.

.

نشست هم اندیشی بررسی مشکلات اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی با حضور مدیران ارشد اقتصادی استان جمعی در محل سالن جلسات شهید نوروزنژاد پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی برگزار شد.
 

 
در این نشست که با حضور مهندس علی اصغر میرزایی معاون برنامه ریزی استانداری، مهندس یاوری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، مهندس منصوری رییس سازمان جهاد کشاورزی استان، مهندس رستمی معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، دکتر بهروز بادکو سرپرست پارک علم و فناوری کرمانشاه، مهندس عظیمی مدیریت صندوق مهر امام رضا(ع) کرمانشاه، مهندس دارابی مدیرکل امور  اقتصادی استانداری،  خانم حق شناس مدیرکل محترم امور بانوان استانداری، بهرام بادکو سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه، جمعی از اعضای محترم هیات علمی مراکز آموزش عالی استان که به عنوان مشاور و داور با مجموعه پارک علم و فناوری در ارتباط، معاونین سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه و جمعی از مدیران ستادی پارک علم و فناوری برگزار گردید علاوه بر بررسی راهکارهای  توسعه فعالیت های پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان امکان جذب و فعالیت فارغ التحصیلان دانشگاهی در این مجموعه در قالب مرکز رشد کسب و کار مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این نشست سرپرست پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با اشاره به طرح ایجاد 378 کسب و کار جدید در استان کرمانشاه توسط پارک علم وفناوری، خواستار حمایت استانداری و سایر مسئولین استان برای تحقق این طرح شد.
 
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه، دکتر بهروز بادکو با اشاره به پیگیری طرح ایجاد 378 کسب و کار جدید توسط پارک علم و فناوری کرمانشاه، اظهارداشت: قرار است این کسب و کارها خوشه پذیر باشند و حدود 1141 نفر از فارغ التحصیلان راجذب بازار کار کنند.
 
وی با بیان این موضوع که به دنبال ایجاد مرکز توسعه کسب و کار در جهت اشتغالزایی در استان کرمانشاه برای رفع معضل بزرگ بیکاری هستیم، خاطرنشان کرد: برای تحقق این هدف نیازمند همکاری دستگاه های مختلف هستیم.

بادکو با بیان اینکه این تعداد کسب و کار در بخش های مختلفی ایجاد خواهد شد، کشاورزی و صنایع غذایی را از جمله این بخش ها دانست و ادامه داد: در این بخش 108 واحد با 300 نفر فارغ التحصیل مشغول به کار خواهند شد.
 
بادکو از پتانسیل های قبل توجه در بخش کشاورزی و صنایع غذایی یاد کرد و گفت: این کسب و کارها می تواند در زمینه محصولات ارگانیک، گیاهان دارویی، قارچ و فرآوری آن، تولید بذر، ماشین آلات و ادوات کشاورزی، ورمی کمپوست، کشاورزی شهری، دام و طیور، محصولات گلخانه ای، تولید آبزیان و ... باشد که بخش محصولات ارگانیک با 15 واحد بیشترین سهم را دارد.
 
وی افزود: در بخش توسعه کسب و کار و ایجاد شغل در حوزه عمومی نیز پتانسیل های ویژه ای داریم و برای این بخش نیز 125 واحد با 375 نفر اشتغال در نظر گرفته شده است.
 
به گفته این مسئول تعداد واحدهایی که در بخش ict وارد فضای کسب و کار می شوند نیز 102 واحد با 306 نفر اشتغالزایی است.
 
بادکو خاطرنشان کرد: 43 کسب و کار با 160 نفر اشتغالزایی نیز در شهرستان ها ایجاد خواهد شد.
 
وی به فضای مورد نیاز برای این شرکت ها جهت راه اندازی کسب و کار اشاره و این فضا را 6800 متر مربع عنوان کرد.
 
وی ایجاد فضای یکپارچه برای واحدها جهت استقرار را موضوع مهمی دانست که باید مد نظرقرار گیرد.
 
بادکو بر لزوم حمایت و همکاری استانداری و سایر دستگاه ها برای تحقق این هدف تاکید کرد و گفت: باید به شرکت های دانش بنیان اعتماد به نفس بدهیم و از مشاورین خارجی برای حضور در کنار آنها استفاده کنیم.
 
وی حمایت برای راه اندازی دفتر در اقلیم کردستان، ایجاد مراکز رشد در سایر شهرستان های استان، کمک به تامین اعتبار صندوق پژوهش و فناوری، مساعدت برای تجدید قرارداد ساختمان های مراکز رشد، کمک برای تکمیل فاز اول برج در دست احداث و ... را از ملزومات تحقق 378 کسب و کار جدید دانست که نیازمند همکاری همه بخش ها است.
 
معاون جهاد دانشگاهی کشور گفت: باید برای تامین نیمی از هزینه ها به جهاد دانشگاهی کمک شود.
 
بادکو همچنین خواستار در نظرگرفتن تسهیلات خاص برای شرکت های دانش بنیان از جمله معافیت های مالیاتی، معافیت عوارض گمرکی، معافیت عوارض ساخت و ساز و... شد و گفت: بسیاری از این موارد در قانون شرکت های دانش بنیان کشور آمده، اما برای آنها دستورالعمل اجرایی وجود ندارد.
 
وی در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس افق 1404 باید 50 هزار شرکت دانش بنیان موفق در ایران داشته باشیم، سهم کرمانشاه از این تعداد را 1200 شرکت عنوان کرد.
 
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه معتقد است، برای تحقق این افق لازم است 230 هزار ایده در استان ایجاد شود، 18 هزار شرکت نوبنیان تاسیس شود تا 1200 مورد آن موفق شوند.
 
بادکو اظهار کرد: این کار کار سنگین و بزرگی است که حدود 90 میلیارد تومان بودجه می خواهد و لازم است برای تحقق آن کارآفرینی را اولویت قرار داد.
 
وی در ادامه در خصوص تاریخچه پارک علم و فناوری کرمانشاه نیز تصریح کرد: ایده این پارک از سال 1380 شکل گرفت و در سال 1384 مجوز راه اندازی دریافت و مسئولیت آن به جهاد دانشگاهی واگذار شد و در نهایت دو سال بعد شاهد تاسیس آن بودیم.
 
به گفته این مسئول کرمانشاه اولین استان غرب کشور بود که صاحب پارک علم و فناوری شد و هم اکنون هفت مرکز رشد و دو مرکز رشد دانشگاه رازی و دانشگاه علوم پزشکی در چارچوب آن فعالیت دارند.
 
بادکو تعداد شرکت های موجود در بخش پیش رشد، رشد و پارک علم و فناوری کرمانشاه را 214 شرکت عنوان کرد و گفت: تا کنون 78 شرکت موفق و 34 شرکت ناموفق نیز از پارک خارج شده اند.
 
وی ارتقاء سطح فناوری استان به رتبه اول کشور، راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری با 600 میلیون تومان سرمایه، ایجاد دبیرخانه کمیته طرح های دانش ینیان، برگزاری جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس و همایش های نقش پارک علم و فناوری در توسعه استان، ایجاد دفتر کارگزاری صدور خدمات دانش بنیان به عراق برای کل کشور، تاسیس مراکز نوآوری و خلاقیت، انتخاب به عنوان مرجع منطقه ای مالیکت فکری و ... را از مهمترین دستاوردها در این مدت برشمرد.
 
به گفته این مسئول ایجاد منطقه ویژه فناوری، ایجاد پارک علمی کودکان، احداث سایت 50 هکتاری جهت فعالیت های کارگاهی، ایجاد تکنوبازار، ایجاد مجتمع کشت و صنعت گایاهان دارویی، راه اندازی مجمع خیرین فناوری استان، خرید محصولات دانش بنیان و ... از دیگر اقدامات در دست انجام است که تاسیس و توسعه مراکز رشد با ایجاد و سازماندهی 378کسب و کار در فضای استان مهمترین آنها است.
 
بادکو همچنین از برنامه ریزی برای راه ندازی مراکز نوآوری در شهرستان هایی که فاقد مراکز رشد هستند خبر داد و افزود: سلسه همایش های نقش پارک علم و فناوری در توسعه استان نیز در سایر شهرستان ها به زودی برگزار می شود.

در ادامه مهندس منصور شهبازیان مسئول دبیرخانه کمیته طرح های دانش بنیان در پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: به دنبال مصوبه شورای عالی اشتغال، دستور العمل اجرایی در سال 1390 معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پس از آن به استانداران ابلاغ و در نیمه آبان سال 1390 به منظور اجرا به مدیریت پارک علم و فناوری ابلاغ شد.

وی در ادامه گفت:در بحث سند اشتغال بند یک بخش پنج که مربوط به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی است اشاره شده که هیچگونه تعهدی در رابطه با اشتغال و سرمایه گذاری ندارد اما یک تعهداتی را در اینجاذکر کردند که در سال 1393و در یازده دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی استان حدود4 هزار و 670 شغل در قالب 254 فرصت شغلی ایجاد شود. با این وجود اگر این عدد را بخواهیم بین دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی تقسیم کنیم حدودا" 61 شغل برای هر دانشگاه درقالب 23 فرصت شغلی ایجاد می شود.

مسئول دبیرخانه کمیته طرح های دانش بنیان در پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: در این راستا حرکت جهادی که مسئولین جهاددانشگاهی داشتند به دنبال جایی برای ایجاد اشتغال بودند، با این وجود پارک علم و فناوری کرمانشاه در طول چهار ماهه اول سال 31 فرصت شغلی و حدود 170 شغل را ایجاد کرد.

وی افزود: به دنبال این فرصت های شغلی واحدهای فناوری تشکیل و مشاغلی به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شد.

شهبازیان گفت:در دو یا سه دوره اخیر جشنواره انتخاب کارآفرینان برتر کشوری و استانی در سال 90-91 حدود 59 درصد کارآفرینان برتر از واحدهای پارک علم و فناوری انتخاب شدند و در سال 91-92 حدود 80 درصد یعنی از 15 کارآفرین برتر 12 نفر از پارک علم و فناوری کرمانشاه بودند.

وی در ادامه افزود: در رابطه با ایجاد اشتغال در سال 1390 شورای عالی اشتغال یک مصوبه را تصویب کرد که در اینجا شورای عالی صراحتا" اعلام کردند که استانداران محترم 20درصداز منابع اشتغالزایی استان را به سمت واحدهای دانش بنیان که از طرف شهرک های علمی و تحقیقاتی، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد تأیید می شوند، هدایت کنند.

در ادامه این نشست مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به مصوبه ای که بر اساس آن 20 درصد منابع اشتغالزایی که برای استان درصد نظر گرفته می شود باید به شرکت های دانش بنیان اختصاص یابد، گفت: در صورتی که طرح های قابل توجهی وجود داشته باشد آماده ایم این رقم را تا سقف 50 درصد افزایش دهیم.

داوود یاوری در نشستی که با  با حضور معاون برنامه ریزی استانداری و جمعی از مدیران استان و با موضوع ایجاد 378 کسب و کار جدید توسط پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس قانون باید 20 درصد منابعی که برای اشتغالزایی استان ها در نظر گرفته می شود به شرکت های دانش بنیان اختصاص یابد.

وی ادامه داد: ما محدودیتی برای پرداخت این سهم نداریم و حتی در صورت وجود طرح های قابل توجه این سهم را تا 50 درصد می توانیم افزایش دهیم.

علی اشرف منصوری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیزدر این نشست گفت: از فعالیت های دانش بنیان حمایت خواهیم کرد و در حد توان امکانات و تسهیلاتی  که داریم در اختیار این بخش قرار خواهیم داد.

وی خواستار حضور نماینده جهاد دانشگاهی در جلسات جهاد کشاورزی شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به بخش هایی که پارک علم و فناوری می تواند در آن ورود پیدا کرده و به سازمان جهاد کشاورزی کمک کند، تصریح کرد: کنترل علف های هرز، مقابله با علف های هرز مقاوم، ارائه سموم ترکیبی با کاهش هزینه ها، کاهش هزینه های تولید بخش دام و طیور، غنی کردن کمپوست، ادوات کشاورزی و ... از جمله بخش هایی است که نیاز به همکاری نوآوران پارک علم و فناوری دارد.
 
در ادامه این نشست تعدادی از مشاورین جهاد دانشگاهی کرمانشاه به بیان نکته نظرات خود در خصوص راه کارهای حمایت از شرکت های دانش بنیان، استفاده از دستاوردهای آنان و ایجاد اشتغال توسط این شرکت ها پرداختند.
 
دکتر مکی، دکتر بهادری و دکتر کاظمی فرد از مرکز رشد ict، دکتر چهارآیین و مهندس ذوالنوریان از مرکز رشد کشاورزی و دکتر کاظمی و مهندس رستمی ا ز مرکز رشد عمومی از مشاوران پارک علم و فناوری بودند که در این جلسه لزوم خریداری محصولات شرکت های دانش بنیان، تولید محصولات ارگانیک و درآمدزایی از طریق صادرات آن، تبدیل پارک علم و فناوری کرمانشاه به قطب الکترونیک، توریسم درمانی، استفاده از تولیدات شرکت های دانش بنیان در داخل استان،  شناسایی پتانسیل های شرکت های دانش بنیان که حتی برخی از آنها اختراعاتی در سطح ملی دارند ، تاکید بر نقش کلیدی پارک علم و فناوری در توسعه استان و ... را مورد تاکید قرار دادند.

عظیمی مدیر صندوق مهر امام رضا(ع) استان کرمانشاه نیز در این نشست تاکید کرد: از طرح های پارک علم و فناوری بصورت ویژه حمایت می کنیم .

وی  با اشاره بر این که در پر داخت ها به شرکت ها و طرح های معرفی شده از سوی پارک مشکلی نداریم، گفت: متاسفانه مطالبات معوقه ای از افرادی که در فروش محصولاتشان موفق نبوده اند، داریم.

وی در ادامه تصریح کرد:امسال در سرفصل های اعتباری برای حمایت از طرح های دانش بنیان اعتبارات خوبی دیده شده است.

عظیمی افزود: طی چند ماه گذشته 31 طرح دانش بنیان به صندوق مهر امام رضا(ع) معرفی شده که بخشی  پذیرش و بخشی نیز درحال بررسی است .

مدیر صندوق مهر امام رضا(ع) استان کرمانشاه در ادامه با اعلام آمادگی برای اعطای تسهیلات به طرح های ایده محور سازمانها، گفت: ما اعتبارات خوبی داریم و  قادر به اعطای تسهیلات با کم ترین تضمین هستیم .

عظیمی تاکید کرد: امسال 9 میلیارد تومان اعتبار برای خوشه های کسب و کار داریم که امیدواریم با معرفی طرح هایی در این حوزه هرچه سریعتر اعطا شود.

وی گفت: به دنبال معرفی یکی از طرح  های پارک و با بررسی هایی که کارشناسان این صندوق انجام دادند، بزودی با اعتبارات صندوق شهر نودشه  بعنوان پایگاه گیوه ایران معرفی خواهد شد.

در پایان این نشست معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه گفت: آمادگی کامل داریم تا موانعی که بر سر راه فعالیت  پارک علم و فناوری استان وجود دارد را برداریم .

مهندس اصغر میرزایی با اشاره به اینکه با علاقمندی پیگیر فعالیت های پارک علم و فناوری کرمانشاه هستم، گفت: با امکاناتی که در اختیار داریم به این مجموعه کمک می کنیم و پارک علم و فناوری هم باید به ما در توسعه استان کمک کند.

معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در استان مردم غریبه ای  بنام بیکاری را به خانه های خود راه داده اند  و دیگر حاضر نیستند آن را بیرون کنند، گفت: بیکاری در استان به فرهنگی تبدیل شده که ریشه های عمیقی پیدا کرده و ما به تنهایی قادر به تغییر آن نیستیم.

وی در ادامه با انتقاد از فرهنگ اشتغال استان، افزود: متاسفانه کسی علاقه ای به کار کردن ندارد، چه برسد به آموزش و مهارت و یادگیری، در حالیکه بهترین امکانات و اساتید را در استان داریم، اما میزان استقبال افراد بیکار ازآموزش این مهارت ها بسیار اندک است .

میرزایی با اشاره به اینکه باید همه تلاش کنیم تا فرهنگ کار را تغییر دهیم، گفت: با این فرهنگ حاکم بر جامعه نمی توانیم به سمت تلاش و کوشش و پویایی حرکت کنیم .

وی تصریح کرد: در برخی دستگاه ها مدیرانی داریم که مانع توسعه هستند و ناخواسته سرمایه گذاران را فرار می دهند.

معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه در پایان ابراز امیدواری کرد که با تلاش همه جانبه در استان در جهت تغییر فرهنگ کار و حرکت به سمت تلاش و کارآفرینی قدم برداریم .

حاضران در این نشست در پایان پس از اقمه نماز جماعت در مراسم افطار حضور یافتند.

شایان ذکر است هفته گذشته تیم اقتصادی استان به سرپرستی معاون برنامه ریزی استانداری از حدود 60واحد فناور در حوزه های ict، کشاورزی و عمومی و دستاوردهای مجموعه پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه بازدید کردند.

 
خوانده شده 245

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک