران و سرمایه گذاران و نیز استفاده از تخصص کارشناسان خبره در این حوزه، کارخانه های فرآوری را در نزدیکی معادن موجود احداث کرد تا صادرات مواد خام این ماده ارزشمند کاهش پیدا کند.

کار آموزیان در خصوص برپایی جشنواره ملی قیر طبیعی خاطر نشان کرد: برگزاری جشنواره ملی قیر طبیعی، می تواند برای بحث و تبادل نظر بین صنعتگران، مدیران و محققان برجسته کشور جهت رفع چالش ها و مشکلات موجود در حوزه قیر طبیعی باشد تا از این طریق راهکارهایی برای فعال سازی بیشتر این بخش ارائه و منجر به شکوفایی این صنعت در کشور شود.

مدیر گروه استخراج دانشگاه صنعتی شاهرود در پایان بیان داشت: از مسئولین محترم جهاد دانشگاهی کرمانشاه که به این مقوله توجه ویژه داشته اند و با برپایی جشنواره تلاش نموده اند تا این ماده معدنی ارزشمند مورد توجه شایسته قرار بگیرد و از ظرفیت های آن برای بهبود اقتصاد کشور استفاده شود، تقدیر و تشکر می کنم و امیدوارم که بارویکرد توسعه محلی در این حوزه در آینده شاهد جهش بالای اکتشاف، استخراج، فرآوری و تولید محصولات  ارزشمند نهایی قیر طبیعی کشورمان در سطح جهانی باشیم.
خوانده شده 240

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک