.

.

همایش "توسعه فناوری اطلاعات با محوریت شهر هوشمند" با حضور مدیران شرکت "هوآوی" کشور چین و جمعی از مسئولین استان، 12 مرداد l ماه در پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، معصومه خان احمدی سرپرست پارک علم و فناوری کرمانشاه در این همایش، با بیان اینکه راهبردهای مختلفی در زمینه توسعه فناوری کشور پیشنهاد شده است، گفت: اولین راهبرد این بود که تمام فناوری مورد نیاز را از خارج از کشور وارد کنیم که انجام این کار علاوه بر تحمیل هزینه‌های بسیار به کشور، وابستگی را نیز ایجاد می‌کرد و به همین علت اجرای آن منظور نشد.
 
وی افزود: راهبرد بعدی پیشنهادی این بود که توسعه تکنولوژی را در پیش بگیریم که این راهبرد نیز به دلیل زمان‌بر بودن آن مدنظر قرار نگرفت.
 
خان احمدی تصریح کرد: در راهبرد سوم پیشنهاد شد که همزمان با تولید فناوری در کشور، بخشی از این فناوری از خارج از کشور وارد شود که گزینه مناسبی برای توسعه فناوری کشور به شمار می‌رفت.
 
سرپرست پارک علم و فناوری کرمانشاه با بیان اینکه پارک‌های علم و فناوری یکی از زیرساخت های توسعه فناوری کشور هستند، گفت: 20 سال از شروع فعالیت پارک‌های علم و فناوری در کشور می‌گذرد و این پارک‌ها خدمات متفاوت حمایتی و مالی در اختیار شرکت‌های نوپا و بویژه شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌دهند.
 
وی با اشاره به شروع فعالیت پارک علم و فناوری کرمانشاه از 10 سال پیش، گفت: در حال حاضر 33 پارک علم و فناوری در سطح کشور و جود دارد که پارک علم و فناوری کرمانشاه اولین پارک در منطقه غرب کشور است.
 
خان احمدی افزود: پارک علم و فناوری کرمانشاه از زمان شروع فعالیت خود تاکنون از 443 شرکت حمایت کرده و در حال حاضر نیز 300 شرکت تحت حمایت پارک فعالیت می‌کنند.
 
این مقام مسئول حجم صادرات شرکت‌های تحت حمایت پارک در سال گذشته را دو میلیون و 800 هزار دلار اعلام و تصریح کرد: این شرکت‌ها در مجموع سال گذشته 50 میلیارد تومان فروش محصول داشتند.
 
خان احمدی با بیان اینکه یک شبکه ارتباطی میان دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های مستقر در پارک ایجاد کرده ایم، گفت: 50 مشاور فنی و اقتصادی از دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و بخش‌های صنعتی استان با شرکت‌های پارک علم و فناوری همکاری دارند.
 
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری کرمانشاه علاوه بر فعالیت‌های استانی مسئولیت‌های ملی هم برعهده دارد، گفت: در حال حاضر ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان منطقه غرب کشور و نیز وبگاه خدمات صادرات کالاهای دانش بنیان چند استان به کرمانشاه واگذار شده است.
 
خان احمدی به انعقاد 20 تفاهم نامه میان پارک علم و فناوری با دستگاه‌های اجرایی استان اشاره کرد و افزود: همچنین جهت تسهیل کار شرکت‌های دانش‌بنیان سه تفاهم‌نامه ملی هم منعقد کرده‌ایم.
 
سرپرست پارک علم و فناوری کرمانشاه در ادامه بین المللی سازی را یکی از رویکردهای پارک علم و فناوری عنوان کرد و افزود: در حال حاضر با توجه به یک دهه فعالیت در حوزه ICT به دنبال بازارهای بین اللملی برای این محصولات هستیم.
 
خان احمدی به رشد سریع تقاضا برای خدمات فناوری و حوزه ارتباطات در کشور اشاره کرد و افزود: خدمات و محصولات این حوزه قطعا نقش بسیاری در کاهش هزینه دستگاه‌های اجرایی دارد و ایجاد اشتغال در این حوزه نیز به سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد و همین امر موجب شده تا حوزه ICT را برای این کار انتخاب کنیم.
 
وی از برنامه جدی ایران برای کاهش فاصله 100 هزار میلیاردی خود با بازار جهانی فناوری اطلاعات خبر داد و اظهار کرد: این هم یکی از اهداف ما در راستای انتخاب حوزه ICT استان برای بین المللی سازی است.
 
این مقام مسئول با اشاره به رشد 180 هزار میلیارد تومانی بازار حوزه ICT کشور در شرایط تحریم، گفت: در حالی که طی سالهای گذشته بدترین تحریم‌ها علیه کشور اعمال شد، بازار فناوری اطلاعات در کشور رشد خوبی داشت و از 210 هزار میلیارد تومان به 390 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
 
خان احمدی افزود: این در حالی است که 80 درصد فعالیت‌های انجام گرفته در این حوزه توسط 20 درصد جمعیت کشور انجام می‌شود و عمده این شرکت‌ها هم در پایتخت متمرکز هستند و نیاز است توسعه جدی این شرکت‌ها و خدمات در غرب کشور هم صورت گیرد.
 
سرپرست پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با بیان اینکه تحقق رشد سه برابری بازار فناوری اطلاعات منوط به وارد کردن بخشی از فناوری از خارج از کشور است، گفت: به همین علت در این همایش از شرکت هوآوی که یک شرکت جهانی در بحث ICT است، دعوت کرده‌ایم.
 
وی تصریح کرد: این شرکت با گوشی‌های هوشمند خود شناخته شده است، اما این شرکت چند ملیتی در شبکه های کامپیوتری و ارتباطات هم فعالیت می‌کند و مهمترین صادر کننده دیوایس در دنیا است.
 
خان احمدی ابراز امیدواری کرد: حضور این شرکت بتواند علاوه بر تقویت شرکت‌های کوچک حوزه ICT استان، موجب راه‌اندازی مراکز خدمات تخصصی به ویژه در حوزه موبایل و تربیت نیروهای ماهر در این مراکز شود  وبه این ترتیب سهم استان از بازار فناوری افزایش پیدا کند.
 
سرپرست پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در ادامه کرمانشاه را مهم‌ترین شهر غرب کشور عنوان کرد و افزود: استان کرمانشاه زیرساخت‌های مناسب آموزشی دارد، به طوریکه 60 مرکز آموزشی، دانشگاه و مرکز علمی در آن فعال است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به دانشگاه رازی، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه صنعتی اشاره کرد.
 
وی افزود: در حال حاضر 100 هزار دانشجو در استان مشغول تحصیل هستند که 15 درصد آنها در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند.
 
خان احمدی به زیرساخت‌های صنعتی استان هم اشاره کرد و افزود: 19 شهرک صنعتی در استان فعالیت می‌کند و علاوه بر اینها کرمانشاه از پتانسیل‌های دیگری مانند فرودگاه بین اللملی، راه آهن غرب کشور، نیروگاه، پالایشگاه و منابع مناسب نفت و گاز برخوردار است.
 
سرپرست پارک علم و فناوری کرمانشاه زیرساخت‌های بین المللی را از دیگر پتانسیل‌های استان برشمرد و افزود: استان کرمانشاه بیش از 330 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق داد که همین امر و نیز وجود مرزها و بازارچه‌های رسمی موجب شده که دسترسی به بازار کشور عراق به سهولت انجام شود.

در ادامه شهریار بهنیا مدیرکل فناوری اطلاعات  و ارتباطات استان کرمانشاه اظهار کرد: علاوه بر آن در طول دو سه سال اخیر نیز پهنای باند اینتنرت در استان 11 برابر شده است.

وی همچنین با اشاره به فراهم بودن زیر ساخت های ارتباطی در استان، گفت: همین موضوع شرایط خوبی را فراهم کرده تا کرمانشاه ارتباط خود را با دنیا گسترش دهد.

بهنیا با بیان اینکه 'آی سی تی' یکی از بسترهای توسعه در دنیاست، یادآور شد: بسیاری از شاخص های رفاه و توسعه با این موضوع سنجیده می شود.

مدیرکل فناوری اطلاعات استان کرمانشاه تاکید کرد: با ورود فناوری اطلاعات به زندگی عامه مردم بسیاری از کارهای سنگین و زمان بر از دوش مردم برداشته شد و امروز کارها با سهولت بیشتری انجام می گیرد.

وی با اشاره به حضور نماینده شرکت هواوی چین در کرمانشاه گفت: این شرکت که جزو برندهای معروف در عرصه فناوری و اطلاعات می باشد می تواند همکاری های بسیار خوبی با استان کرمانشاه داشته باشد.

بهنیا در پایان اظهار کرد: شرکت هواوی در شرایط سخت تحریم در کنار ما بود و با کشورمان داد و ستد داشت و امروز هم با روی باز به همکاری بیشتر با ایران ادامه می دهد.
 
در این همایش محمدحامد شامبیاتی معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه نیز  گفت: جهاد دانشگاهی با 136 مرکز آموزشی در سطح کشور یکی از گستره ترین مراکز آموزشی کشور است که قابلیت آموزش 600 هزار نفر را در سال دارد.
 
وی سهم استان کرمانشاه از این آموزش‌ها را آموزش 25 هزار نفر در سال عنوان کرد که طی سال گذشته محقق شده است.
 
وی طراحی، تدوین و تصویب بیش از 700 عنوان دوره آموزشی در هفت گروه آموزشی را از دستاوردهای معاونت آموزشی جهاددانشگاهی کرمانشاه عنوان کرد و گفت: برای این آموزش‌ها بیش از 175 قرارداد با دستگاه‌ها و نهادهای مختلف منعقد شده است.

یکی از مدیران شرکت "هوآوی" چین از خدمات‌دهی این شرکت به بخش زیادی از جمعیت جهان خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر شرکت هوآوی 3.5 میلیارد کاربر در جهان دارد.
 
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه با بیان اینکه توسعه فناوری اطلاعات اشتغال پایدار را برای استان به همراه دارد گفت: قطعا سرمایه‌گذاری در این زمینه یکی از اولویت‌های اصلی مسئولین استان است.
 
رضا رحیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز در این همایش با بیان اینکه ایران رشد خوبی در زمینه‌های مختلف بعد از انقلاب داشته است، گفت: ایران با شناخت توانمندی‌های خود در دوران بعد از انقلاب توانست به موفقیت‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف برسد.
 
وی تصریح کرد: در حال حاضر رشد ایران در زمینه ارتباطات وفناوری اطلاعات موجب شده تا جایگاه خوبی در این زمینه در منطقه داشته باشیم.
 
رحیمی به تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان اشاره کرد و افزود: ما هیچگاه همکاری کشور چین در این مدت را فراموش نمی‌کنیم.
 
وی با بیان اینکه ایران می‌تواند بازار خوبی برای کالاهای چینی باشد، گفت: گلایه ای که مردم ایران در زمینه کالاهای چینی دارند این است که کالاهای درجه یک چینی به ایران نمی‌آید و انتظار ما این است که این نقیصه رفع شده و کالاهای باکیفیت به ویژه در حوزه‌های نرم افزاری و سخت افزاری از چین وارد کشور شود.
 
معاون استانداری کرمانشاه با بیان اینکه انتقال تکنولوژی از چین به ایران و به ویژه کرمانشاه همواره صورت گرفته است، گفت: کرمانشاه با وجود فارغ التحصیلان دانشگاهی و شرکت‌های مختلف در حوزه ICT و نیز داشتن بازار منطقه ای برای پنج استان غرب کشور و همجواری با کشور عراق، ظرفیت خوبی برای ایجاد، ساخت و انتقال تکنولوژی در حوزه‌های مختلف و به ویژه در بحث تجهیزات مرتبط با مخابرات دارد.
 
رحیمی با بیان اینکه توسعه فناوری اطلاعات در کوتاه‌مدت موجب کاهش اشتغال می‌شود، گفت: این تاثیرات کوتاه‌مدت است و توسعه فناوری اطلاعات در بلندمدت علاوه بر ایجاد توسعه همه جانبه، اشتغال پایدار را نیز به همراه دارد.
 
وی تصریح کرد: در همین راستا و برای ایجاد اشتغال پایدار در بلندمدت توسعه فناوری اطلاعات همواره یکی از اولویت‌های مسئولین استان بوده و قطعا سرمایه گذاری جدی در این زمینه خواهیم داشت.
 
وی با تاکید بر نیاز سرمایه‌گذاری سنگین و جدی در حوزه ICT استان، گفت: با توجه به وضعیت این حوزه در استان باید بر روی شرکت‌ها و زیرساخت‌های این حوزه و به ویژه دیتا سنتر که هنوز هیچ کاری بر روی آن صورت نگرفته و تنها زمین آن مشخص شده، سرمایه گذاری جدی شود.
 
معاون استانداری کرمانشاه در ادامه به بحث "اینترنت اشیاء" اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این بحث از کاربردی‌ترین موضوعات دنیاست که متاسفانه ما در زمینه آن چندان کار نکرده و بسیار عقب هستیم.
 
وی اظهار کرد: برآوردی که صورت گرفته این است که تا سال 2025 میلادی 50 میلیارد وسیله در جهان از طریق اینترنت به هم وصل می‌شوند و این امر در همان سال حدود دو هزار میلیارد دلار تولید ثروت خواهد داشت.
 
رحیمی اظهار کرد: اینترنت اشیاء قطعا کاربردهای بسیاری در سالهای آینده در کشور ما خواهد داشت زیرا می‌توان از راه دور و از طریق اینترنت به طور مثال سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی ادارات را کنترل کرد و نیاز به این قبیل کاربردها روز به روز افزایش می‌یابد.
 
وی افزود: از اکنون باید در این زمینه سرمایه گذاری کرده و ورود کنیم تا بیش از این عقب نمانیم و باید از هم اکنون برای سهم خود از ثروت دو هزار میلیارد دلاری این حوزه هدف گذاری کنیم.
 
معاون استانداری کرمانشاه با بیان اینکه بیش از بخش دولتی بخش خصوصی باید پای کار بیاید، گفت: متاسفانه بخش خصوصی کشور همانند بخش دولتی فعالیت می‌کند و شاهد هستیم که شرکت‌های خصوصی ما مانند بخش دولتی تنها در ساعت اداری فعالیت دارند.
 
رحیمی با تاکید بر اینکه همه باید برای پیشرفت ایران تلاش بیشتری کنند، گفت: ارتباط با شرکت‌های بین المللی مانند شرکت "هوآوی" چین خوب است، اما باید به خودمان برگردیم و تلاشمان را بالا ببریم تا ما هم بتوانیم حداقل کارهای ساده و پایه که می‌تواند سودآوری خوبی برای کشور داشته باشد را بدون نیاز به واردات در کشور خودمان تولید کنیم و انجام دهیم.
 
معاون استانداری کرمانشاه با بیان اینکه سالهاست در استان سایت نویسی و پورتال نویسی انجام می‌شود، گفت: این درحالیست که متاسفانه برای انتقال پورتال استانداری کرمانشاه از شرکت تهرانی به یکی از شرکت‌های استان تمامی شرکت‌های استان یکی یکی شانه خالی کردند.
 
وی نقش نهادهایی مانند پارک علم و فناوری در انتقال فناوری و آموزش و اعتماد به نفس به شرکت‌های کرمانشاهی را بسیار مهم دانست و گفت: نهادی مانند پارک علم و فناوری باید این آموزش و مهارت و این اعتماد به نفس را به شرکت‌های بومی بدهد تا بتوانند عهده‌دار مسئولیت‌ها و انجام کارهای بزرگ شوند.
 
رحیمی با بیان اینکه بیکاری کرمانشاه با توجه به پتانسیل‌های بسیار استان در حوزه‌های  کشاورزی، صنعت  و مرز و سایر موارد دیگر قابل قبول نیست، گفت: در حال حاضر حجم بسیاری از کارهای سخت افزاری و نرم افزاری از استان خارج می‌شود این در حالیست که با آموزش این اقدامات و دادن اعتماد به نفس به جوانان کرمانشاهی این اقدامات می‌تواند در خود استان صورت گیرد و سودش هم به جوانان استان برسد.
 
در ادامه این مراسم رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه اظهار کرد: تنها 30 درصد جمعیت استان از اینترنت استفاده می‌کنند،گفت: این در حالیست که در تهران این میزان 60 درصد بوده و ما حتی از میانگین کشوری در این زمینه هم عقب هستیم.
 
الیاسی افزود: این درصد پایین استفاده از اینترنت در حالی است که ما زیرساخت‌های لازم در این حوزه را در استان داریم و باید از این فرصت استفاده کنیم.
 
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه اظهار کرد: این حقیقت وجود دارد که ما از امکاناتمان به طور موثری استفاده نمی‌کنیم و همه و بویژه بخش خصوصی باید در جهت افزایش بهره‌وری پتانسیل‌ها و امکاناتمان تلاش کنیم.
 
الیاسی با اشاره به لزوم تدوین برنامه جامعی در حوزه ICT  استان گفت: از همه دستگاه‎های اجرایی استان می‌خواهیم که برنامه کامل و جامعی را در این حوزه در دستگاه مربوطه خود تهیه کرده و ارائه دهند تا بتوان بر اساس آن برنامه ریزی جامعی را در حوزه ICT استان ترتیب داد.
 
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری و برنامه ریزی در این حوزه می‌تواند منابع و امکانات بیشتری برای استان فراهم کند، ابراز امیدواری کرد: با مشارکت همه دستگاه‌ها بتوان کرمانشاه را به عنوان استان پیشتاز در برنامه‌ریزی ICT معرفی کرد.
 
در پایان "سانی"  از مدیران دفتر منطقه ای هواوی با بیان اینکه شرکت "هوآوی" یک شرکت بین المللی است، گفت: این شرکت قصد دارد فعالیت‌های خود را در دنیا گسترش دهد.
 
وی به فروش 46.5 میلیارد دلاری این شرکت در سال 2014 اشاره کرد و افزود: بسیاری در جهان شرکت هوآوی را با گوشی‌های موبایل می‌شناسند، درحالیکه ما یک شرکت مخابراتی هستیم و در حوزه‌های مختلف ICT فعالیت داریم.
 
سانی با بیان اینکه شرکت هوآوی به بخش زیادی از جمعیت جهان خدمات می‌دهد، اظهار کرد: در حال حاضر ما 3.5 میلیارد کاربر و مشتری در جهان داریم و شرکت‌های بزرگی مانند "آیفون" از ما خرید خدمات دارند.
 
وی تصریح کرد: ما در حال حاضر در 170 کشور جهان سرویس می‌دهیم و 170 هزار کارمند در جهان برای شرکت هوآوی کار می‌کنند.
 
این مدیر شرکت هوآوی به ارزش کار تحقیقات در روند رو به رشد فعالیت‌های این شرکت اشاره کرد و افزود: هر ساله 10 درصد بودجه شرکت صرف انجام کارهای تحقیقاتی می‌شود.
 
سانی به فعالیت‌های این شرکت در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و افزود: شرکت هوآوی در حوزه سینما، بانکداری، امنیت عمومی، شهر هوشمند، حمل و نقل و آموزش خدمات می‌دهد.

خوانده شده 604 آخرین ویرایش در چهارشنبه, 13 مرداد 1395 ساعت 06:46

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک