.

.

بسیاری از کشورهای پیشرفته در صددند تا محیطی نو آور ایجاد نمایند و در این زمینه بر ایجاد مرکز فرهنگی تاکید می کنند. برای آنها کیفیت زندگی در مرتبه اول در دسترسی به یک اجتماعی دوستانه تعریف می شود که نتیجه تعاملات اجتماعی میان اعضا آن اجتماع است.

 

فرمولی که آنها در نظر می گیرند به این شکل است؛ 

 

1موضوعات اجتماعی=========2 ارتقا تعاملات و روابط اجتماعی 3======-ارتقا کیفیت زندگی و ایجاد جامعه نو اور=====4 توسعه  پایدار

 

انسان تمایل به اجتماعی بودن دارد و به دنبال بهانه و مستمسکی است که اجتماعی باشد. موضوعات اجتماعی یا Social objects این دلیل را برای ما فراهم می کنند. اما موضوعات اجتماعی چه ماهیتی دارند؟

 

تصور کنید که با فرد دیگری که همکارتان است به عنوان یک تیم بر روی یک پروژه ددر شرکتتان فعالیت می کنید. کل پروژه و شرکت و تیم شما که موضوعات مورد بحث شما هستند در واقع موضوعات اجتماعی را شکل می دهند.

 

لذا موضوعات اجتماعی عناصری هستند که انسانها را به هم پیوند می زنند. موضوع اجتماعی می تواند یک جشن تولد باشد که افراد زیادی را دور هم جمع کند، یک پروژه و یا هر موضوع اجتماعی که تعامل میان انسانها را ایجاد می نماید باشد. 

 

مهم ان است که موضوعات اجتماعی انسانها را به هم پیوند می زنند. هر قدر موضوع اجتماعی مهمتر باشد این پیوند مستحکم تر خواهد بود. به طور مثال سنتها را می توان موضوعات اجتماعی قدرتمندی تلقی کرد که انسانها را به هم پیوند می زنند. 

 

موضوعات اجتماعی تنها ابزارهایی هستند که انسانها را در تعامل با یکدیگر قرار می دهند. یک مرکز فرهنگی می تواند با جای دادن موضوعات اجتماعی مختلف در خود و ایجاد تعامل میان افراد علاقمند به هر موضوع اجتماعی به عنوان ژنراتور و ایجاد کننده این ارتباطات و تعاملات تلقی شود و لذا باید به عنوان یکی از عناصر مهم توسعه مورد توجه قرار گیرد. زیرا تعاملات اجتماعی فرهنگی از مهمترین ارکان توسعه جوامع می باشند.

 

این مرکز می تواند بخشی از ساز و کار ایجاد  نوآوری باشد زیرا این مرکز جایی برای استراحت کردن نخواهد بود بلکه مکانی خواهد بود برای کار، آموزش و تعلیم و از همه مهمتر ارتباطات. 

 

ایجاد این مرکز علاوه بر اینکه نیازی به سرمایه بالا ندارد می تواند به ایجاد جامعه محلی و در نهایت ایجاد جامعه نو آور کمک کند.

 

مرکز فرهنگی با ایجاد مشارکت در جامعه محلی، توانمندیهای فردی یا گروهی ذینفعان برای دستیابی به یک هدف گروهی را به کار می گیرد. در واقع نیازهای مشترک میان اعضا گروه آنها را به هم ارتباط داده و زمینه را برای نو آوری جمعی فراهم می کند.

 

با ایجاد اجتماع محلی در مرکز فرهنگی، افراد جامعه نسبت به چالشها حساس شده، آگاه  می شوند، در ادامه مشاوره و نظر می دهند و با شرکت در جلسات گروهی مرکز فرهنگی نظرات خود را مطرح می‌کنند. در نهایت ساختارهایی شکل می‌گیرد و وارد فاز اجرایی می شوند. مردم وارد فرایند می شوند و وارد شدن در این فرآیند، به معنای توانمند شدن مردم در جامعه محلی و مشارکت آنها در توسعه جوامع است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به دو منبع ذیل مراجعه کنید 

https://sk.ru/city/b/news/archive/2013/06/24/a-cultural-center-is-more-important-than-a-trade-center-at-least-for-skolkovo.aspx

http://bricolage.io/what-are-social-objects/

خوانده شده 359 آخرین ویرایش در پنج شنبه, 12 آذر 1394 ساعت 14:50

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک