.

.

دکتر طیبی در جمع معاونان پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در اصفهان گفت: تولید علم باید تبدیل به ثروت و قدرت برای کشور شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه، دکتر طیبی در چهل و پنجمین گردهمایی معاونان پژوهش و فناوری سازمان ها، پژوهشگاه‌ها و واحدهای پژوهشی جهاددانشگاهی سراسر کشور ، با بیان اینکه راه‌های توسعه و پیشرفت معدود است و در سخنرانی‌ها به جز این راه‌های معدود صحبت دیگری نمی‌توان کرد، اظهار کرد: با این حال باید این راه ها را گفت و تکرار کرد تا مورد توجه قرار گیرند و در این راه‌ها حرکت کنیم.

وی با اشاره این که معتقد هستیم باید اقتصاد کشور از یک اقتصاد تک محصولی به تولید ملی تبدیل شود، افزود: در این زمینه دو دیدگاه وجود دارد، یک دیدگاهی که صرفا به توسعه خط تولید اهمیت می‌دهند و منابع را با خریدن از بیرون تأمین می‌کنند. دیدگاه دوم بر اهمیت دانش در همه حوزه‌ها تأکید دارند و دانش بنیان است و برخلاف دیدگاه اول که منبع بنیان است، عمل می‌کند.

رییس جهاددانشگاهی کشور با بیان این که ایران با انقلاب اسلامی حرف نویی به دنیا عرضه کرد و از این رو دشمنان زیادی دارد، گفت: علاوه بر این که اقتصاد ما باید متکی بر دانش باشد، باید تولید نیز به دانش اتکا داشته باشد. تحریم ها از اینجا ناشی می‌شود که ما به منابع وابستگی داریم.

طیبی با اشاره به تشکیل جهاددانشگاهی، اضافه کرد: حرکت به سمت تجاری سازی، تولید ملی و دانش و فناوری از رویکردهای اصلی جهاددانشگاهی است. در دوره گذشته سند برنامه چهارم را به صورت شاخص محور تهیه کردیم و گفتیم باید جهاد شاخص محور حرکت کند. در دوره مسوولیت جدید نیز برنامه سه ساله پنجم را تهیه کردیم که تقریبا روبه اتمام است. در این برنامه برای همه واحدهای جهاددانشگاهی در استان‌ها در سطح ملی و با توجه به ویژگی‌های بومی مأموریت مشخص شده است.

رییس جهاددانشگاهی کشور با بیان این که با وزارت صنعت در مورد صنایع نوین و با سازمان برنامه و بودجه در مورد بودجه جهاددانشگاهی صحبت کرده‌ایم، گفت: دکتر نوبخت در بازدید اخیر خود از جهاددانشگاهی صحبت‌هایی در مورد دو برابر شدن بودجه این نهاد انجام داده است. همچنین در بودجه امسال هفت هزار میلیارد تومان به مباحث پژوهشی اختصاص داده شده که در این میان سهم قابل توجهی نیز برای بخش پژوهش جهاددانشگاهی در نظر گرفته شده است که در این زمینه با نمایندگان مجلس صحبت می‌کنیم تا بودجه پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه به تصویب برسد.

طیبی با اشاره به حمایت معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی از واحدهای استانی، اضافه کرد: جذب نیروی انسانی و استفاده از طرح دانشجوهای دکتری در جهاددانشگاهی را مدنظر داریم.

وی با بیان این که در نقشه جامع علمی کشور هفت مأموریت برای جهاددانشگاهی به تصویب رسیده است، گفت: با سازمان های مختلف صحبت کرده‌ایم تا الگوسازی و برنامه ریزی شود و مورد استقبال نیز قرار گرفت. ده‌ها بار طرح هایی در حوزه‌های کلان و منابعی همچون سیمان، فولاد، نفت و ... انجام شده، اما به نتیجه نرسیده است که در این زمینه پس از صحبت‌هایی، مدیریت تکنولوژی به جهاددانشگاهی واگذار شد.

رییس جهاددانشگاهی افزود: طرح‌های کلان آماده و تعریف شده و سه وزیر صنعت، معدن و تجارت، نفت و نیرو با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه در این زمینه موافقت خود را با جهاددانشگاهی اعلام کرده‌اند.

طیبی با اشاره به تشکیل نهاد پژوهش و فناوری زیرنظر جهاددانشگاهی، اظهار کرد: پژوهش و فناوری باید مأموریت محور باشد و تولید اشتغال و ثروت کند. در حوزه‌های مختلف کمیته‌ها و کارگروه‌های گوناگونی تشکیل شده و مأموریت‌های خوبی در حوزه‌های گوناگون برای جهاددانشگاهی تعریف و واگذار شده که باید از آن استفاده کنیم.

وی با تأکید بر این که تنها نهادی که به این گستردگی برایش مأموریت تعیین شده جهاددانشگاهی است، اضافه کرد: پنج مجتمع فناوری از دستاوردهای جهاد که به صورت برند وارد بازار ملی و منطقه‌ای شود تشکیل می‌شود. این حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان است که از جانب مقام معظم رهبری مطرح شده است.

رییس جهاددانشگاهی کشور با بیان اینکه نظام علم و فناوری نیاز به بازسازی مجدد دارد، تصریح کرد: تولید علم باید تبدیل به ثروت و قدرت برای کشور شود. باید مشخص شود مسوولیت تولید علم برعهده کیست و متولی تولید و کاربرد آن برعهده چه کسی است؟

وی با بیان این که اکنون متولی تولید مشخص نیست، گفت: تولید ایرانی باید صاحب و متولی داشته باشد. باید آزمایشگاه‌های مرجع کیفی داشته باشیم و موافقت اصولی با طرح‌ها و پژوهشکده‌ها با کنترل انجام شود.

رییس جهاددانشگاهی کشور با بیان اینکه باید رقابت‌ها را در سطح بین المللی ببینیم، گفت: باید برای دوران پساتحریم برنامه ریزی کنیم. این دوره به گونه‌ای نباشد که شرکت های خارجی وارد شوند و همه بازار را بگیرند و انتقال تکنولوژی صورت نپذیرد، بلکه باید سهمی متناسب برای آنها در نظر گرفته شود تا جایی نیز برای انتقال تکنولوژی‌ها باقی بماند.

خوانده شده 414 آخرین ویرایش در یکشنبه, 27 دی 1394 ساعت 10:06

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک