.

.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت: فرهنگ زیربنای تمام موضوعات است، بنابراین اقتصاد در تبعیت از فرهنگ عمل می‌كند. اساساً اقتصاد، ارزش‌ها و جهت خود را از فرهنگ متبوع خود می‌گیرد. بنابراین تا فرهنگ مقاومتی نباشد، اقتصاد هم مقاومتی نخواهد شد.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه سیدغلامرضا حسینی- در گفتگویی بیان داشت: هر جامعه‌ای سه ركن اساسی دارد؛ فرهنگ، سیاست و اقتصاد که بین این سه ارتباط معناداری وجود دارد و از بین آنها، فرهنگ نقش مهم‌تری را داراست.اصل مهم اقتصاد و فرهنگ در کلام مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال بیانگر این موضوع مهم است که این دو واژه وابسته بهم بوده و نیاز امروز کشور ماست.

وی ادامه داد: فرهنگ زیربنای تمام موضوعات است، بنابراین اقتصاد در تبعیت از فرهنگ عمل می‌كند. اساساً اقتصاد، ارزش‌ها و جهت خود را از فرهنگ متبوع خود می‌گیرد. بنابراین تا فرهنگ مقاومتی نباشد، اقتصاد هم مقاومتی نخواهد شد.پس این دو با هم یك رابطه‌ طولی دارند. نکته بسیار مهم لزوم تناسب نظام های فرهنگی و اقتصادی جامعه با یکدیگر می باشد. یعنی باید برای هر نظام اقتصادی خاصی نظام فرهنگی ویژه ای متناسب با آن وجود داشته باشد تا در تعامل با یکدیگر دچار مشکل نشوند و به همین ترتیب هر نظام فرهنگی نیز متناسب با ارزش ها و نیازهای خود به نظام اقتصادی خاصی احتیاج دارد تا بتواند در برخورد با آن نظام اقتصادی حرکت رو به رشد خود را برای رسیدن به اهداف مورد نظر بدون هیچ مانعی ادامه دهد.

وی افزود: با رشد جمعیت، شهرنشینی و مشکلات متعدد در رفع نیازهای مادی معادلات اقتصادی شکل علمی و نظام مندی به خود گرفته است که با کمک معادلات ریاضی توانسته در زندگی جمعی انسان ها عملیاتی شود اما طبق مطالعات گسترده ای که در در حوزه های مختلف علمی به عمل آمده تاثیر مثبت و اثربخش فرهنگ بر تولید، مصرف، سرمایه، اشتغال و کاهش بیکاری، کاهش تورم و...نباید غافل شد.

وی در خصوص مهمترین مشکل فرهنگ در حوزه اقتصاد گفت:اقتصاد و فرهنگ دو مولفه بسیار مهم در زندگی آحاد ملت محسوب می شوند که دشمنان  با نشانه گرفتن آنها قصد ضربه زدن به کشور را دارند. وجود الگوهای رفتاری منفی در حوزه اقتصاد و فرهنگ شاید یکی از چالش های مهم فرهنگی باشد.باید با استفاده از الگوهای غنی فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی نقش بسزایی در بهبود فرهنگ زخم خورده کشور ایجاد نمود. قطعا مدیران و مسئولان ما باید با مدیریتی صحیح و درست برای بهبود اوضاع مسایل فرهنگی و اقتصادی کشور تلاش کنند و در این راستا تمامی دولتمردان باید دست در دست هم نهند و در تحقق شعار سال و به منصه ظهور رساندن بیانات مقام معظم رهبری تلاش کنند.

وی در خصوص لازمه مدیریت جهادی در حوزه اقتصاد و فرهنگ گفت: خداوند متعال در سوره ابراهیم آیه یک می‏فرماید:«این کتابی‏ است که بر تو نازل کردیم تا مردم را به اذن پروردگارشان از ظلمت‏ها خارج کرده و به سوی نور ببری، به راه خداوند عزیز و ستوده بینا» پس بزرگ‏ترین رسالت انبیا، از بین بردن موانع و مشکلات و فراهم نمودن زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای انسان در جهت‏ رشد و کمال است.آنها آمده‏اند تا این موجود طبیعی را از مرتبه‏ طبیعت به مرتبه عالی مافوق طبیعت،مافوق جبروت برسانند.آنان آمده‏اند با مدیریتی الهی انسان‏ها را که امانت الهی‏اند به‏ سوی حقیقت‏شان سوق دهند.زیرا اگر انسان‏ها در مسیر توحید قرار گیرند صاحب همه ارزش‏های الهی و همه کرامت‏ها می‏شوند.

وی اظهار داشت: مدیریت جهادی نشات گرفته از مدیریت اسلامی است توام با  خودسازی، ازخودگذشتگی، ایثار و مجاهدت.اگر مدیریت جهادی باشد اکثر مشکلات اقتصادی و فرهنگی حل خواهد شد. بامدیریت جهادی و هدف گذاری و برنامه ریزی صحیح و استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت ها می توان به راحتی بر تمام مشکلات اقتصادی و فرهنگی غلبه نمود.

حسینی در خصوص تفاوت مدیریت جهادی با سایر مدیریت ها گفت: اقتصاد زیربنای زندگی انسانی، به عنوان معیار زندگی نیست بلکه مقدمه ای در جهت دستیابی به اهداف عالی تری چون زندگی معنوی و آخرت است که باید حدودی همچون پرهیز از حبّ دنیا، زهد، پرهیز از اسراف و تجمل گرایی را در سلوک دنیایی در نظر داشت تا بتوان از آن در جهت آخرت بهره برداری کرد. اگر توجه انسان در زندگی دنیا به خدا باشد و دنیا را محل رشد و آمادگی خود برای زندگی ابدی آخرت بداند استفاده و بهره برداری او از امکانات دنیوی بسیار متفاوت با انسانی خواهد بود که دنیا را محل خوش گذرانی، و موفقیت در آنرا جمع آوری ثروت می داند.

حسینی گفت:جهاد دانشگاهی نهادی بر خاسته از بطن انقلاب است و تاکنون در زمینه‌ی پیشرفت در عرصه‌های علمی و فرهنگی نقش‌آفرین بوده است. جهاددانشگاهی، بهره‌مند از روحیه‌ی جهادی است، روحیه‌ی جهادی به این معناست که انسان همه‌ی توان و انگیزه‌ی خود را در خدمت نظام اسلامی قرار دهد و در این میان نیروهای جهاددانشگاهی توانسته‌اند در سایه‌ی این خصیصه، نتایج شگرفی را در حوزه‌های مختلف کسب کنند.

وی افزود: جهاد دانشگاهی نهادی است برای تربیت نیروهای کارآمد و نخبه، چون این مجموعه همه‌ی فعالیت‌های خود را با داشتن روحیه‌ی جهادی که از ویژگی‌های اصلی یک فرد مسلمان می باشد، به پیش برده است. همان‌گونه که مقام معظم رهبری خطاب به اعضای جهاد دانشگاهی آنها را فرزندان وفادار انقلاب نامیدند، جهاددانشگاهی مولود متین انقلاب اسلامی است همه‌ی اهتمام خود را برای بالندگی نظام جمهوری اسلامی به‌کار گرفته است و بار دیگر اعلام می دا رد، منویات مقام معظم رهبری در اولویت امور این نهاد قرار داشته و تمامی توان خود را در راستای تحقق هر چه بهتر شعار «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» صرف خواهند نمود.
خوانده شده 230

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک