اجرای طرح استخراج مس از کانی های سولفیدی توسط مبتکر پارک علم و فناوری کرمانشاه
اجرای طرح استخراج مس از کانی های سولفیدی توسط مبتکر پارک علم و فناوری کرمانشاه
یکشنبه, 15 بهمن 1391
مبتکر پارک علم و فناوری کرمانشاه با هدف جلوگیری از صادرات سنگ های سولفیدی ایران به کشورهای چین و ترکیه و استخراج و ایجاد ثروت و ارزش افزوده برای کشور طرح استخراج مس از کانی های سولفیدی مس را رائه داده است.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه علیرضا قنبری در گفتگویی در رابطه با طرح استخراج مس از کانی های سولفیدی مس، اظهار داشت: هدف از ارائه این طرح جلوگیری از صادرات سنگ های سولفیدی ایران به کشورهای چین و ترکیه و استخراج و ایجاد ثروت و ارزش افزوده برای کشور از سنگ هایی است که تقریبا" بدون استفاده مانده اند.
وی در ادامه گفت: این اختراع یا نوآوری حاصل چند نوآوری و اختراع می باشد که در مجموع منجر به تولید محصول مس با روشی جدید شده است.
قنبری گفت: نوآوری ها و ابداعات این اختراع شامل؛ تهیه گرافی جهت بهینه سازی اندازه ذرات آسیاب شده کانی مس، آماده سازی کانی بعد از خردایش برای انحلال با راندمان بالا، ابداع روش اختلاط کانی و اسید با جریان هوا و حذف میکسرها و الکتروموتورها و گیربکس ها، تولید یون فعال آهن سه ظرفیتی از پوسته های اکسیدی ضایعاتی کارخانه های فولاد سازی، ابداع روش الکترولایزینگ پالس مکعبی برای جداسازی فلز از محلول هیدرو متالوژی پلی متال ها می باشد.
وی تصریح کرد: بزرگترین مشکلی که با این اختراع تا حد مطلوبی کاسته می شود عدم تمایل انحلال کانی های مس سولفیدی در اسید سولفوریک می باشد که در حالت طبیعی بین 3 تا 30 سال فرآیند انحلال به طول می انجامد.
قنبری با اشاره به این موضوع که کشور ایران دارای منابع عظیمی از کانی های مس سولفیدی است، گفت: به دلیل پرهزینه بودن فرآیند استخراج فعلی ( روش پیرو متالوژی ) واحدهای خصوصی قادر به ورود به عرصه تولید و سرمایه گذاری نیستند.
وی بیان داشت: روش های لیچینگ استخراج نسبت به روش پیرو متالوژی سازگارتر با محیط زیست هستند به طوری که مقدار دی اکسید کربن تولید شده در این فرآیند ها بسیار کمتر از روش هایی مانند مات سازی می باشد و علاوه بر این بخارات سمی مانند سولفور دی اکسید نیز تولید نمی شوند.
مدیر عامل یکی از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه گفت: با توجه به اینکه فرآیند ابداعی این اختراع زیر مجموعه لیچینگ می باشد بالطبع تمام محاسن را داراست و مزایایی چون استفاده و حذف ضایعات اکسیدی صنایع فولاد سازی و تبدیل آنها به کودهای کشاورزی( سولفات آهن )، استفاده از راکتورهای پلیمری با قابلیت جابه جایی و دمونتاژبالا و خنثی سازی کامل خاکه های باطله دارا می باشد.
قنبری در خصوص قابلیت های برپایی نمایشگاه هایی مانند نمایشگاه دستاوردهای شاخص جهاد دانشگاهی در تهران، گفت: برگزاری نمایشگاه ها با موضوع علم و فناوری مسلما" به شناسایی فناوران و ایده های آنها منجر خواهد شد.
وی با اشاره به این موضوع که برای ایجاد اشتغال دو نگرش مد نظر است، گفت: در این طرح یک نگرش استانی و دیگری یک نگرش کشوری برای ایجاد اشتغال پیش بینی کرده ایم که در یک مدل متوسط برای استان کرمانشاه بین 150 تا 200 نفر فرصت شغلی خواهیم داشت و در گسترده وسیع تر تقریبا" حدود 1000 نفر اشتغالزایی در استان و ده ها هزار نفر در کشور به دنبال خواهند شد.
وی خاطر نشان ساخت: پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه محیطی صمیمانه در کنار حمایت های خود ایجاد نموده است که این امر راه را برای بیان مشکلات و راه حل های ممکن در مسیر پیشرفت یک طرح را باز می گذارد و این یکی از بهترین مزایای این نهاد انقلابی است.
گفتنی است: مهندس جهانبین شکری، مهندس گلشنی، مهندس پورحسن، مهندس اعظمی از دیگران همکاران این پروژه هستند.
منتشرشده در
اخبار
پنل واحد من
اطلاعیه و فراخوان ها
-
فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار میکند؛ نخستین…
-
1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینههای مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
-
به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
-
مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…